Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2017. december 27. 09:47 - politologus

Alakuljanak polgári körök (és egy flex-párt)

Utálatos már mindenhol lenni itthon: meglátom a kormányzati plakátokat és leveleket, meghallom a köztévé szinte bármely pillanatát, és szégyellni kezdem magyarságomat, amire pedig egész életemet feltettem. Az erős állításokat mindig bátran megfogalmazó Spiró György HVG-interjújában a magyar mentalitásban "szovjet embertípust" és "jobbágymentalitást" lát. Szíven talál, amikor a politikai kultúra hazai szintje ott tart, hogy a Spiróéhoz hasonló tételek nem a veszélyt, az irányt állítják, hanem elég védhetően a jelen valóságát.

Vörös vonalakat lépnek át mostanság a politikai aktorok: a Fidesz-kormány egész nyilvánvalóan használja az ÁSZ-t (ebben azon verzió is megengedett, hogy az most működik helyesen, de akkor korábban épp ebben gátolták), a bíróságot már nyíltan fideszesítik, Vona simán lediktátorozza Orbánt, véleményvezéri oldalon TGM forradalmat hirdet, Schiffer András megvilágosodik. 

Utóbbi szerzőnk így ír:
"[a hatalom demokratikus leválthatósága miatt] Ezért minősítettem magam is megalapozatlannak a diktatúráról szóló szövegeléseket az elmúlt években. Ha viszont a hatalom bármelyik, mérhető támogatottsággal, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt választáson való elindulását törvénysértő, adminisztratív eszközökkel hiúsítja meg, átlép egy vörös vonalat, ahonnan nincs visszaút."
Bár Schiffer megint visszafogja magát, hogy ne kelljen kellemetlent kimondania, a "ha viszont" fordulat csak oda viszi, hogy bizony a diktatúra vörös vonala már látható. Na persze csak akkor, ha a kormányzat "meghiúsítja" egy párt választásokon való indulását - ez meg már megint milyen okosgyurmaság, mert a durva pénzbírság hónapokon át lebegtetése persze meg nem hiúsítja az indulást, csak kriminalizál, ellehetetleníti a hirdetőkkel tárgyalást, elijeszti a képviselőjelölteket, befolyásolja a belső erőviszonyokat, és így tovább. Megint ott vagyunk egy korábbi poszt témájánál, hogy a "diktatúra" jelzővel a buszt vagy az célállomást szabad-e csak illetni. Ha megengedjük, hogy Schiffer most valóban keményet mondott, akkor még kérdés, hogy az ő esetében a megvilágosodás kiterjed-e arra is, hogy a korábbi "megalapozatlan szövegelések" talán azért győztek az igazságversenyben, mert ők az úticélról szóltak joggal, míg ő csak a buszt figyelte.

Visszatérve jobbágylétünkre: tényleg olyan a mai magyarok politikához viszonyulása, mintha az "azé a vallás, akié a föld" elve érvényben lenne, ahol nélkülünk választanak nekünk. Kedves honfitársaim, tudjátok, mit? Mondja nektek a főnökötök, hogy mostantól az irodai munka helyett latrinát takarítasz puszta kézzel, mondja a házastársad, hogy ő döntött a válásról, úgyhogy csomagolj - fogadd el ezeket természetesen egy szó nélkül, nehogy kérdezz, hogy a saját létezésedre felhívd a figyelmet, eszedbe ne jusson, hiszen amúgy a főnöktől és a házastárstól is hallottál magadról sok szépet! Ha ez szerinted nincs rendben, akkor a politikától se hagyd magad, ellen kell állni.

Márpedig a polgári lét, mint bármely szuverenitásra vagy autonómiára törekvés a hatalommal szembeni ellenállásban születik meg és tartódik fenn, és nem másban, hiszen vagy kiváltságért hajt, vagy azt véd, átvágva más kiváltságokon. Szavazópolgárok vagyunk, kell rendelkeznünk a polgári lét egy minimumával, ami minket is méltóvá tesz a politikához, és amit a politika is elvárhat a szavazóitól. A kormányzat e polgári rétegünket reszeli, pedig enélkül is ő lehetne a király, ami pedig nem feltétlenül szükséges, annak ellen kell állni.

A Fidesz fókuszcsoport-kormányzást művel valódi helyett, kiszolgálja a nyolcvanszázalékos igényeket. A normál politika, amint a Fideszé is régen, aktivitásra sarkall, felmutatja értékeit, elveit, céljait, és azt kéri, válaszd őt. Ma a Fidesz szociológusai a százezernyi közvéleménykutatás összesített adataiban utánanéznek néhány témának, attitűdnek, ami nyolcvanszázalékos arányban sikerrel piszkálható, és a Fidesz azt kielégíti, majd azt hiteti el veled, hogy ezzel a kielégítéssel a többi igényed is le van tudva. A Fidesz népszerűsége éppenséggel ennek a bizonyítéka, nem pedig a "jóságnak", utóbbi jóval több energiát igényelne (és ilyen népszerűségi adatot nem adna ki). E nyolcvanszázalékos témák régen ismertek. Hogy miért most? Egyrészt azért, mert az erkölcsi érzék és/vagy a stratégiai számítás (ti. hogy ellenünk is bevethetik) közbeszólhat, a politikai vezető önmérsékletet tanúsít, és csak módjával él ezekkel. Másrészt, egyszerűen mostanra gyűlt össze annyi kutatási adat, hogy az összefüggések nagy pontossággal megállapíthatók. A közvélemény-kutatásokra válaszoló emberek nem tudták-tudják, hogy olyan kérdésekre is válaszolnak, amit fel sem tettek nekik mert egyéb kérdésekre adott válaszok korrelációja kiadja a keresett választ. Igen, kellően nagy mintán a vécépapírhasználat, a diós vagy a mákos bejgli közötti döntés, az iskolai végzettség és fa mint anyag preferálása együtt kiadhatja, hogy mennyire támogatod-e az egészségügyi reformot.

Hogy ezen kormányért vagy ezen kormány ellen, mindegy, de polgári kiállásra van szükség. Gogol Revizorában a cári rendszerben megnyomorított egzisztenciájú Bobcsinszkij ha mást nem is, legalább saját létének hirdetését juttatná a cár elé. Az Orbán-rezsim társadalomképével, kampányaival, a felvetésekre és a problémákra adott válaszaival már rég nem az ellenfeleit semmisíti meg, azok már a porban vannak: a saját híveiket alázzák, viszik lejjebb nap mint nap. Megint ne védjük azzal, hogy de hát azok a hívek szeretik őket, mert a részeges és verős apához, a hűtlen házastárshoz, a lelakott lakáshoz és ruhához, egészségtelen ételekhez és szokásokhoz is lehet ragaszkodni, hiába rombolnak. A dolgot magát nézzük, ki kell mondani: a Fidesz akkor is kormányon lehetne és maradhatna, ha nem épp ezt a gusztustalan szerzés-nyomulást, kommunikációt, kampányt vinné, vagyis a támogatását igenis le lehet hámozni a megítéléséről. Ez híveinek épp azt kell jelentse, hogy polgári kiállásukkal azt közlik kedvencükkel: miattam, kedves, ne süllyedj odáig, ahová előtte te küldtél engem a plakátjaiddal meg a leveleiddel, mert amúgy én föntebb is szívesen követnélek. Aki pedig még nem is hívük, könnyebben találhat utat saját polgári létének megéléséhez.

Ki kell hát mondani: alakuljanak polgári körök országszerte! Mutassák meg magukat egymásnak azok, akik beleszólást akarnak legalább abba, hogy mik is ők valójában. Jöjjenek össze csak azért, hogy véleményt mondjanak egymásnak, értsenek egyet vagy különbözzenek, a kiállással polgárok fognak születni! Nem kell nagy dologra gondolni, nem kell túlszervezni, nem kell rögtön civil szervezetet alapítani (de persze tessék csak), csak összebeszélni néhányótoknak, és szervezetten beszélgetni ott, ahol eddig is tettétek, vagy helyet kérve ott, ahová mások is odatalálnak.

Amikor Orbán a 2002-es veresége után meghirdette a polgári körök mozgalmát, valódi állampolgári részvételre buzdított, ami éppen ellentéte volt a mai orbáni propagandának. Akik akkor úgy érezték, hogy Orbánért érdemes, higgyék el nekem, a maiért még érdemesebb, most van szükség a támogatók figyelmeztetésére. 

Játsszunk tovább a felvetésekkel. Néhány hete álltam a buszmegállóban: egyik oldalon a Jobbik, másik oldalán a kormány plakátja, a kormányzat javában benne volt a nyilvánosság e szeletének eltörlésében (mert az gondolom, nekünk, embereknek jó, hát ki másnak). És akkor arra gondoltam, hogy értsünk egyet a kormánnyal, akkor talán az egészet, mindkét oldalt töröljük el mi: néhány frankó flex felzúg a plakátoszlopok mellett, és Simicska és Habony/Rogán gépezete ott van a porban. Meg is van a Magyar Flex Párt programja. Az üzenet befogadható, vidéken még jelentősebb a flex bázisa, nemzeti egység és összefogás-szaga is van, rombol és épít egyszerre, egy új világ ígéretét hozza, mindez jó alap. Egy-két nagyobb akció, az eredmény rögtön látható, jól kommunikálható, és eléggé visszafordíthatatlan, hacsak nem alapítják meg válaszul a Magyar Hegesztő Pártot.

Csak gondoljuk végig, hogyan működött nálunk az elmúltnyolcévben az ellenállás, milyen eszközöket használt, mit ért el vele. Nem mondom, hogy folyton tüntetni kell. De volt néhány olyan parlamenti döntés, ahol őszintén szólva nem értem, hogy jöhettek ki egyáltalán a kormánypárti képviselők az Országház épületéből. Jellemző, hogy a legutóbbi ilyen eset napjaiban a lengyel ellenzék elfoglalta az üléstermet, úgyhogy a példa adott. Az előző elmúltnyolcév szocialista és szabaddemokrata képviselői érezték a nyakukon az indulatos leheletet egyszer-egyszer a parlamenti ülések előtt és után, pedig azon ülések jelentősége kismiska volt e mai néhányhoz képest.

Nem értem továbbá, hogy az ellenzéki aktivizmus miért nem veszi célba az embernyomorító propagandagépezet végrehajtóit. Létező cégek vásárolják a hirdetőhelyeket, ugyanígy maguk a hirdetők is ismertek, valakik nyomtatnak plakátot is, levelet is, a leveleket a posta célba juttatja. Miért tehetik ilyen zavartalanul? Nem mondom, hogy a székházak, irodák, vezetői lakások kapui előtt ordítozó emberek léte szétveri ezt a gépezetet, de megnehezíti az életét, megadja azt a kényelmetlenséget, ami a gyakorlatilag rabolt pénz nyeresége mellé minimum járna. Ellenvetésként jöhet, hogy kevés ember aktívizálódik a politikában, de erre mondom, hogy oké, az a kevés mutassa meg magát erősebben a jól helyezett ellenállással, a passzív rész meg gyengén, a polgári körökkel.

Aki szerint pedig a fentiek a szürrealizmus vagy a posztmodern termékei, csak hallgasson bele hírekbe, hallgasson meg Fidesz-politikusokat, nézzen bele a kapott levelekbe, aztán akkor az itteni polgári körben elmélkedhetünk az izmusokba csoportosíthatóságról.

Ha egyetértesz vagy vitatkoznál, lájkold és kövesd a Politológusblogot!

307 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr8813526479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.27. 10:17:17

S miért állna ki a nép saját elnyomói érdekeiért?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.27. 10:17:47

S miért állna ki a nép saját elnyomói érdekeiért?

histar007 2017.12.28. 12:45:48

Ha annyi a demokrácia, hogy a vezetés leváltható, az nem vezet sehová.
Hatalmas a verseny jobbik mosdatásban, az a náci aki ki meri mondani, hogy hajdan a jobbik náci volt(esetleg most is az). Illetve a kvázi ingyen plakátolás sem gáz, de ha ezt valaki szabálytalannak minősíti, akkor az megint mélyütés a demokráciának.
Orbánnak köpönyegforgató mert 30 év alatt liberálisból nemzeti konzervatív lett. Vona 3 év alatt lett nemzeti radikálisból neoliberális, az belefér, sőt ez a megvilágosodás útja.
Majd megnézzük hány szavazatot kapnak Újlipótvárosban...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 12:52:29

@histar007:

Balavány 24 óra alatt ment át Orbán seggéből a HVG-be, ugyanennyi idő alatt lett fanatikus keresztényből lánglelkű ateista, s azonnal ünnepelt szerző és szónok lett.

Ezt a ballibeknél úgy hívják "megvilágosodás". Ami egész más, mint a köpönyegforgatás.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.28. 12:57:21

A büdös kurva anyádat szégyelld Te kibaszott hitvány gazember. Mi szégyellnivaló van, mi???
Hogy a magyarok nem nyalnak segget?
Hogy nem akarunk nigger meg buzulmán lerakat lenni? Hogy rohadnál meg a fajtáddal együtt ott ahol vagy épp.
Benneteket lehet és kell gyűlölni, aljas férgek vagytok.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.12.28. 12:59:12

"Utálatos már mindenhol lenni itthon: meglátom a kormányzati plakátokat és leveleket, meghallom a köztévé szinte bármely pillanatát, és szégyellni kezdem magyarságomat, "

Hat igen, mennyivel jobb lenne, ha sikerult volna a nagy terv es Soros akarata szerint sikerult volna evi egy millio arabot plusz a rokonaikat magyarorszagra szallitani. Mostanra itt volna kb minimum 6-9 millio arab, akik bizonyara felviragoztattak volna az orszagunkat a tolerans liberalis kulturajukkal.

Jobb halottnak lenni mint libsinek ! 2017.12.28. 13:14:25

"a saját híveiket alázzák, viszik lejjebb nap mint nap"

Leszarom, akkor is imadom Orbant ha diktatura van.

Hohó60 2017.12.28. 13:18:03

Ha lenne olyasmi, amiről itt írnak, az az a libbantak hibája lenne.
Nem hagynak más lehetőséget, mint hogy önvédelemből ellenük szavazzanak az emberek.
A rengeteg értelmetlen hadovájukból semmit sem lehet tudni, hogy mit tennének hatalmon, kivéve két förtelmes dolgot:
Magyarország kiszolgáltatását a migráns tömegek betelepítése céljára, illetve a korábban csúfosan megbukott, a teljesítményt és a munkát büntető, adócsalásra ösztönző progresszív adózást.
Ki az az elmebeteg, aki ezek mellett az internácikra szavazna?

nemecsekerno_007 2017.12.28. 13:19:58

A panaszkodás nálunk össznemzeti sport!

midnightcoder2 2017.12.28. 13:26:01

Az tény, hogy Orbánék akciója a Jobbik ellen elég gusztustalan, de azt sajnos nem lehet mondani, hogy törvénytelen is lenne. Más kérdés, hogy az egyik oldalon van a Jobbik szabálytalan plakátolása, másik oldalon pedig Orbánék lenyúlják a fél országot...

Hohó60 2017.12.28. 13:31:37

De hát éppen Spiró meg a hozzá hasonlók, akik mosdatlan szájából az ilyen vulgárbunkó bolsevista szövegek származnak, épp ő azok, akik miatt szükség vsn plakátokra, meg felvilágosításra.
Ha ezek, meg az AVÓ Radió, meg Gyurcsány Apró Vadai nem lennének, rengeteg pénzt spórolhatnánk. Így viszont muszáj költeni a mérhetetlen internáci hazudozás és gyűlölködés ellensúlyozására.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 14:38:00

a magyarság is szégyell téged.

Sir Galahad 2017.12.28. 14:50:16

Érdekes, hogy a szerző állítólag politológus, ugyanakkor megdöbben azon, hogy kampányidőszakban (3-4 hónap van a választásokig) kampány folyik. Hízott libáért kapta a diplomáját?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 15:40:08

@Sir Galahad:

Egy igazi demokráciában csak a liberálisok kampányolhatnak, elfelejtetted ezt???

Alick 2017.12.28. 15:46:52

@HABONYKOMMANDÓ.: A tömeges migráció kérdésében azért elég puha volt Orbán, teljes joggal ráboríthatta volna Merkelre és bandájára az asztalt, hogy a látszólag együttérző befogadás kikürtölése mögött hodegfejű menekültipari érdekeltségek vannak... és akikkel nem tudnak mit kezdeni, azokat persze Erdoganékkal "intéztetnék el".
Orbánnak még lenne mit tanulnia Nigel Farage brüsszeli szókimondó retorikájából...

2017.12.28. 16:10:33

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: ez külön aranyos miután lement az orosz és a kínai seggnyalás :)
bújj vissza abba a csatornába ahonnan kimásztál te kis csatornaproli

inteligencs elenzeki 2017.12.28. 16:39:10

Halló ! (Csettintgetés az üres tekintetű arc előtt)

Nem tudsz tüntetni, mert nincs aki tüntessen! Ugyanis az emberek elégedettek, (vagy legalábbis kevésbé elégedetlenek a mostani helyzettel)!
Rajtad kívül nincs aki tüntessen!

Halló! (Csettintgetés az üres tekintetű arc előtt) Éééértiii amit mondook ?

Rettenetes, (mondja az ápoló) ez már 7 éve így megy, és az állapota csak romlik. Egyre távolabb kerül a valóságtól.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.28. 16:48:18

@okostojas007: ahhh tehát senkivel ne üzleteljünk mert az seggnyalás, csak amerikai segget lehet nyelni , lehetőleg a nigger majom Obamáét, mert Trump ugye nked nem felel meg.. Ha valaki itt patkány az csak Te lehetsz kisköcsög

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.28. 16:49:52

Istenem, add hogy diktatúra legyen és ezek a retkes tetves liberális patkányok lengedezzenek a tavaszi szélben.

egy_ember_ 2017.12.28. 16:50:42

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Óh kedves barátom aki Ady Endrében is a liberális seggnyalót vélted felfedezni...
Remélem örülsz hogy megint megszólalhattál?
Hiszen Ön ismeri a magyar nép lelkét (honnan is)?

egy_ember_ 2017.12.28. 16:54:49

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Ezt pontosan Ön hogy is gondolja? Tényleg szeretne akasztást látni? Vagy valami más izgalmas akciót? Jajj de kár hogy nem korábban élt, mondjuk a Sztálini Oroszországban vagy a hitleri Németországban. Ott volt aztán karrier?

Ki Bántotta meg Önt íly mértékben hogy ennyire elragadtatja magát?
A magyar nép, az igazi hazafiak a közös értékekben és a toleranciában hisznek.

Jakab.gipsz 2017.12.28. 17:13:34

Utálatos már mindenhol lenni itthon: meglátom a kormányzati plakátokat és leveleket, meghallom a köztévé szinte bármely pillanatát, és szégyellni kezdem magyarságomat, amire pedig egész életemet feltettem.

És mondjátok meg nekem politológus hölgyek és urak, magyarul gondolkodni mikor felejtettetek el.

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:Te pedig ne légy alpári, írj és beszély mindenkivel tisztességes hangnemben, még a libbsikkel sem szabad goromba hangnemet megengedni magunknak.

Vedd észre a céljaikat, mindenki lebutítani az ő szintvonaluk alá.

Azt gondolják magukról, hogy a rafináltságuk és a jámbor, hiszékeny emberek manipulálása, kultúra, hol ott pontosan ez tapasztalható, ez az a egy dolog amit nem tudnak, kultúrát teremteni. Nem tudott Lukács és nem tud a Soros-CEU sem. Ezek az ütődöttek már csak ilyenek, igazából csak a kultúra teremtő erőket, a "keresztényeket gyűlölik".

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 17:25:10

@egy_ember_:

Ady világlátása emberidegen, liberális. Ő korának egyik ballib megmondóembere lett volna, ha ismerték volna akkor a "ballib" szót.

egy_ember_ 2017.12.28. 17:29:50

Na ebből látszik Ön mit ért meg a világból. Mégis melyik verséből olvassa ezt ki?

Esetleg az meg sem fordul a fejében hogy a költészet nem (csak) a politikáról szól? Szerelemről, csalódásról, halálról, félelről örömről...

Akitől ennyi telik az miért "boldogít" itt másokat? Az asszony nem hallgatja meg?

egy_ember_ 2017.12.28. 17:39:48

@Jakab.gipsz:
Felhívom szíves figyelmét hogy a libsi megszólítás is gorombának minősül...

Az igazi keresztények Jézus tanításait követik mint:
Ne lopj.
Szeresd felebarátodat.
Segítsd az elesetteket.

Nem véletlen hogy igazi keresztények nem szívesen látott vendégek manapság.

eßemfaßom meg áll 2017.12.28. 18:01:27

Ez a napihülye ez kiafaszom? Jobbat nem képes az index a címlapra kaparnai? Ennyire ínségesek már az idők?

2017.12.28. 18:20:45

Nem tudom, hogy ez a hányadik idióta blogger. Öcsém, te retardált vagy, hogy trollmágnesnek használod az írásod? Totál hülye vagy.
Legalább vennéd a fáradságot, hogy a közismert troll férgeket kitiltanád...
Bár, szerintem az index kimondottan felületet biztosít ilyen formában a fideszes propagandának. Kapjátok be Újév alkalmából a trolljaitokkal együtt.

2017.12.28. 18:35:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Dajcstompi, remélem megdöglesz Újév előtt.

2017.12.28. 19:09:21

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Mi van kiskomcsi, felszívtad magad? Tudod, az nem üzlet, ha soha meg nem térülő túlárazott baromságokat építenek az elvtársak hitelből lopható pénzek reményében. Azt intézményesített lopásnak hívják, de az ilyen kis hithű komcsi csak tapsikol tovább.

2017.12.28. 19:11:47

@Jakab.gipsz: óó megvan, nektek csinálják a továbbképzést :)
index.hu/kultur/2017/12/28/tavaly_400_milliot_iden_mar_1_4_milliardot_kap_az_allami_ironevelde/
kell a kis komcsiknak a továbbképzés :)

Behajtó70 2017.12.28. 19:13:27

Mi is szégyelünk téged. Sajnáljuk, hogy ilyen kunbélákat még hord a hátán az ország! Javaslom léj le! Egy csakoda jeggyel!

2017.12.28. 19:14:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: hát, Adynak kisebb gondja is nagyobb volt annál, minthogy politizáljon, de majd most a bulgáriába szakadt orosz propagandista mindjárt megmagyarázza, hogy Ady mit gondol :D
Maradj meg szépen leninnél az való neked.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.28. 20:02:02

@okostojas007:

Ady hiteles ember volt, gerinces, nyíltan beszélt, nemigen kell rajta sokat elemezgetni.

captaing (törölt) 2017.12.28. 20:07:43

"szégyellni kezdem magyarságomat" Ez oximoron. Az igazi magyar soha nem szegyelli magyarsagat. (Az igazi X soha nem szegyelli X-seget.) Tehat vagy nem szegyeled, vagy ami valoszinubb, nem vagy magyar (X) hanem sokkal inkabb 0-val identifikalod magad, mert nem fontos a nemzeti identitas, hanem az a fontos hogy mindenki mindenkivel egyenlo, nemzet meg nincsen, az 0. Viszont utobbi esetben meg lehet majdnem-barhol a vilagban elni, ha zavar valami. Egyebkent az EU is ketteszakadhatna. A balliberlisok osszegyulhetnek a terkep bal-oldalara bal europaba, a jobbkonzik meg osszegyulhetnek a terkep jobb oldalan egy jobb europaban. Puns intended. :)

captaing (törölt) 2017.12.28. 20:07:43

"szégyellni kezdem magyarságomat" Ez oximoron. Az igazi magyar soha nem szegyelli magyarsagat. (Az igazi X soha nem szegyelli X-seget.) Tehat vagy nem szegyeled, vagy ami valoszinubb, nem vagy magyar (X) hanem sokkal inkabb 0-val identifikalod magad, mert nem fontos a nemzeti identitas, hanem az a fontos hogy mindenki mindenkivel egyenlo, nemzet meg nincsen, az 0. Viszont utobbi esetben meg lehet majdnem-barhol a vilagban elni, ha zavar valami. Egyebkent az EU is ketteszakadhatna. A balliberlisok osszegyulhetnek a terkep bal-oldalara bal europaba, a jobbkonzik meg osszegyulhetnek a terkep jobb oldalan egy jobb europaban. Puns intended. :)

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:12:41

@kopasz barmok mindenhol: hát de akkor te hogyan írhatnál ide? édes kis nyomorultam.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.28. 20:13:44

@kopasz barmok mindenhol: édes kis nyomorultam, hát de akkor te hogy írhatnál ide?

meszena 2017.12.28. 20:19:58

@egy_ember_: Már bocsánat, de Jézus hol tanította azt, hogy "segítsd az elesettet"? Hol mondta volna így? Mert azt pl mondta, hogy szeresd felebarátodat, a ne lopj meg a tízparancsolatban van.
Tény, hogy Jézus odafordult az elesettek felé is, hol mondta ezt pontosan?

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:23:34

Azért az komoly, és mégiscsak magyarázatra szorulna, hogy a mai Orbán mai védői miért kelek ki egy régi-Orbán mai védője ellen. A régi-Orbán óriási támogatottsága kellő alátámasztást ad ahhoz legalább, hogy legalább elfogadjuk ezen álláspont létezését (a helyessége természetesen nem függ támogatástól). Aki ezt vitatja, egyben azt is vitatja, hogy 2010-ben kormányra kerülhetett.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:27:13

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nos, mint látod, ez itt egy blog, sok írással, még a vacakok mögött is gondolkodással, érvekkel, valamiféle teljesítménnyel. A te hozzászólásod nem ilyen.

meszena 2017.12.28. 20:30:32

Nyolc év áll szemben nyolc évvel. Melyek azok a kormányzati intézkedések és eredmények a balliberális időszakból, amelyek miatt érdemes lenne visszahozni őket?

egy_ember_ 2017.12.28. 20:31:37

Köszönöm a pontosítást, igen szó szerint szeresd felebarátodat.

Mint ahogy a francia forradalom is azt tüzte zászlajára: Egyenlőség, Testvériség, Szabadság. Hogy ezt hogyan töltjük meg tartalommal, az meg rajtunk múlik.
Egy biztos az acsarkodás, az uszítás és a felületes gondolkodás nem segít.
A világ nem fekete-fehér csak sokszor a politika annak próbálja lefesteni.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:31:38

@Sir Galahad: Én nem, de nézd meg inkább azt, aki pénzért védi a védhetetlent is, ott liba-futószalagok tekeregnek. Szerintem az említett levelek és plakátok korábbiak, minthogy a szűken vett választási kampány részei lennének.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:37:50

@captaing: Akkor ezek szerint okok nem számítanak, ha eltörlöd a szégyenem létét, eltörölted az okait is. Ha pl. szégyellném magam az ofő előtt a gyerekem viselkedéséért, akkor inkább kijelentem, csak nem szégyenkezik egy igazi szülő - ez tényleg nem rossz, ígérem, ki fogom próbálni!

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:41:31

@okostojas007: Voltak ilyen "húzzál el"-álláspontok időnként a történelemben, a mienkben is, aztán lásd, mennyi bocsi meg rehabilitáció lett belőle, úgyhogy szerintem vigyázz az ítélkezéssel, legalább a tükör miatt.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:46:31

@kopasz barmok mindenhol: Igazad van, hülye vagyok, régimódi hülye, szerintem a blog és a komment vitára való, a trolljelenséggel nem tudok mit kezdeni, mert nem értem. Van valami lista a közismert trollokról?
Az Index-címlap engem is meglepett, ez elég vitakavaró írás.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 20:57:33

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ez most olyan kérdés, amiről itt nem volt szó. Válaszolok azért: a nép polgári létéért minimum kiállhat, mert csak akkor lehet verseny a kegyeiért. Azt is állítom, hogy egy kurzus kevésbé szerencsés húzásai saját híveinek ellenállásán is meg szokott bukni, nem kell ahhoz ellenzék sem. Meg azt is állítom, a saját hívek üzenhetnek is pártjuknak egy közvéleménykutatási válasszal, ez nem jelenti azt, hogy ne maradna hívük vagy nem szavazna majd valóban rájuk.

2017.12.28. 21:01:56

@politologus: hmm? ezt biztos nekem akartad? én biztos nem írtam olyat senkinek se, hogy húzzon el.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 21:20:11

Nocsak! Az átláthatóságért és a korrupció ellen teljes erőbedobással küzdő Momentum által támogatott polgármester-jelöltet szavazatvásárláson - azqz választási csaláson - kapták:

"Időközben kiderült, hogy a szavazatvásárlással lebukott képviselő papíron ugyan független volt, de maga a Momentum posztolta december 22-én, hogy Bán István a Momentum által támogatott jelölt volt."

index.hu/belfold/2017/12/28/ban_ur_mar_polgarmester_lenne_ha_nem_ajanlgat_5000_forintokat_a_szavazatokert/

Mikor is bukott le fideszes politikus szavazatvásárlással?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 21:24:27

@Sir Galahad:

"Érdekes, hogy a szerző állítólag politológus, ugyanakkor megdöbben azon, hogy kampányidőszakban (3-4 hónap van a választásokig) kampány folyik. Hízott libáért kapta a diplomáját?"

Az kevés lett volna, három hízott disznót kellett adnia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 21:30:19

@egy_ember_:

"Az igazi keresztények Jézus tanításait követik mint:
Ne lopj.
Szeresd felebarátodat.
Segítsd az elesetteket."

Az igazi keresztények továbbá elítélik a homoszexualitás minden formáját, a házasság előtti nemi életet és a házasságon kívüli szexuális kapcsolat is.

Ha már a keresztény tanítás betartását kéred számon, akkor ne válogass a cseresznyéstálból.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 21:33:28

@okostojas007: Nem neked akartam, ne haragudj! Tabletet használtam, ennyire szarul megy.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 21:39:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az mondjuk komoly érték volna! Amúgy én elég szabálykövető vagyok: jó és lelkiismeretes tanuló voltam az egyetemi évek alatt, bejártam az órákra még a kevésbé frekventált napokon is, sokat olvastam, sokat tanultam, és sohasem puskáztam (tényleg), dolgozataimban és szakdolgozataimban valóban újra és igazira vadásztam. Úgyhogy a diplomáim miatt nem szégyenkezem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 21:53:13

@politologus:

Ha már annyira annyira felháborít a hazudozás, akkor mit szólsz a balliberális B1 blog legújabb posztjához?

"Sivalkodik a magyar kormány az iszlám terjeszkedés és a keresztényüldözés miatt
Mindeközben Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak."

b1.blog.hu/2017/12/28/sivalkodik_a_magyar_kormany_az_iszlam_terjeszkedes_es_a_keresztenyuldozes_miatt_kozben_magyarorszag_

Ettől nem fordul ki a gyomrod?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.12.28. 21:58:03

Kedves Ellenzék! Mentsétek meg az országot Orbántól! Adjatok jelet! Mutassatok valamit, ami a reménybeli hasznosságotokat érzékelteti, feledteti a szoci vagyont és káderrendszert átmentő Horn-kormány, a nemzeti vagyont kilaptoló Gyurcsány-kormány bűneit, feledteti a parlamenti helyekért menő elvtelen alkudozásaitokat! Mutassatok egyetlen olyan programpontot, amely nem tartalmazza sem Orbán, sem a Fidesz nevét, és amely úgy ígér fellendülést, hogy a költségvetési tervben megjelöli a fedezetét is! És a Nép veletek lesz, kapni fog utánatok, vasvillával kergeti el a mai urakat.

Valahogy én a legkevésbé a plakátok miatt tudok aggódni ebben az egész szarban. Nézi azokat még valaki?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: +5

@meszena: "Tény, hogy Jézus odafordult az elesettek felé is, hol mondta ezt pontosan?"

Csak egy illusztrációt láttunk arra, hogy hogyan működik a Propaganda. Bármelyik.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.12.28. 22:02:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezen a B1-en én már nem is röhögök. Rendszeres, hogy igazolt tényként adnak elő következtetéseket, beleképzelgéseket, csúsztatásokat, összeesküvés-elméleteket, általában valami félig igaz címmel. Egy ideig viccesek voltak, de már csak olyanok, mint a Sas-kabaré.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 22:08:04

@Androsz:

Na de ez még csak nem is féligazság, beképzelgés vagy csúsztatás, hanem szemenszedett, ordas hazugság.

És valahogy ez nem szúrja a magukat függetlennek kikiáltó "szakértők", politológusok szemét.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 22:24:36

@Androsz: Csak emlékeztetlek, hogy Orbán ellenzékben egyetlen programpontot sem mutatott, ami nem tartalmazta Gyurcsány nevét. Ez az érv, hogy az ellenzék csak orbánozik, hiába népszerú érv (és mellesleg kreált érv), elégtelen, rossz. Az ellenzék azt szidja, ami van, egyik gyurcsányozik, másik orbánozik, ez bizony az ellenzéki minimum.

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.28. 22:29:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezeket a dolgokat nem szabad egy kalap alá venni: a b1 blog nem kormányzat, és nem használ közpénzt. Utóbbiak számonkérése , kordában tartása közérdek. A hazugság egyébként undorít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.28. 23:14:24

@politologus:

"a b1 blog nem kormányzat, és nem használ közpénzt"

Én nem lennék a helyedben annyira biztos ebben. A blogCSALÁDOT nem két fillér üzemeltetni, nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy pártpénzekkel is támogatják. A pártok meg közpénzből IS működnek. Persze ha van támogatás, biztos bújtatva van, nem fog kiderülni.

"A hazugság egyébként undorít."

Mikor írsz hasonlóan terjedelmes elemzést a baloldal/ellenzék hazugságairól? Ez elég szépen szemléltetné, hogy pártatlanul ítélsz.

Ettől még állhatsz bármelyik oldalon. Sőt akkor tud valaki igazán meggyőződéssel állni egy politikai oldalon, ha pártatlanul ítél meg mindenkit. A sajátjait is.

egy_ember_ 2017.12.28. 23:28:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tisztelt Asszonyom!
Én nem tudom mit jelent az "igazi" keresztény. Én csak azt érzem mi az emberség.
Az emberség ott kezdődik hogy másoknak segítünk. A családunknak. A szüleinknek. A nélkülözőknek. Az ártatlan gyerekeknek, legyen az magyar, roma, fekete, arab.
A hit nem dogma és nem vonatkozik a szexuális magatartások konkrét formáira. Manapság csak házasságban hinni tévút. Egy szzoros emberi kapcsolathoz nem kell papír, azt a belső szeretet tartja össze. És van akinek ez az életben többször megadatik.
A hit segít egy jobb életet élni és adni.
Én nem cseresznyézek, sőt bevallom az hitem a humanitás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 00:24:15

@egy_ember_:

"A hit nem dogma és nem vonatkozik a szexuális magatartások konkrét formáira."

Nem hiszem, hogy te fogod megmondani, mire vonatkozik a keresztényi hit és mire nem. És ha Jézusra hivatkozol, akkor hivatkozz Máté 19:4-6-ra is.

És Máté 19:9-re.

Ezeket is Jézus mondta. Vagy te akarod kiválogatni, mit kell betartani Jézus tanításaiból és mit nem?

Nem tartasz túl sokat magadról, hogy Jézust is cenzúrázod?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 00:46:40

@egy_ember_:

Nehogy félreérts: Nyugodtan cenzúrázd Jézust, ha ehhez van kedved. Csak akkor ne hivatkozz a tanításaira. :)

captaing (törölt) 2017.12.29. 01:21:58

@politologus: Furi szamomra a parhuzam a szuloi szerep es a nemzettudat kozott. Szerintem egy gyerek iskolai viselkedeseert elsosorban a tanarai a felelosek, a tobbi gyerek, tovabba manapsag a kozossegi media. (Ezt nyugodtan megmondhatod az ofonek.)
Visszaterve arra gondoltam, hogy sokkal valoszinubb hogy a szegyenerzet megvan (es annak okai is), csak nem a magyarsagod szegyelled (mert az oximoron, fel is haborodtak rajta par nemzettudatos kommentelok) hanem fogalmazzunk ugy inkabb az emberseged. Az hogy a megoldas az okokra meg mi az megint mas kerdes. Tobben emlitettek hogy el lehet koltozni, ami lehet az egyetlen relevans megoldas, mert lassuk be a magyar emberek tobbsege eros nemzettudattal rendelkezik (es probagalja az ilyen plakatokat, de minimum nem zavarja oket) es ezen nemhogy te, de nagyobb szervezetek sem fognak tudni rovid tavon valtoztatni. Sot eddig senki nem tudott ezen valtoztatni, ezert vagyunk mar itt 1000+ eve. Vagy bele lehet torodni. Vagy szelmalomharcot vivni. Amelyik jobban esik. En elsosorban amugy Europainak tartom magam, es buszke vagyok ra hogy Europai vagyok, es ezt ugyanugy erositenem hasonlo plakatokkal egesz Europaban ha lenne ar lehetosegem. Es azt is kiplakatolnam hogy ne hadjuk hogy Europa megvaltozzon, foleg nem-Europaban elok kenye kedve szerint.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 06:42:53

@politologus:

Ez oké, csak hát senki se fog egy olyan párt olyan narratívájában részt venni, melynek célja nyilvánvalóan nem egy konkrét ügy, hanem az adott párt kampánya. Ez csak azoknak lesz kedves, akik eleve az illető párt hívei.

egy_ember_ 2017.12.29. 07:27:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem hiszem hogy túl sokra tartanám magam. Mindenki éljen szíve szerint.

Különben úri társaságban nem illik tegeződni.

Persze a történelem folyamán mindig voltak személyek akik a kereszténység (és persze egyéb vallás zászlaja alatt) nevében szörnyű bűnöket követtek el. Szóval csak óvatosan az interpretációkkal.

Tisztelettel

Egy Humanista Ateista

felucca02 2017.12.29. 07:38:13

@HABONYKOMMANDÓ.: Nem volt nagy terv és nem volt Sorosnak akarata, nem tudom, mit nem lehet ezen felfogni. Soros leírta, hogy ha egyszer helyzet ven, szerinte mit lehetne értelmesen tenni ebben a helyzetben. Ez nektek a nagy terv, a hatalmas összeesküvés Európa ellen. Valami nincsen rendben nálatok.

Kicsit neki kellene, hogy álljál számolni, aztán rájönnél, hogy olyan erőltetett betelepítéssel, amit soha, senki sem bírna végigvinni, 200 év kellene hozzá, hogy mondjuk felére híguljon a fehér populáció Európában, körülbelül ez az az időtáv, amikor a globális felmelegedés, az új betegségek és a többi, saját magunk által okozott nyavalya már kinyírja az emberiséget. De ti csak retteggjetek Sorostól, az való nektek.

felucca02 2017.12.29. 07:41:06

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Felvilágosítanál, hogy miféle nigger, meg muzulmán akar Mezőkövesden letelepedni?
És hogy ez egyáltalán honnan szivárgott be az agyacskátokba?
Egyébként egyetértek a posztolóval, szégyenletes, ha ti ezt nem érzitek, az azt jelenti, hogy túl vagytok már minden határon.

felucca02 2017.12.29. 07:45:49

@Hohó60: Abban a téveszmében élsz, hogy a szavazók mérlegelés és megfontolás után szavaznak.

Nos, ki kell, hogy ábrándítsalak.

A fidesz szavazói úgy szavaznak, mint ahogy a focidrukkerek drukkolnak a saját csapatuknak: tök mindegy a teljesítmény, az az én csapatom és kész.

Hát, csak rajta, ez biztosan jó útra visz.

A migránsbetelepítéses mantrát nem tudom, honnan veszed. Én igazi ballibsi vagyok, kurvára nem szeretnék itt bevándorlókat, és nem is ismerek olyat, aki szeretne, sem személyt, sem pártokat. Valószínűleg onnan ered a felismerésed, hogy a vezíred ezt mondta neked, te meg elhiszed.

Hát jól van, csak írogass, azzal nem okozol nagy bajt...

felucca02 2017.12.29. 07:47:37

@Hohó60: Erre csak annyit, hogy Spiró szőnyeg alatt hasonkúszva is mérhetetlen szellemi fölényben van veled szemben, csodálom, hogy ezt te nem érzed...

felucca02 2017.12.29. 07:56:39

@meszena: Pusztán az, hogy századannyit loptak el, valamennyire európai módon viselkedtek, és a mai propagandának a töredékét tolták, szerintem felveti annak lehetőségét, hogy bármelyik kormány visszajöjjön, amelyik nem orbán.

Az viszont, hogy a nép szereti, ha nemzetiszínű gőzben az orra előtt lopnak el mindent, miközben harci beszédeket intéznek hozzá, a miniszterek egytől egyik félkegyelműek, és közpénzmilliárdokból (az ellopottakon túliakból)harsog a harci propaganda, felveti annak a lehetőségét, hogy igen, ennek a kormánynak kell maradnia.

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 09:17:54

@egy_ember_: "Mint ahogy a francia forradalom is azt tüzte zászlajára: Egyenlőség, Testvériség, Szabadság."

aztán lefejeztek mindenkit aki nem volt szimpi az adott pillanatban ennek nevében.

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 09:20:04

@politologus: "a b1 blog nem kormányzat, és nem használ közpénzt."

Azért valamikor az is közpénz amiből az mszp él, szóval de a b1 blogot is közpénz tartja el. Amennyiben persze az mszp-t a párttagok tagdíjai tartják el, nem az állami apanázs akkor nem szóltam.

egy_ember_ 2017.12.29. 09:26:23

Így van, ezt Ön teljesen jól látja. Azaz a nemes eszmék leple alatt lehet sok disznóságot csinálni. Ettől a gondolatok nemesek maradnak és vannak akik ragaszkodnak az értékekhez.
Napjainkban Mo-n heves vita dúl a migrációról. Hogy háborúban szenvedett csládoknak (főleg gyerekeknek és asszonyoknak) segíteni kell, lehetőleg helyben, de ha nem megy akkor Európában, számomra nem kétséges. De ez nem jelentheti azt hogy bárkit ide kell engedni, mert fontos az országunk biztonsága és a társadalmi béke.

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 09:30:20

@politologus: "Ez az érv, hogy az ellenzék csak orbánozik, hiába népszerú érv (és mellesleg kreált érv), elégtelen, rossz"

Azért egy pillanatig érdemes azon elgondolkozni, hogy müködik-e a 8évig tarto netto orbánozás (ez nem kreált, szimpla tény) vagy esetleg mégis érdemes lenne ennél többet felmutatni? Mert a közvéleménykutatások alapján a választóknajk annyira nem gyere be ez a stratégia. 2014r-ig még hihették, hogy hazudnak a közvéleménykutatók, de kiderült hogy 4 év orbánozás kevés a győzelemhez. A 2. 4 év is ugy néz ki, hogy kevés lesz. Perrsze lehet ezt tolni addig amig orbán 90évesen végelgyengülésben elhalálozik és akkor felkiáltani, hogy "győztünk, orbánnak vége" de azért az nem lesz igazán komoly politikai teljesítmény.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 10:00:28

@felucca02:

Az egész világon ez van. A szavazók legnagyobb része érzelmi alapon szavaz. A "saját" tábornak nagy bűnt is megbocsát, az ellentábornak a legkisebb botlást se.

Mo-on a 2 tábor már 1990 óta a népnemzeti és a ballib. Csak annyi változott, hogy a játékosok nem ugyanazok a táborokban, pl. a Fidesz 1995-ig a ballib ligában játszott, s csak 1998-ban lett elismerve a népnemzeti drukkerek által mint hiteles játékos.

A ballib táborban meg az SZDSZ volt a fő játékos, majd Gyurcsány vette át a szerepet, máig ő a szellemi vezér.

A két tábor mindig egyensúlyban volt egészen 2006-ig, sose volt egyik se sokkal népszerűbb a mésiknál. Ezen Gyurcsánynak sikerült váltoöztatnia 2006-2010 között: annyira rosszul végezte a dolgát, hogy a ballib drukkerek felé átállt az ellenséghez.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 10:02:17

@felucca02:

Magét a helyzetet éppen a Soros-félék idézték elő, ezek után abszurd azt mondani, hogy csak úgy lett egy helyzet.

Netuddki. 2017.12.29. 10:24:52

Elnézve az ostoba balfaszok tobzódását a fórumon, már el is ment a kommenteléstől a kedvem.

Qrvára alacsony a blog.hu színvonala mostanában. Mind a fórum, mind a posztok tekintetében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 10:32:52

@Netuddki.:

Olvasd el a B1 posztját arról, hogy

"Sivalkodik a magyar kormány az iszlám terjeszkedés és a keresztényüldözés miatt
Mindeközben Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak."

Ennek a színvonala biztos jobb kedvre derít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 10:53:47

@egy_ember_:

"Nem hiszem hogy túl sokra tartanám magam. Mindenki éljen szíve szerint."

Azért a törvény szerint sem árt, nem igaz?

"Különben úri társaságban nem illik tegeződni."

Pardon, veled ellentétben én még sosem jártam úri társaságban. De örömmel veszem, ha megírod, még mit illik vagy nem illik úri társaságban tenni. Örömmel tanulok.

Telefonon:
- Jó napot kívánok, Tánc és Etikett Úrnevelde?
- Igen.
- Ön ugye a tánctanár?
- Egy lófaszt! Én az illemtanár vagyok.

"Persze a történelem folyamán mindig voltak személyek akik a kereszténység (és persze egyéb vallás zászlaja alatt) nevében szörnyű bűnöket követtek el. Szóval csak óvatosan az interpretációkkal."

Ez ugye terád is vonatkozik? Miféle óvatosság alapján interpretálod Jázus szavait úgy, hogy kötelességünk beengedni a hazánkba a hozzánk erőszakkal, illegálisan, személyazonosságukat eltitkolva vagy meghamisítva behatoló idegeneket?

"Hogy háborúban szenvedett csládoknak (főleg gyerekeknek és asszonyoknak) segíteni kell, lehetőleg helyben, de ha nem megy akkor Európában, számomra nem kétséges."

Miféle interpretáció alapján kellene nekünk a saját hazánkban segítenünk nekik, főleg mert túlnyomórészt fiatal, életerős, munkára és harcra képes férfiak a 'menekültek"? Erőnkhöz képest szívesen segítünk nekik a saját hazájukban vagy annak közelében, a aját kulturális környezetükben. De nem a mi hazánkban. Ha ez nekik nem megfelelő, ha ők csak Németországban vagy Svédországban érzik magukat kellő biztonságban, akkor ők nem rászorulók, nem menekültek, hanem segélyen élősködő piócák.

"Egy Humanista Ateista"

Ha ateista vagy, akkor milyen alapon formálsz jogot Jézus szavainak interpretálására? Persze megteheted, miért ne, ám ha a fejünkre olvasod Jézus tanításait, ha számon kéred rajtunk e tanítások betartását, akkor hadd ne te válogasd már ki, mit tartsunk be a jézusi tanításból és mit szarjunk le belőle. Mi tiszteljük a felebaráti szeretet törvényét, de tiszteljük a szexuális életre vonatkozóakat is. Ugye a hatályos törvényeket sem aszerint tartod vagy nem tartod be, hogy mi tetszik neked belőle és mi nem? Jézus tanítása egy egység, nem lehet belőle kimazsolázni csak a nekünk tetszőket.

És mellesleg ateistaként, teológiában járatlan személyként az interpretációnkat ne nagyon próbáld előírni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 10:59:02

@felucca02:

"Soros leírta, hogy ha egyszer helyzet ven, szerinte mit lehetne értelmesen tenni ebben a helyzetben."

És az általa pénzelt "civil" szervezeteket ráállította a "menekültek" pátyolgatására. Ahelyett, hogy inkább olyan kampányt indított volna, amelyben megérteti velük, hogy a saját hazájukat kell jobbá tenniük, nem otthagyni azt, mint patkányok a süllyedő hajót.

Persze hiába írom ezt neked, te úgyis jobban tudod.

2017.12.29. 11:22:53

@midnightcoder2: fideszt sohase érdekelte a törvényesség, ha kordont kellett bontani, vagy székházat felgyújtani, mindenben benne voltak, és sohase vonták őket miatta felelősségre. Most meg az elsöprő többséggel törvényeket gyártanak maguknak, ami ugyan törvényes, ahogy a tákolmányuk is, csak épp nem etikus. Ha holnap hoz viktorkád egy törvényt, hogy minden magyar az ő háza elé tegyen le egy 20ezrest, az is törvényes lesz.
Ettől függetlenül a jobbik megkapta amit megérdemelt, és törvényesen. Etikai kérdés csak onnantól van, hogy az elmúlt 6-8 évben folyamatosan futnak a brüsszelezős migráncsozós sorosozós fidesz hirdetések, és valahogy nem látom, hogy magukat is megbüntették volna.

2017.12.29. 11:28:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mutass egy soros menekültsimogatót, aki idehaza BETELEPÍTETT/BE AKART TELEPÍTENI menekültet. Vagy téged az is zavar ha takarót kapnak?
A másik, hogy mivel a jelenlegi narancsos többség nem akarja jobbá tenni az országot, és megelégszik az intézményesített lopással, ezért a kisebbség lábbal szavaz. Csak azért maradtam itthon, hogy az idősebb családtagokat tudjam támogatni, de informatikusként holnap akár Thaiföldről is dolgozhatnék, a megrendelőim észre se vennék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 11:37:44

@okostojas007:

" Ha holnap hoz viktorkád egy törvényt, hogy minden magyar az ő háza elé tegyen le egy 20ezrest, az is törvényes lesz."

Tévedsz, alkotmányellenes lesz.

"az elmúlt 6-8 évben folyamatosan futnak a brüsszelezős migráncsozós sorosozós fidesz hirdetések, és valahogy nem látom, hogy magukat is megbüntették volna."

Azok kormányhirdetések, nem vonatkoznak rájuk a pártfinanszírozást szabályozó törvények. Lehet, hogy ez nem tetszik neked (szerintem is túltolták az óriásplakátos dolgokat), de egyebek között ez is az egyik előnye annak, ha valaki kormányon van. És nem törvényellenes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 11:40:18

@okostojas007:

"mivel a jelenlegi narancsos többség nem akarja jobbá tenni az országot, és megelégszik az intézményesített lopással, ezért a kisebbség lábbal szavaz."

Vagyis azt állítod, hogy a Fidesz politikájával elégedetlenek szavaztak a lábukkal.

Akkor mivel magyarázod, hogy ezen "menekülők" többsége 2014-ben is a Fideszre szavazott?

2017.12.29. 11:41:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: felesleges így túlmagyarázni, ha legalább a 10 parancsolat betartása lenne a minimum szint, élhetőbb lenne ez az ország. Ehhez képest sokakat büszkeséggel tölt el, ha lopnak tőle, így kabaré az egész.

2017.12.29. 11:47:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a fidesznek két féle politikája van: amit mondanak, és amit csinálnak. A kettő sokszor nem fedi egymást, arról nem is beszélve, hogy valódi elképzelésük sincs, hogy mit is akarnak csinálni (mondj egy programpontot.. nincs), helyette a sok majomnak bedobnak mindig egy ellenséget, hogy legyen kit szídni a kocsmában, és a sok prolinak ez elég is a boldogsághoz. (nem véletlen, hogy a fidesz szavazótábora a legiskolázatlanabb réteg). Aki meg tud gondolkodni, az vagy haszonélvezője, vagy ellenzője a jelenlegi rendszernek(na ők azok akik lábbal szavaznak, miután látják az ellenzék katasztrofális bénázását, mert hogy iszonyat pancserek, az nem kérdés).

2017.12.29. 11:54:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem alkotmányellenes.. hol van az alkotmányban az, hogy viktorka nem kaphat pénzt? A másik, hogy a tákolmányukat 5 perc alatt megváltoztathatják, hogy minden viktor királyodé, a többieknek kuss.
Már készül vityesz az euból való kilépésre, a sok majom tapsikol, én meg akkor lábbal szavazok többedmagammal, vonulunk ki cégekkel együtt, aztán szépen megeszik az elvtársak, amit főztek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 11:56:14

@okostojas007:

Ezzel még nem válaszoltál arra, hogy ezen "menekülők" többsége 2014-ben miért a Fideszre szavazott.

Ez független az iskolázottságtól, mert ha Orbán vagy a Fidesz miatt "menekült el", akkor a legbutábbja sem fog arra szavazni, aki miatt "menekülnie" kellett.

2017.12.29. 11:57:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Akkor mivel magyarázod, hogy ezen "menekülők" többsége 2014-ben is a Fideszre szavazott?" Azokra a prolikra gondolsz, akik kimentek az értelmiség után, mert látták, hogy nekik dől a pénz, de 1-2 év után visszajöttek sírva, mert ott is dolgozni kellett? nekik lett kitalálva a NER, hogy tudjanak a zavarosban halászni :)
Próbálj meg bármire szakembert találni itthon, 10-ből 9 kókler, mert az értelmesebbje kint dolgozik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 11:59:56

@okostojas007:

"hol van az alkotmányban az, hogy viktorka nem kaphat pénzt?"

Ugye most viccelsz? Gyenge próbálkozás? De segítek: ott van, ahol az is áll, hogy te vagy én sem kaphatunk így pénzt.

"A másik, hogy a tákolmányukat 5 perc alatt megváltoztathatják"

2/3-os többség nélkül? Te azt sem tudod, mit írsz.

"hogy minden viktor királyodé"

Én eleddig kulturáltan írtam neked. Te meg arról beszélsz, hogy Orbán a királyom. Az érveid elfogytán már csak az orbánkirályozásra futja? Hát tudod, királya a repedt sarkú bárcás kurva anyádnak van, nem nekem.

2017.12.29. 12:01:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elég megnézni a szavazás megnehezítését azokban az országokban, ahova kivándoroltak, és egyből látod, hogy ez nem igaz. Milyen érdekes, hogy angliában sorbaállsz 6 órát szavazni, erdélyből meg beküldesz egy levelet. Jaaa, hogy londoni magyar nem a fideszre szavazna, ezért szopjon, az erdélyi meg 90% körül a fityiszre, ezért elég feladnia egy borítékot.

2017.12.29. 12:06:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: persze, mert tudjuk, mészárosmészáros/tiborcz se állami pénzen gazdagodott, hanem saját erőből szedte össze minden vagyonkáját :) A másik, hogy a tákolmányban ezek szerint nem találtad meg, hogy miért is ne kaphatna viktorkád pénzt. Jelenlegi rendszer jó nekik, áttolják mondjuk az exim banknak, aztán onnan fizetik ki, tehát most is kaphat, ahogy a pocok vajna is kapott.
Vagy kiírnak egy pályázatot, amin csak ő indulhat. Jó így nekik, mert a gonosz nép lázadozna, ha nem egy 10x-esen túlárazott pályázatot látna, hanem egyből a zsebébe kéne rakni. (bár olcsóbb lenne az országnak, mert a ritka pocsék kivitelezések miatt kár a beépített anyagokért is)

2017.12.29. 12:09:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na, ezekszerint betalált, a kis oltárt el ne felejtsd :)

rfbzs 2017.12.29. 13:18:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Lehet, hogy maga mindig is kulturáltan ír. A lényeg nem ez. Önök a legnagyobb mocskot is kulturáltan adják elő. Itt is "okosan" /és okoskodva/ és kulturáltan védi a mundért, meg a védhetetlent.
Látja, én sem írtam egyetlen szalonképtelen szót, mégis megtalálja benne azt a mérhetetlen ellenszenvet, amit maguk iránt érzek.
Magának is boldog új esztendőt!

Hohó60 2017.12.29. 13:53:42

@felucca02:

Nos, valóban nem érzem. Válaszod a szokásos, ostoba ballib szemléletet tükrözi.
Mert Spiró akár még szellemi nagyhatalom is lehetne, de ha a szőnyegre szarik, akkor aktuálisan egy bunkó. De Ti ezt nem ismeritek el, inkább jóízűen felzabáljátok a szőnyegről spirók mocskát. Ez az egyszerű godolkodás, ez a szolgalelkűség jellemzi a gondolkodásotokat, sosem lesztek szabadok, csicskák maradtok, pár primitív gyűlölködő hordaléka.

Hohó60 2017.12.29. 14:00:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Életemben először hallom vissza Adyról ezt. Végre már, hogy valaki hangosan is kimondta az ájult hajbókolás közepette.

Szerintem attól, hogy valaki technikai értelemben véve jó költő, író, tudós, stb... attól még használhatja adottságát rosszul, vagy akár rosszra is.
Erre példa az, ahogyan Ady merészelt Tisza Istvánnal szemben viselkedni.

Hohó60 2017.12.29. 14:07:28

@okostojas007:

Egy alapvető különbség van.
Az erdélyi magyart egy igazságtalan és elvetemült internáci döntéssel fosztották meg hazájától, a szavazáshoz szükséges lakcímétől.
A londoni magyar meg saját jószántából ment külföldre.
Eztel nem azt mondtam, hogy a jelenlegi helyzet biztosan jó, de a ballib oldal szándékosan hazudja, hogy a két helyzet teljesen egyforma. Pedig nem.

egy_ember_ 2017.12.29. 14:21:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tisztelt Honfitársam!

Először is nem kell hozzá úri társaság, feltételezem a való világban sem Tegezz le senkit ismeretlenül.

Nézeteink nagyon távol állnak Öntől. Magyarország az én hazám, itt élek, itt fizetek igen-igen sok adót, itt nevelem gyermekeimet. De Mo. nem az én országom (legalább is a jelenlegi) ahol a barbár hordák űvölteznek hangosan mert úgy gondolják attól lesz igazuk. Hát NEM.

Nem attól lesz valaki hazafi hogy egy a tábor meg egy a zászló. Nem attól lesz valaki hazafi hogy képtelen más véleményét elfogadni.
Az egység, az összefogás, mert egymás segítése ami a hazafiság szükséges.

Aki meg azzal jön hogy jajjjj, jönnek a menekültek és attól itt milyen k. rossz lesz, menjen el egy elfekvőbe, vagy egy falusi iskolába és ott borzongjon.

Meg akkor amikár már rágja belülről a rák de sajna a TB pont azt a gyógyszert nem támogatja.

Vagy menjen lesz az aluljáróba oszt nézze meg az ott alvó hajléktalanokat.

Vagy beszéljen ötven feletti munkanélküliekkel (akár diplomásokkal is) hogy milyen jó a közmunka.

Hahó ébresztő!!!

rfbzs 2017.12.29. 14:21:20

@Hohó60:
Abban egyforma, hogy midegyik magyar állmpolgár. Egyiknek még itteni lakcíme sincs, mégis előnyösebb helyzetben van. A történelmi igazságtalanságot bűn mai igazságtalansággal ellensúlyozni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 14:26:48

@Hohó60:

Egy darab verse van, mellyel egyetértek. A Hortobágy poétája.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 14:28:58

@okostojas007:

Téves. Londonban a Fidesz nyert a legutolsó alkalommal. OLyan 3 %-kal kapott keevsebbet, mint belföldön.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 14:32:33

@Netuddki.:

Ha te nem jössz, hanem csak a Népszavában okádsz, azonnal emelkedik itt a színvonal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 14:42:06

@rfbzs:

"Látja, én sem írtam egyetlen szalonképtelen szót, mégis megtalálja benne azt a mérhetetlen ellenszenvet, amit maguk iránt érzek. "

Más véleményét mocsoknak titulálni nem éppen kultúremberre vall. Én a tiédet ellentétes véleménynek neveztem, te az enyémet mocsoknak.

Na látod, itt van az alapvető különbség közöttünk. :) Én, bár nem értek egyet veled, tisztelettel szólok hozzád. Te meg mocskolódsz. :)

rfbzs 2017.12.29. 14:51:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem a magáét, a magUKét, mert nem egy csoportba tartozunk, ez nyilvánvaló.
De konkrétan: a kormány /és híveik/a legnagyobb mocskot is szépen adja elő. Nos maguknak ez a lényeg, nem látják a fától az erdőt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 14:52:33

@egy_ember_:

"Nem attól lesz valaki hazafi hogy képtelen más véleményét elfogadni."

Tehát ha elfogadom a véleményedet, akkor hazafi vagyok? Ám ez esetben te is csak akkor vagy hazafi, ha elfogadod az enyémet, nem? :D

Avagy te vagy az egyetlen és végső igazság birtokáűban, én pedig egy üvöltöző barbár horda tévelygő tagja? Biztos te vagy az abszolút igazság birtokában - már ha egyáltalán létezik abszolút igazság -, amit nekem kellene elfogadnom?

Tévedsz. Attól nem hazafi valaki, hogy elfogadja a másik véleményét, mert ekkor csak a szerepek cserélődnek fel. :) Viszont attól lesz tisztességes ember valaki, hogy meghallgatja és tiszteletben tartja a másik véleményét. És pl. nem nevezi mocsoknak, mint fentebb @rfbzs: - már majdnem azt írtam, hogy barátunk, de nekem biztos nem az.

"Aki meg azzal jön hogy jajjjj, jönnek a menekültek és attól itt milyen k. rossz lesz, menjen el egy elfekvőbe, vagy egy falusi iskolába és ott borzongjon."

Ez kibékíthetetlen ellentét közöttünk, nem látom értelmét, hogy tovább vitatkozzunk az ún. menekülteken. Maradjunk abban, hogy jövő áprilisban demokratikus szavazáson eldől, jöjjenek vagy ne.

(Persze tudom, a választás csak akkor lesz demokratikus, ha a balliberális oldal győz, amire szerencsére kevés az esély.)

Hohó60 2017.12.29. 14:55:51

@felucca02:

Eléggé elképesztő, amit a focicsapat szindrómáról írsz.
Nem azért, mert alapból ne így működnének ezek a dolgok mindenhol a világban. Hanem azért az egyoldalú szemléletért, hogy ez csak a "Fidesz-szavazókra" igaz. Én a "legkisebb rosszra szavazó" vagyok, úgy hogy nem saját védelmem miatt teszem ezt szóvá.

Az is meglep, hogy a teljesítmény hiányát teszed szóvá. De -ha jól értem- nem áll távol Tőled az, hogy pl. az MSZP-DK csapat kormányra kerüljön.

El tudsz képzelni bármilyen kormányt, ami az ezek 2002 és 2010 közötti borzalmas teljesítményét 5 ezer fényévnyi távolságon belül tudná megközelíteni? Kizárt.

Emlékeztető gazdasági téren:

Az országot gyakorlatilag államcsődbe vitték 2007-re. Tudod, akkor amikor az Y2000 rally még javában tombolt, még nem volt Lehman-csőd... Tudod, akkor, amikor a 2002-ben még mögöttünk lévő szlovákok olyan gyorsan húztak el mellettünk, hogy még integetni sem volt időnk nekik.
Tudod, akkor, amikor millió embert tettek tönkre a svájci frank hitelekkel.
(Vicces: ezek, a Gyurcsányék által földönfutóvá tett emberek nagyrészt most külföldön vannak, mert ugye 2011 közepe óta lehet menni. És pont a nagy részüket az ellehetetlenítéssel külföldre űző internácik ordibálnak a leghangosabban, hogy mennyi magyar van nyugaton...)
Korrupció hegyekben, Strabag Demokraták Szövetsége, hozzá nem értés (Bajnai mondta: "nem értettünk hozzá...").

Kis emlékeztető politikailag:
2004. december 5-e.
Azt hiszem, Trianon szellemi megerősítésénél alávalóbb dolgot Magyarországon lakó ember nem követhet el.

Ez mind nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormány ne csinálna rossz dolgokat. De az mégis csak felháborító, ha a Titanic kapitánya vállalkozna újból egy hajó irányítására.
Ennél csak az felháborítóbb, amikor a Titanic kapitánya hangosan ordítozva követeli, hogy ő akarja vezetni a hajót.

Ha Te nem ismered a libbant politikai erők gazdasági és politikai priuszát, és nem hallottad, hogy Merkel, Juncker és LIBE elvtársak teli akarják rakni migránsokkal Európát, és azt se, hogy a hazai hazai internacionalisták ezt lelkesen támogatják, akkor már értem, hogyan lehetséges, hogy rájuk akarsz szavazni.

rfbzs 2017.12.29. 14:56:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Értelmezési problémái vannak?
"Én a tiédet ellentétes véleménynek neveztem, te az enyémet mocsoknak. "
1. Nem nevezte semminek korábban, hiszen most szólított meg először.
2.

rfbzs 2017.12.29. 15:00:35

2.
"Na látod, itt van az alapvető különbség közöttünk. :) Én, bár nem értek egyet veled, tisztelettel szólok hozzád. Te meg mocskolódsz. :)"
Jó, hogy smile-kat rakott, saját magának, mert tényleg nevezséges.

Hohó60 2017.12.29. 15:03:40

@rfbzs:

Értem, csak nem értek vele egyet.

A határon túli magyar nem tud másként szavazni, a külföldön élő magyar meg igen.
Határon túli magyarnak lenni sokkal nehezebb, mint külföldön élő magyarnak lenni.

Egyébként itt fentebb írta valaki, hogy Londonban is a Fidesz nyert...

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 15:07:20

@egy_ember_: Itt lenne az ideje megismerkedned az internet etikettjével

felucca02 2017.12.29. 15:13:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Na, ebben itt rögtöb van néhány hatalmas csúszatás:

És az általa pénzelt "civil" szervezeteket ráállította a "menekültek" pátyolgatására. Ahelyett, hogy inkább olyan kampányt indított volna, amelyben megérteti velük, hogy a saját hazájukat kell jobbá tenniük, nem otthagyni azt, mint patkányok a süllyedő hajót.

1. Általa pénzelt: ugye, vannak civil szervezetek, melyek pályáznak támogatásért ide is, oda is, innen is nyernek, meg onnan is nyernek, aztán különböző programokat valósítanak meg, melyekről elszámolnak az alapítványok felé.

Ugye mennyire más ez, ha így mondjuk, mintha azt mondjuk, hogy általa pénzelt. Ne mondd, hogy nem tudod, hogyan működik egy alapítvány!

2. "Menekültek": ugyebár te is tudod, hogy folyik egy háború, melynek következtében elég sokan elhagyják azt a területet. Meg folyik egy másik is, nagyon rejtetten, ezért onnan is nagyon sokan el szeretnének menni. Sokfelé mennek, többek között Európába is. Azt senki nem vitetja, hogy vannak közöttük rossz szándékúak, de abban ugye te is egyetértesz, hogy ez töredék.

3. "Ráállította a pátyolgatásukra" Ha szembejön veled egy menekült, három dolgot tehetsz: belerúgsz, félrenézel, vagy segítesz neki. Itt most kizárólag azokról van szó, akik segítettek, azokról a tömegekről, akik belerúgtak, vagy félrenéztek, nincsen egy szó sem, pedig nyilván nagyságrendekkel többen voltak. És ti mégis ettől vagytok kiakadva, ettől a töredéktől, akik próbáltak európai módon segíteni, és ettől vizionáltok nemzethalált.

felucca02 2017.12.29. 15:18:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"...Magét a helyzetet éppen a Soros-félék idézték elő, ezek után abszurd azt mondani, hogy csak úgy lett egy helyzet...."

Szeretném tudni, hogy miféle soros-félék voltak azok, akiknek a hatására az iszlám állam erőszakosan terjeszkedni kezdett, milyen soros-félék terjeztették a szárazságot Afrikában, illetve Afganisztánban milyen Soros működik, melynek következtében évtizedek óta egy kormány sem bír ott normálidsan működni.

Hát, kurvára okosak ezek a sorosék, mindenhová elér a kezük.

Ez a soros már szinte egy vallás: ha van egy jelenség, amit nem értesz, akkor soros. Mint hajdan a teremtéssel: akkor isten kellett hozzá, ma meg soros kell, hogy megálljon a fideszes világmagyarázat a lábán.

felucca02 2017.12.29. 15:29:54

@Hohó60: Erre csak annyit reagálok, hogy nem, nem hallottam, hogy tele akarnák rakni, hiszen nem akarják, így te sem hallhattad ezt. El sem tudom képzelni, honnan vetted ezt az ötletet.

El tudsz képzelni bármilyen magyar embert, akinek ez lenne a célja? Miért, hogyan, mi célból? Milyen haszna lenne belőle? Hogyan lehetne megvalósítani? Sehogy.
Akkor meg miért nem bírtok leszállni erről a hintalóról? Hohy vagytok képesek elhinni ilyen marhaságot???

felucca02 2017.12.29. 15:33:40

@Hohó60: A határon túli magyar egy olyan magyarnak az x-edik leszármazottja, akit valaha egy rossz döntéssel egy másik ország állampolgárává tettek. Száz éve, történelmi mélységekben. Hová, hogyan, miért akarod őt bármiben kárpótolni egy száz évvel ezelőtti káráért?

Ilyen erővel én szeretnék a szlovák, meg a német választásokon szavazni, mert a dédapám szlovák, a dédanyám meg sváb volt. Sőt, Izraelben is, mert valami zsidó vér is van a családban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 15:36:09

@felucca02:

"Hová, hogyan, miért akarod őt bármiben kárpótolni egy száz évvel ezelőtti káráért?"

Pontosan hány év után nem lehet már? 70 évvel ezelőttiért még lehet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 15:37:13

@felucca02:

"Ilyen erővel én szeretnék a szlovák, meg a német választásokon szavazni, mert a dédapám szlovák, a dédanyám meg sváb volt. Sőt, Izraelben is, mert valami zsidó vér is van a családban."

Igényeld az állampolgárságot, és megteheted.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 15:59:12

@felucca02:

A NATO bombázása, bomlasztása az arab világban, arabtavaszozás és bombázás. Irak, Líbia és Szíria szétverése. Ennek eredménye az IÁ.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.29. 16:00:03

@felucca02:

Szerezd meg a szlovák, német, izraeli állampolgárságot, s mehetsz is szavazni. Mi ezzel a gond?

Jakab.gipsz 2017.12.29. 16:11:16

@felucca02: Van rá példa a kárpótlásra, lásd holokauszt biznisz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 16:12:10

@felucca02:

1)"Ugye mennyire más ez, ha így mondjuk, mintha azt mondjuk, hogy általa pénzelt."

Valóban szebb, de a lényeg ugyanaz. Mindenki csak a neki kedves dolgokat művelő NGO-knak ad pénzt. Avagy Soros mikor támogatta legutóbb a CÖF-öt? És Mészáros Lőrinc a Migszolt?

Hol is van itt a csúsztatás? Ugyanazt mondjuk, csak te píszíül, én meg magyarul.

2) Ugye te is tudod, hogy a "menekültek" jó része nem is menekült? Nézd meg, mennyit szeretne Németország - legalábbis látszólag - kitoloncolni.

Na meg te is tudod, melyik határig menekült a menekült. Max. az afgán-magyar határig, ugye... :P

"Azt senki nem vitetja, hogy vannak közöttük rossz szándékúak, de abban ugye te is egyetértesz, hogy ez töredék."

Ha kiszűröd azokat, akik nem rossz szándékúak, ÉS kiszűröd azokat is, akiknek a másod-, harmad-, sokadik generációs utódaik sem fognak fanatizálódni és robbantgatni, erőszakolni, tömegbe hajtani stb., akkor térjünk vissza erre. De akkor már inkább a jövő heti lottószámokat írd meg privátban. :)

És még egy dolog, ami talán neked nem tetszik, de nekem igen. Orbán 1-2 éve valami olyat mondott, hogy tiszteletben tartjuk Németország azon döntését, hogy multikulturális, etnikailag kevert lakosságú országgá kíván válni, és ehhez sok sikert kívánunk Németországnak. De elvárjuk, hogy Németország is tartsa tiszteletben Magyarország azon döntését, hogy mi nem kívánunk ilyen országgá válni.

Nevezz olyan rasszista nácifasiszta antiszemita iszlamofób állatnak, amilyennek akarsz - vagy találj ki újabb, még dehonesztálóbb jelzőket -, de én életem hátralévő részét is fehér és magyar emberek között akarom leélni. Semmi kifogásom valamennyi idegen rassz ellen, de csak nagyon mértékkel. A só is csak kis mennyiségben ízesíti az ételt, nagy mennyiségben elviselhetetlenné teszi.
Idegen etnikumból bőven elég nekünk a cigány, velük is van épp elég baj.

3) Hadd ne kelljen újra leírnom azt, amit már tízezerszer leírtak. Aki nem menekült, a többség pedig jogilag nem az, akkor annak csak egyetlen segítség jár: egy repülőjegy haza. Aki meg menekült, annak a saját hazájában vagy ahhoz minél közelebb kell segíteni. Ne mondd, hogy Afganisztánhoz Németország vagy Svédország a legközelebbi ország, ahol nincs háború. Talán nem is vetted észre, de legalábbis a szólamok szintján már az EU vezetői is ezt fújják - a gyakorlat szintján perse a felső korlát nélküli betelepítést szorgalmazzák.

Mellesleg talán arra is gondolhatnál, hogy ha a háborús veszélyek alapján valóban minden rászorulót befogadnánk, akkor Európában minden négyzetméter helyre jutna egy menekült.

Afrikában évente 40 millióval nő a lakosság. Ha befogadnánk évi 40 milliót, akor is csak nem romlana tovább a helyzetük, de nem javulna - cserében viszont 1-2 év alatt Európában is afrikai viszonyok lennének.

Azt se feledd, hogy nemrég pl. a németek és az osztrákok simán ránk akarták lőcsölni azokat a "menekültjeiket", akikről kiderült, hogy nem jogosultak. Mert szerintük mi voltunk az első EU-ország, ahová beléptek. Orbán persze beintett, de Gyurcsány szervilisen visszavette volna őket. Ha sikerül nekik, hány százezer "menekült" dekkolna most Magyarországon?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 16:18:21

@felucca02:

Várom a válaszodat erre is:

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szóval 72-75 év után még követelnek kárpótlást, meg is kapják. Szerinted 100 év után már nem jár.

Pontosan hány év után nem jár? 99? Az "elévülést" nem hosszabbítja meg az a tény, hogy 1990-ig politikailag lehetetlen volt bármiféle kárpótlás? Vagy csak a magyarnak nem jár?

Kérlek, világosíts fel.

rfbzs 2017.12.29. 16:24:23

@Hohó60:
De tud. A határon túli is elmehet a nagykövetségre, konzulátusra, s ugyanúgy a nem határon túli is szavazhatna levélben

egy_ember_ 2017.12.29. 16:27:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A menekültkérdés komoly probléma. Mo-n is és az egész világon is. Ezt én is így látom. ÉS még azzal sincs semmi bajom ha egy ország többsége azt mondja hogy köszönöm, ebből nem kérünk. Hozzáteszem szerintem egész Európában ez a helyzet.

DE jelenleg kis hazánkban nem a migráció fő probléma (hányat is látunk? Mennyibe kerül a SOROS propaganda?).
A hazának mi a fontos:
- Legyen sok és jól fizető állás
- Legyenek az állami szolgáltatások megfelelőek, az oktatás színvonalas.
- A roma lakosság integrálása - tudom nekik is sokat kell tenni ezért, de jobb volna nem segélyeket fizetni nekik hanem munkaerőként az ország szolgálatába állítani őket.
- A népesség csökkenés megakadályozása.
- Ehhez kapcsolódóan a nyugdíjak növelése.
- A magyar nyelv és kultúra védelme.

És mindehhez mindannyiunk közös összefogása szüksége. A politikai kurzusok jönnek/mennek de mi itt maradunk a saját problémáinkkal.

PS: A demoktratikus választás még nem garancia a demokrácia megtartására (lásd történelmi példák).

Hohó60 2017.12.29. 16:27:18

@felucca02:

Te tényleg semmit sem értesz, amit nem rágnak a szádba?

Szerinted Clintonné, meg Obama kiknek az embere? Segítek: a Soros-féléké. Ismertebb néven az internáciké.

Szerinted ezek az emberek idióták? Mert ha azok, akkor biztosan véletlenül rombolták le hazug indokok alapján (vegyi fegyverek) a működő iraki rendszert. És ugyanígy véletlenül tették tönkre a működő szír és libiai rezsimeket. Ha idióták, akkor nem tudták, nem tudhatták, hogy ennek a hatása polgárháború lesz, mert Szaddam, Aszad, meg Kadhafi tartotta féken az iszlamistákat, nyomta el a síita-szunnita ellentétet, illetve a keresztényellenes erőket. Szóval szegények ezt mind-mind nem tudták, igaz?
(Bár akkor különösen furcsa, hogy ha ekkora idióták, akkor miért is, milyen jogon is akarják vezetni a világot...)

De lehet, hogy nem idióták a szónak abban az értelmében, és pontosan tudták,
hogy mi fog történni: az fog történni, hogy egymásnak esnek az emberek, gyilkolni kezdik egymást, polgárháborúk lesznek, és embetek tömege hagyja el a térséget. És csodák csodája, akad majd egy kontinens, amelynek vezetői (akik puszival szokták üdvözölni Sorost, akinek az emberei ugye mindezt előidézték, és akinek több ezer fizetett ügynöke működik e kontinensen), kezüket-lábukat törik, hogy a lehető legtöbb embert behozzák.
Tehát nem azt követelik majd, hogy 1.) menjenek arab/muszlim országokba vagy 2.) vigyék őket a mindezt háborús bűncselekmény elkövezésével előidéző Amerikába, hanem bármi áron a lehető legtöbbet saját területükre akarnak erőltetni.
Mindezt Sorosék által pénzelt politikusok, ún. civilek (valójában terroristák, embercsempészek) egyengetik Európában.

És Te mindebből semmit sem látsz. El sem tudod képzelni, honnan veszik a valóságot értelmezni képes emberek mindezt, amint többször írtad is...

Ha ez igaz, akkor nagyon jó Neked: ez a mennyei boldogság, irigyellek.
Ha viszont csak játszod az együgyüt, és hirdetsz nyilvánosan olyan baromságokat, hogy "az ISIS (csak úgy, magától) elkezdett terjeszkedni", azzal a saját lelkiismeretednek kell elszámolnod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 16:32:38

@egy_ember_:

"DE jelenleg kis hazánkban nem a migráció fő probléma"

Jelenleg nem, hála Orbán kerítésének. Ha nem lenne kerítés, most jó eséllyek az egyik legfontosabb probléma lenne.

Az elhanyagolásával meg akarod várni, amíg a mainál sokkal fontosabb problémává válik? Nézd csak Németországot vagy Svédországot.

Hohó60 2017.12.29. 16:32:47

@felucca02:

Azért akarom őket kárpótolni, mert módomban áll, és mert igazságosnak tartom.

(Na jó, azért is, mert ez bosszantja az internácikat...)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 16:35:18

@egy_ember_:

"A demoktratikus választás még nem garancia a demokrácia megtartására (lásd történelmi példák)."

Sorold fel őket, vagy legalább 3-4-et, kérlek.

Hohó60 2017.12.29. 16:41:08

@rfbzs:

Logikailag elismerem.
De mivel nem saját jószántából van az adott helyzetben, ezért indokoltnak látom a pozitív diszkriminációt.

Ez talán valami mikronnyi jóvátétel a 2004. december 5-i mérhetetlen gazság miatt, amikor Gyurcsányék alávaló uszítása következtében kb. 6 millió polgár (passzivitásával, sőt 1 millió tevőlegesen is) megerősítette a Trianoni diktátumot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 16:41:24

@Hohó60:

Persze ebből még sajnos nem derül ki, mi is igazán jó nekik Európa elérasztásában, mert hiszen ha Európában is közel-keleti vagy afrikai viszonyok jönnek létre, akkor ugyan eltűnik egy erős vetélytárs, viszont ezzel egyidőben eltűnik egy nagy piac is.

Na de bár nem feltételezem róluk, hogy idióták, mert messze nem azok, azt sem feltételezem róluk, hogy tévedhetetlenek. Aztán az is lehet, hogy most sem tévednek, csak ők már leírták Európát.

egy_ember_ 2017.12.29. 16:47:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hirtelen 1933 Németország és 1948 Mo jut eszembe. Bár az utóbbit igen erősen meghelleklték, de az csak a folyamat vége volt, ahogy Rákosi minden politikai ellenfelét megsemmisítette.
A legenda szerint Kádárt is simán megválasztották volna a közvéleménykutatások alapján.

felucca02 2017.12.29. 16:49:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A kárpótlás járhat akárhány év után is, még akár állampolgárság is lehet a kárpótlás.

A dolog aránytalanságára próbálom meg felhívni a figyelmet: az erdélyi magyar napja nem azzal telik, hogy az állampolgárságra vágyakozik és terveket sző arra, hogy milyen jó lesz magyar állampolgárként. Neki a helyzete úgy természetes, ahogy neked is az, hogy az anyaországban élsz. Neki a mai Románia az otthona, ahogy a szüleinek, meg nagyszüleinel is az volt, minden bajával egyetemben.

Ha viszont magyar állampolgár akármilyen indokból külföldön van, legyen az Marosvásárhely, vsgy London, akkor az egyfajta jogi helyzet és bármilyen csűrés csavarással sem lehet megkülönböztetni egyiket a másiktól.

Te itt erősen száminkéred mindenkin a magyar beszédet a píszí helyett, ezért magyarul kérdezem, hogy miért kell okvetlenül letagadnotok a fenti különbségtétel nyilvánvaló belpolitikai okait. Hozzáteszem, hogy könnyebb legyen: ha én minielnök lennék és ilyen zseniális ötlettel még hozzájuthatnék párszázezer rámszavazóhoz, én is különbséget tennék, aztán ugyanúgy szemforgatva tagadnám, mint ahogy ti teszitek. Úgyhogy minden rendben van, értelek én téged!:)

felucca02 2017.12.29. 16:53:37

@Hohó60:
Vigyázz, ez veszélyes terep, mert 2014-ben ezalapján hatmillió választópolgár megerősítette, hogy nem kér orbánból ( passzivitásában valamennyi, tevőlegesen meg még valamennyi).
Csak szólok, hogy egy nyelvet beszéljünk.:)

egy_ember_ 2017.12.29. 16:55:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mint írtam fontos hazánk biztonsága. A kerítés pedig a külső határok mentén még jobb lenne.
És bizony a migráció jár integrációs problémákkal, ezt kár letagadni. Mint ahogy a roma integrációval is sok a nyűgünk.
A határozottság migrációs ügyekben és a humanitárius segítség egyidőben nem zárja ki egymást. Arra azért nem ár emlékezni hogy magyarok is voltak a történelem folyamán menekültek.

Szóval mival kerítésünknek "hála" foglalkozhatunk hazánk egyéb gondjaival is.

felucca02 2017.12.29. 16:59:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A sokkal fontosabb problémák elhanyagolásával meg akarod várni, amíg azok igazán veszélyessé válnak? Biztos, hogy a migrációval kell foglalkoznunk, miközben az energiaválság, a felnelegedés és az új betegségek itt kopogtatnak az ajtón? Miért nem erről plakátok az orbi, százszor nagyobb veszélyfől van szó!

Ja, hogy ez neki nem hoz szavazót, értem.
Azonkívül lehet, hogy lemaradtam, de úgy tudom, a migránsokat a törökök fogták meg, nem orbi kerítése. Tudod, azok a törökök, akiket az az eu fizet, aki a soros-tervet hajtja végre;)
Nem kicsit konfúz a helyzetetek!:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:02:03

@egy_ember_:

"Hirtelen 1933 Németország"

Hát igen, nagyon elterjedt hiedelem, de alapvetően téves, hogy Hitler demokratikus választáson jutott hatalomra. Olvass utána, ha nem hiszed.

"és 1948 Mo jut eszembe."

Ugye ezt csak viccnek szántad?

felucca02 2017.12.29. 17:02:04

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Mi az, hogy szerezzem meg???
Jöjjön ide a CDU és kérjen meg, hogy akarjak német állampolgár lenni! Nehogy már én járjak utána!

egy_ember_ 2017.12.29. 17:09:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sajnos a magázódás még mindig nem megy...
Ha valamihez hozzászólunk akkor nem mínősítünk hanem érvelünk.
Ellenkező esetben nincs termékeny kommunikáció.

Végül de nem utolsó sorban tőlem lehet még 100 demokratikus választás Mo-n ha mindig ugyanaz a politikai erő kerül hatalomra. Ugyanis a demokrácia lényege nem az hogy négyévente 1szer leadunk egy szavazatot hanem a politikai váltógazdaság stabil kormányokkal, melyek képesek nagyívű programok végrahajtására..

felucca02 2017.12.29. 17:09:48

@Hohó60: Tehát Szaddám megbuktatása már a soros-terv része volt! Áhá, kezdekek már érteni! Precíziós, zseniális terv. És milyen szépen összeillik aztal, ahogy a szovjetek bevonultak Afganisztánba, nyilván a háttérben az ifjú soros vetette már a kártyát akkor is!

Nem, segítek! Az amik szimplán hülyék voltak, azt hitték, hogy erősek. Ahogy a rudzkik is. Nagyhatalmakkal megtörténik az ilyesmi. De eh nyilván nem tetszik neked, mert nincsen mögötte összesküvés, csak emberi hülyeség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:10:41

@felucca02:

Az általad felsorolt válságokat Magyarország nem képes a saját területéről egyedül eltüntetni. A migrációs válságot igen.

Most egy kerítéssel megoldható volt, holnapután már sehogyan sem. Ha már itt van az országban százezer arab és néger, akik alaposan feltornázzák a népszaporulatot, akkor semmi nem véd meg tőlük. Téged sem. Sőt meg fogsz lepődni, de legelőször a liberálisokat fogják a Kossuth téren nyilvánosan lefejezni, mert nem kérnek a liberalizmusból, a női egyenjogúságból, a homoszexuálisok emancipációjából, a szabad véleménynyilvánításból, a vallásszabadságból, az egyházak és az állam szétválasztásából és sok egyébből sem, ami mind liberális alapérték (is). Csak akkor már késő lesz azon gondolkodni, hogy talán mégis jobb lett volna nem ágálni a kerítés ellen és a betelepítésért.

Persze úgysem győzzük meg egymást, így nem sok értelme volt, hogy írtam neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:16:04

@egy_ember_:

"Sajnos a magázódás még mindig nem megy..."

Nem bizony. Így azt javaslom, hagyjuk abba a beszélgetésünket.

Ha belépsz egy internetes miliőbe, akkor ott neked kell alkalmazkodnod az ottani etiketthez, nem várhatod el, hogy a többiek alkalmazkodjanak hozzád. Itt pedig a tegeződés az alap. Itt a magázódás legjobb esetben is modorosság, rosszabb esetben sértés.

Ha bemész egy zsinagógába, akkor sem teszel fel egy sapkát, mert hiszen a keresztény templomokban éppen le kell venni a fejfedőt? Vagy ha zsidó vagy, sapkával a fejeden mész be egy keresztény templomba?

Ha majd meghívsz vendégségbe magadhoz, akkor magázni foglak. Vagy Önözni, ahogy tetszik. Itt viszont nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:24:57

@felucca02:

"Azonkívül lehet, hogy lemaradtam, de úgy tudom, a migránsokat a törökök fogták meg, nem orbi kerítése."

Bizonyára elkerülte a figyelmedet, de úgy tudom, a Merkelschlampe egyenesen behívta, bátorította őket. A kerítés valóban "csak" elterelte őket innen, de az nekünk bőven elég volt. Így most az őket behívó németek (das Asylrecht kennt keine obere Grenze - mondta a Merkelschlampe), vagyis a Willkommenskultur gondja a kitoloncolásuk és a maradók ellátása, nem a miénk.

www.cicero.de/innenpolitik/fluechtlingspolitik-merkels-schwerster-fehler/59835

Persze nem kell egyetértened.

felucca02 2017.12.29. 17:36:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De egyetértek, csak te nem arról beszélsz, amiről én. Merkel valóban hülyeséget mondott, de lehet, hogy csak realista volt. Fejtse meg, aki akarja.
Én viszont a törökökről beszéltem, mindván, hogy ők fogták meg a migriket, nem a kerítésed. Kerítéssel, vagy anélkül, ma ugyanannyi migráns mászkálna a határon.

felucca02 2017.12.29. 17:40:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyet nem értek: honnan gondoljátok egységesen, hogy ha azt mondom, hogy orbànnak mennie kell, akkor a betelepítés mellett ágálok. Mondj már valami konkrétumot kérlek, hohy mikor, milyen magyar politikus, akárki szorgalmazta a betelepítést?

egy_ember_ 2017.12.29. 17:43:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sajnos nem szintaktikai okoból kell befejeznünk a beszélgetést. Mint írtam gondolkozni, érvelni és lehetőleg a másik személyét, véleményét tisztelni kell, ehhez tartozik hozzá a magázódás és a megbélyegző kifejezések kerülése.
Az érvekre és gondolatokra kell reagálni.

További szép estét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:52:18

@felucca02:

"De egyetértek, csak te nem arról beszélsz, amiről én."

Lehet, na de mióta előírás, hogy csak te hozhatsz fel egy szempontot a beszélgetésünkben, én nem? Így aztán szerintem itt hagyjuk abba, nem kívánok olyan emberrel beszélgetni, aki több jogot vindikál magának, mint amennyi nekem van.

"Kerítéssel, vagy anélkül, ma ugyanannyi migráns mászkálna a határon."

Hát ez az, ami nem igaz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 17:57:57

@egy_ember_:

"Sajnos nem szintaktikai okoból kell befejeznünk a beszélgetést."

Egy utolsó megjegyzés, de kérlek, lehetőleg már ne reagálj rá:

A tegeződés/magázódás nem szintaktikai kérdés, hanem szemantikai, de még inkább stiláris. Kiterjesztett értelemben pedig társadalmi is.

Őszintén mondom, hogy nem sértésből írom, de ne használj olyan idegen szavakat, amelyeknek nem ismered a pontos jelentését. A szintaxisnak semmi köze ahhoz, amit írtál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 18:03:41

@felucca02:

Ja, és bocsáss meg, amiért megszólítottalak. Remélem, többet nem fordul elő, de ha mégis, figyelmeztess, hogy ne tegyem. Köszönöm.

sinus67 2017.12.29. 18:24:06

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Valami hasonlóhoz fohászkodott Ernst Julius Günther Röhm is!
Tudod kisköcsög, a diktatúrákban a Vezér ellensége egy idő után - mikor elfogytak a valódiak - azok lesznek, akik éltették. Ha óhajod teljesül, remélem éles vigyorral az arcodon lengedezel majd a mellettem lévő oszlopon!

egy_ember_ 2017.12.29. 18:32:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Miután programozási nyelvek szintaktikai elemzésével foglalkozom, azt hiszem tudom miről beszélek...
És igen nevezhetjük akár stiláris kérdésnek is.

Nem ez zavar ebben a beszélgetésben hanem az a tény hogy a vitapartner komoly érvekre, felvetésekre nem reagál.
Főleg úgy, hogy érezhetően van IQ a túloldalon.

Ja és nem vettem sértésnek :)

politologus · http://politologus.blog.hu 2017.12.29. 18:35:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A pártatlanságról és az itt játszott politológusi szerepről két blogbejegyzés, az elsőt idézem is:

1. "Jelen blog nem értékmentes. Egy minőségi demokrácia és a résztvevői politikai kultúra képe lebeg a szerző szeme előtt. A jobboldali kormányok jobboldalibb, a baloldaliak meg baloldalibb irányba vihetik az országot, joguk van hozzá, de egy rendszerváltáson átment, demokráciát építő ország a politikai kultúráját csak egy irányba, az alattvalóiból a résztvevői felé viheti, ezt vallom, eszerint mérek. A szerepválasztást ez az érdeklődés és értékvállalás mozgatja inkább, mint teszem azt politikai elemzés és publicisztika éles elválasztása (szerintem a blog-közeg eleve lehetetlenné teszi a publicisztika kiűzését, de ez most mindegy)."

2.: politologus.blog.hu/2013/12/29/politologusi_szerepek_559

rfbzs 2017.12.29. 18:35:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Bármíly nagy szorgalommal is próbálgatja bizonygatni okosságát, mindentudását, megfellebbezhetetlen/nek hitt/hozzáértését, egy dolog bizonyos csupán: hatalmas vehemenciával áll ki vállalhatatlan dolgok mellett is, sokszor tudatlanul, a tudatlanságát bőszavúsággal, gyakran kioktató stílussal leplezve.
Lazítson!
Na, pá!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 18:38:01

@egy_ember_:

Mivel pedig én nyelvészetet tanultam (magyarul, angolul és németül is) másfél szemeszteren át az ELTE-n, én is tudom, miről beszélek.

FYI: A magyar nyelv nem számítógépes programnyev (mellesleg a programozásban is van némi gyakorlatom), hanem természetes nyelv.

De hagyjuk, nem akarok veled beszélgetni. Durvul a hangnemed, nincs kedvem kivárni a teljes eldurvulását, ahogy ez történni szokott.

Over and out. :)

Hohó60 2017.12.29. 18:43:36

@felucca02:

Nézd, függetlenül attól, hogy számomra az események láncolata előre eltervezett cselekvésre utal, az általad felvetett "szimplán hülyeség" változat sok százezer ember halálát okozta.
A minimum talán az lenne, hogy az amerikai és brit főbűnösöket börtönbe kéne zárni, Amerikát jóvátételre kötelezni mind a térség, mind Európa felé. Hiszen ENSZ felhatalmazás nélkül, számos ország tiltakozása ellenére, koholt indokok alapján indítottak háborút, aminek tragikus kövezkezményei lettek. Ki felel az internáci terror több millió halott, sebesült, elüldözött, meggyalázott áldozatáért? Ki felel a porig rombolt országokért? Az tényleg lehet, hogy Clintonné, Obama, és cinkosaik ezt is megússzák? Nektek liberális vagy baloldali embereknek nem azt kellene követelni, hogy állítsák őket emberiség elleni bűbcselekmények miatt bíróság elé?
Ha valaki égő cigarettával bemegy egy lőszer gyárba, ami ferobban, ezer munkás meghal, akkor azt mondjuk, hogy hülye volt? És tessék kérem tovább menni, nincs itt semmi látni való?

Ettől függetlenül tisztelem, hogy a vitának nem azt a változatát alkalmaztad, amit sok hozzád hasonló elven lévő szokott az ilyen blogokban.

Boldog Új Évet Kívánok!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 18:47:20

@politologus:

OK, szóval mikor is írsz hasonlóan alapos elemzést a balliberális oldal hazugságairól?

Mert talán te is tudod, hogy valamely oldal meggyőződéses képviselete egy dolog, az elfogultság egy másik. Ha nem állítod pellengérre a balliberális oldal hazugságait is, akkor nem meggyőződéses akármilyenpárti vagy, hanem elfogult.

OK, ezért már jár a kitiltás - nem mintha zavarna, eddig sem olvastam ezt a blogot, eztán sem fog nagyon hiányozni. Ezt csak azért írom, mert a kitiltás után már nem lesz rá módom. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 18:48:55

@rfbzs:

A tiéd is egy vélemény, köszönöm, hogy megosztottad velem. :)

felucca02 2017.12.29. 19:04:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De mivel én felhoztam egy szempontot, amire te úgy reagáltál, mintha nem is azt a szempontot hoztam volna fel, joggal ütköztem meg.

Most pedig megsértődsz. Ez zseniális, pedig tényleg izgalmas volt a beszélgetés.

Gyengébbek kedvéért: én leírtam, hogy a menekülteket nem a kerítés állította meg, hanem a törökök, erre te válaszul leírod, hogy merkel mit mondott, ami nem is volt téma.

felucca02 2017.12.29. 19:13:01

@Hohó60: Igen, ha millióan haltak meg, akkor is szimplán hülyeség volt.
Tőlem bíróság elé is állíthatják őket, nekem sem tetszett, amit csinálnak, már évtizedek óta.
Engem azonban most nem ez a kérdés foglakoztat, hanem a fenti dolgok következményei, melyből egy faragatlan, önjelölt huszár politikai tőkét akar itt faragni, az én hazámban. És már ott tart, hogy megbélyegez engem, hogy nem vagyok magyar, pusztán, mert nem értek vele egyet.
Tök független dolog ez az én politikai beállítottságomtól, amely amúgy is meghatározhatatlan. Gazdasági téren inkább liberális vagyok, erkölcsileg és kulturálisan pedig inkább konzervatív.
Aki megítélek, azt értékek alapján ítélem meg, nem politikai oldal alapján.
Azt látom, hogy pl. van egy senki által nem megválasztott kormánypárt, aki magát kereszténynek mondja, aztán olyan dolgokat tesz, hogy Jézus dühödten verné ki őket a templomból.
Obamát és Clintont bíróság elé lehet állítani, de attól még Trump egy ordas bunkó. Satöbbi.

egy_ember_ 2017.12.29. 19:17:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én nem éreztem hogy durvult volna a stílusom, csak a szellemi meghátrálásra mutattam rá.

Ezt csak Ön tudhatja mi az oka.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 19:22:27

@felucca02:

Tévedsz. Arról volt szó, mi a legfontosabb teendő ma az országban. Te azt írtad, a menekültek nem probléma, foglalkozzunk mással. Mire én, hogy valóban nem probléma, mert a kerítés miatt minket elkerültek, ami nekünk pont elég is volt. Mire te, hogy a migránsokat a Merkel által tető alá hozott török egyezmény állította meg.

Csakhogy én nem a megállításukról beszéltem, hanem arról, hogy elkerültek minket, ezért nem probléma ez nálunk.

Aztán azzal jössz, hogy te a törökökről beszéltél. Bocsáss meg, de arcátlanság így belém fojtani a szót, miután a törököket TE hoztad fel az én kerítés-felemlegetésemre válaszul. Mióta szokás egy tisztességes vitában, hogy valaki felhoz egy témát, a másik egy másikat, de egyben bele próbálja fojtani a szót az egyikbe azzal, hogy ő nem arról beszélt, ami mellesleg a két fél közötti beszélgetés eredeti témája volt? Komolyan nem érzed, mekkora pofátlanság ez?

Mellesleg nem sértődtem meg, nem ér ez nekem annyit. Csak beláttam, hogy nem kívánom a vitastílusodat. Sajnálom, többet vártam tőled. (Tudom, az lenne a válaszod, hogy te is tőlem, ha ezt most nem írtam volna ide.)

Hagyjuk ezt a beszélgetést, nincs értelme. Akkor már főleg nem, ha oda jutunk, hogy vissza kell idézni, ki mit mondott. Ez a vita halála.

Kérlek, lehetőleg kímélj meg a válaszodtól, bár persze jogod van hozzá.

felucca02 2017.12.29. 19:22:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"...Az általad felsorolt válságokat Magyarország nem képes a saját területéről egyedül eltüntetni. A migrációs válságot igen...."

Ja igen, ez természetesen nem igaz. Ki is gondolja komolyan, hogy amikor mondjuk Európát többszázmillió migráns elárasztja, akkor azok majd Szentgotthárdnál - ja, bocsi - visszafordulnak. Tízezret meg lehet állítani, talán egymilliót is, ha tízmilliók kezdenek el jönni, akkor hiába rohangál majd Bakodni a pisztolyával a határon, azok jönni fognak. Nagyobb dolog ez annál, mintsem, hogy ki milyen kultúrát választana szívesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.29. 19:25:37

@felucca02:

Ja, megint utolsó utáni megjegyzés: Nézz utána, a kerítés felépítése után mennyi idővel hozta Merkelschlampe tető alá a török megállapodást. Aztán számold ki, a kerítés nélkül addig mennyien özönlöttek volna be Magyarországra.

Tudom, egy sem, hiszen a török megállapodás időben visszaható hatállyal állította meg a migránsokat.

Na szia. Törlöm ezt a posztot a radarról, így ha válaszolsz, akkor sem fogom már olvasni.

felucca02 2017.12.29. 19:33:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem kíméllek:)

Most nálunk nem probléma, ez a kiindulópont. csakhogy nem elkerülnek, ahogy te mondod, hanem nem jönnek. Ahogy nálunk nem probléma, ugyanúgy nem probléma a kerítés nélküli Horvátországban és Szlovéniában.

Romániában már kezd probléma lenni és most Olaszország kerül előtérbe.

Szóval a viszonylagos nyugalmunkat a kerítésnek betudni erős csúsztatás. De félve írom, nehogy megsértődj:)

felucca02 2017.12.29. 19:37:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Viszonylag kulturált hangnemben próbáltam veled vitát folytatni, nem tudom, mire fel sértődtél meg, de látom, mással is így jártál.

rfbzs 2017.12.29. 20:00:31

@felucca02:
Mert órák óta itt tépi a száját.

2017.12.29. 23:51:28

@Hohó60: aha, tehát a magyarországon született állampolgár büdös paraszt az erdélyivel szemben, ha onnan több szavazatot remélek. Köszönöm csodás okfejtésed.

2017.12.30. 00:01:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: megy a szokásos terelés, NINCS olyan menekült aki ide akarna költözni, ahogy az oroszokhoz se akar menni senki se. (azt a néhány adócsaló nyugatit leszámítva).
Senkit se állított meg a kerítés, hanem kikerülték. Az hogy viktorkád szándékosan odaterelte az egész brigádot a keletihez, hogy be tudja mutatni a gonosz migránsokat, de a mocskok csak nem gyújtották fel az egészet, mint előtte a kopaszai a belvárost, de arra jó volt, hogy be tudja adni a népnek, hogy nesze, ezért kell dupla áron a havernak kerítést húznia. Kampány célokra tökéletes.
Ha tényleg bárki meg akarja állítani a migránsokat, azt a görög-török-olasz határvonalon kell megtennie, nem a kontinens közepén párszáz méteren.

2017.12.30. 00:16:34

@Hohó60: jók ezek az államcsődös hazugságok, csak ha összehasonlítod az ország teljesítményét akkor és most a környező országokéval, akkor derül ki, hogy hazugság az egész. Most konkrétan a futottak még csoportban vagyunk, akkor meg a középmezőnyben. Akkor volt világválság(tudod, az az aminek SEMMI köze patás maszophoz, azért VILÁG válság, mert mindenki szív pár spekulánson kívül), most meg nincs, csak a fejekben válság. 2008-ig habzsidőzsi volt a fidesz által bevezetett devizahitelből, aztán meg jött a pofáraesés.

Hohó60 2017.12.30. 08:28:15

Váladzod a @okostojas007:

A válaszod színvonala a nickedhez méltó.
A válság 2008 szeptemberében indult, 2009-től érvényesült a hatása. Gyurcsányék pedig már 2007-re lenulláztákaz országot. Tkp. marha nagy mázlijuk volt, hogy UTÁNA válság jött, mivel így a birkák fejében össze tudják mosni a dolgokat, azt hazudják, hogy a válság miatt ment csődbe az ország.
Holott azért kerültünk a görög-sorra, mert a SZADESZMP annyira tönkretette az országot, hogy minket a válság sokkal durvábban érintett, mint a V4 többi tagját. De hát nekik könnyű, nem volt Gyurcsányuk...
Nem is hitte senki 2010-re, hogy 15 évnél hamarabb ki lehet kerülni a csődből.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.30. 09:21:18

@okostojas007:

A valasztas.hu-n nézd meg az utolsó EP-választás adatait, az EP-választásoknál külön statisztika készül a külföldi szavazatokról.

2017.12.30. 09:55:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: az EP választás nem jelent semmit se, hisz kb 0 a részvétel.
kb annyi az értelme, mintha valami alföldi falu választási eredményét extrapolálnánk az országra.
Tehát még1x, merre is van a londoni ORSZÁGGYŰLÉSI választási eredmény, ahol sokan résztvettek, és jó részük a fityiszre szavazott?
A többi választás nem számít, mivel értelmes ember itthon nem szavaz mondjuk helyi választáson a fityisz ellen, mert utána azt a települést a fidesz megbünteti kegyetlenül, és még az alapellátás is veszélybe kerül.

2017.12.30. 10:06:03

@Hohó60: aha, kis fizetett narancskomcsi, nemigazán sikerült se utánanézni, se válaszolni, igaz? :) azért látszik a tájékozottságod, hogy még a válság évszámát se sikerült megtalálnod a neten, de a pártpropagandát gyönyörűen felolvastad: elmult8év, a patás gyurcsánymszpszdsz tönkretették az országot :)
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html
esetleg beszéljenek a számok, pontosan látszik mikor kezdődik a válság, de a hozzád hasonló kis komcsi majd megmagyarázza, ahogy szokta, hogy a ksh és az eurostat is hazudik, mert nem ez volt a pártlapban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.30. 10:29:45

@okostojas007:

Az ember pártpreferenciája més az EP és a magyar parlament esetében?

2017.12.30. 10:53:35

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nem, hanem nem szavaz, mert minek. Az eu-s választásnak kb 0 a jelentősége, főleg amiatt, hisz az ország működésére nincs hatással, és egyébként is a kormány döntéseit kéne interpretálnia. Vicces lenne, ha egy maszopos próbálná elmagyarázni, hogy viktorék miért lopnak. Helyette ott van dajcs tompika, aki bemutatja a fideszes virtust. Legalább látják az eu-ban, mi az átlagos kormányzati értelmi szint :)
Nem szavazok a helyi választásokon sem, mert nem akarom megbüntetni a várost, ha országosan a fidesz nyer. Ha más nyer, akkor a program alapján választok.

Hohó60 2017.12.30. 11:29:01

@okostojas007:

Nekem nem a neten kell megkeresni, hogy mikor volt a válság, butatojás. Végig szívtam a 2009-2012 közti időszakot, amikor még a fű sem nőtt.
Szerecsent meg még Te sem tudsz fehérre mosni.

Na, léptem, megvilágosulást kívánok Neked az új évre.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.30. 12:49:33

@okostojas007:

Éppen az elkötelezett szavazók mennek el akkor szavazni, vedd észre. S a lényeg: nem szavaztak többen ballibekre, mint belföldön.

Ez egyetlen párt, ahol jelentősen más volt a külföldi és abelföldi szavazés az LMP: külföldön dupla annyian szavaztak rá, mint belföldön.

2017.12.30. 18:17:18

@Hohó60: haha.. csak nem felvetted a fideszes devizahitelt, azt szídtad a maszopot, mint a jókatona. Ügyes vagy, taps.

2017.12.30. 18:18:27

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: érts már meg, hogy nem, de te majd bulgáriából jól megmagyarázod, hogy ki hogy szavaz londonban. Tudod míg én első kézből tudom az információkat, addig te összevissza tippelgetsz.

eßemfaßom meg áll 2017.12.30. 18:32:56

@egy_ember_: "ehhez tartozik hozzá a magázódás "
A neten magázóődni szimpla modorosság. A

eßemfaßom meg áll 2017.12.30. 18:33:56

@egy_ember_: "ehhez tartozik hozzá a magázódás"
A neten magázódni szimpla modorosság.

örülök, hogy ma is taníthattam valamit.

eßemfaßom meg áll 2017.12.30. 18:36:54

@okostojas007: "Az hogy viktorkád szándékosan odaterelte az egész brigádot a keletihez, hogy be tudja mutatni a gonosz migránsokat,"

Ezdehülye

eßemfaßom meg áll 2017.12.30. 18:38:18

@okostojas007: "a fideszes devizahitelt,"

ez egyrehülyébb

SZrTÁJK 2017.12.30. 18:42:09

@okostojas007:

Nem, csak a cégem a gazdasági mélyrepülés részese volt, és az ügyfeleink jó nagy része tönkre ment - hála a Nagy Varázsló ügyködésének.
Abban egyetértünk, hogy devizahitelesek maguk is felelősek voltak. Csak hát az emberek ilyen fokú butaságát egy kormánynak meg kellett volna akadályozni, erre nincs mentség.

Komolyan aggódom, hogy vannak emberek, akik a Szadeszmp förtelmes gazdasági teljesítménye után ismét képesek lennének rábízni a kormányzást, hogy megint tönkretegyék az országot. Persze én elvi alapon akkor sem szavaznék rájuk, ha aranytömböket tennének a küszöbömre.

Hohó60 2017.12.30. 18:52:32

@okostojas007:

Fideszes devizahitel???
Te tényleg keményen nyomod... Ezért valami prémiumot fizetnek?

egy_ember_ 2017.12.30. 19:01:47

@eßemfaßom meg áll:
Örülök hogy sikerélményt szerezhettem Önnek.

2017.12.30. 19:22:04

@eßemfaßom meg áll: persze te kis retardált, mert mind ott akart letelepedni... nem is akartak onnan elmenni, ja vagy mégis, végül gyalog mentek, miután hetekig parkoltatták ott őket, hogy lássa a nép

2017.12.30. 19:23:38

@Hohó60: a devizahitel magyarországi bevezetése 2001 június 15. tudjuk, akkor már patásgyurcsány volt hatalmon.

na innen látszik, hogy szánalmasan fingod sincs az egészről, menj csak vissza a 888.hu-ra, ott megtalálod a barátaidat.

2017.12.30. 19:24:27

@eßemfaßom meg áll: talán megkéne nézni, hogy kik és mikor vezették be? áá dehogy, maradj csak hülye, és légy büszke rá :)

2017.12.30. 19:49:04

@Hódi L.: bízná rájuk a fene, a szadesz eltűnt a maszop pedig szerintem 2018-ban örül, ha 5%on lesz. A gond csak annyi, hogy aki nem a lopós fideszre akar szavazni, annak nehéz a választás.
Egyébként a 2002-től 2006-ig jobban teljesített a szadeszmaszop, mint a fityisznek valaha is sikerült, csak rövid a memória(érdemes akár a ksh jelentéseket megnézni, éveken keresztül 4% körül volt a növekedés). A világválságról meg nem ők tehettek, az már 2007-ben látszott, mikor mutatta a híradó, hogy az USA-ban utcák néptelenedtek el (mert kirakták őket a bankok), akkor ide is el fog érni a válság. A válság meg arról szól, hogy az emberek beszopják, bárki legyen is kormányon.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.30. 20:11:03

@okostojas007:

Hány méterre kell élni a londoni magyar követségtől, hogy az embernek joga legyen az ottani adatokat értelmezni?

2017.12.30. 20:47:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: legalább párat illik ismerni személyesen, ha már kiváncsi vagy ki mikor miért megy vagy nem megy szavazni.
Még mindig nem sikerült megtalálni a statisztikát, hogy az országgyülire milyen volt a választási arány?
Azt szintén elfelejted, hogy míg az angliai választáshoz sok embernek órákat kellett utazni (aki meg angliába akar maradni, az nem fog ennyit megtenni, csak hogy szavazhasson olyasmiről, ami már nem érinti), addig erdélyben elég felnyalni a bélyeget.
Azt is elmondtam, miért nem releváns extrapolálni az uniós vagy helyi képviselői választásból. Máshogy már nem tudom elmagyarázni.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.31. 05:18:15

@okostojas007:

Aki akar szavazni, annak ennek érdekében erőfeszítést kell tennie, mi ezzel a gond?

Hohó60 2017.12.31. 10:16:50

@okostojas007:

A golyóstollat meg, amivel aláírták a szerződést, 1938-ban szabadalmaztatták.
Akkor Bíró is hibás? Ford meg hibás minden autóbalesetért?
Vagy az a hibás, akinek a hatalma alatt a devizahitelezés elszabadult, és nem tett semmit ellene?
Éveken át minden szakember megmondta, hogy ebből baj lesz, de Gyurcsányék semmit sem tettek ellene. Elképesztő, hogy még ezt sem ismered el.

eßemfaßom meg áll 2017.12.31. 10:26:40

@okostojas007: Nem az engedélyezésével volt baj (simán jó egy olyannak akinek devizában van a bevétele) hanem azzal, hogy forinthitel helyett devizára kényszerítették a felvevőket a forinthitel brutálszar kondíciói miatt. Ki alatt is történt ez?

eßemfaßom meg áll 2017.12.31. 10:28:17

@egy_ember_: Nyilván lehet tovább modoroskodni, bár egyszerűbb lenne kiirni a nicked mellé, hogy "szánalmas figura vagyok"

eßemfaßom meg áll 2017.12.31. 10:30:19

@okostojas007: "az nem fog ennyit megtenni, csak hogy szavazhasson olyasmiről, ami már nem érinti"

Hát ha nem érinti akkor minek is akarna bárhogy szavazni?

eßemfaßom meg áll 2017.12.31. 10:35:39

@okostojas007: megjegyzem egy győrben dolgozó záhonyi állandó lakosnak is sok órát kell utaznia, ha szavazni akar (vagy időt és energiát rászánva el kell intéznie a másholszavazást) Az angliában élőnek is akkor kell követségeznie, ha egyébként állandó magyarországi lakosnak tartja magát hivatalosan (magyar állandó lakcimmel rendelkezik)

2017.12.31. 11:17:13

@Hohó60: hát, az látszik, hogy még mindig teljesen hülye vagy hozzá, de lásd kedvességem, segítek.
1. mi alapján határozzuk meg, hogy melyik hitelt választja a lakossság? egy k betűs szó...(kamat)
2. a forint kamat mi alapján mozog, melyik az a mutató, ami a legnagyobb részben meghatározza mennyi is a kamat? (alapkamat)
3. melyik intézmény határozza meg az alapkamatot? egy bankra kell gondolni... (jegybank)
4. ki vezette még a maszop kormányzás alatt is a jegybankot? (a fideszes elvtársaid)
persze egy narancsagyutól az összefüggések felismerése nem várható el, hisz ő HISZ. Hívővel meg felesleges vitázni.

2017.12.31. 11:21:27

@eßemfaßom meg áll: na, látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs a devizahitelekről, mert ha lenne, nem írtál volna le ekkora baromságot.
NEM lehetett devizában, csak forintban visszafizetni.
Ki is volt a jegybank vezetője akkor? jaaa.. Járai elvtárs, akit még 2001-ben a fityisz választott..

2017.12.31. 11:22:32

@eßemfaßom meg áll: átkérheti magát, bármikor, ugyanis lehet ilyet, de légy büszke, hogy magyarként te másodrangu állampolgár vagy egy erdélyihez képest.

2017.12.31. 11:24:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: az, hogy valakinek 5 perc baja van vele, valakinek meg akár több napja rámegy... és milyen érdekes, aki az elvtársakra szavaz, az 5 perc alatt intézi, aki meg ellene, az meg jobb esetben 3 óra alatt, de tudom, hogy a hozzád hasonló komcsinak, az igazi szavazás úgy kezdődik, hogy megjelennek géppuskával, aztán beterelnek a szavazófülkébe, és megmutatják hova kell X-elni.

egy_ember_ 2017.12.31. 11:26:27

@eßemfaßom meg áll:
Jó ötlet:)
Ön nyugodtan kiírhatja.

2017.12.31. 11:41:07

@eßemfaßom meg áll: pontosan annyira érinti, mint az erdélyit: semennyire. Én betiltanék minden külföldi szavazósdit, aki arra az évre nem adott be itthon érvényes adóbevallást(vagy még tanul/nyugdíjas). Aki nem itt él, az ide nekem ne szavazzon.

Hohó60 2017.12.31. 13:59:22

@okostojas007:

Gondolom marxista dialektikát tanultál a Foxi Maxin, különben a tények is befolyásolnának.
Csal segítségül: a törvényeket a parlamenti többséghozza. Ha ez a többség azt làtja, hogy a vesztükbe rohannak a tájékozatlanok, akkor meghozza a megfelelő törvényeket ennek megakadályozására. És ezt nem tették meg, ezzel végveszélybe sodortak több százezer embert.
Mit lehet ezen nem érteni? Hogy lehet ezt tagadni?
Ahogy Te itt hülyét csinálsz magadból, ahogyan mentegeted a menthetetlent, azt még naguk Gyurcsányék sem merték megtenni.

Az alapkamatról: láttad, hogy a "túl magas" alapkamat nyomán a világ összes tőkéje M.o.-ra áramlott volna? Lefordítom Neked: nem áramlott ide, mert a gazdaság gyenge állapota miatt kellett a magas kamat. Ha nem így lett volna, hanem "csak úgy" magas a kamat, akkor a reálhozam miatt ömlött volna a tőke ide.
Ömlött?

Köszi amiket eddig írtál, érdekes, kifirdított világot mutattál be. Itt a Földön Szilveszter lesz, szal az idén már nem írok. BÚÉK.

De sztem

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.31. 14:34:32

@okostojas007:

Levélben akarsz szavazni = kijelentkezel mo-i címedről, de csak 1 szavazatod lesz.

Nem akarsz lemondani a 2 szavazatodról = nem jelnetkezel ki mo-i címedről, de el kell menned akövetségre vagy haza.

Mi itt a gond?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.31. 14:35:36

@okostojas007:

Azaz adócenzust akarsz. Horthy szüntette meg 1920-ban.

Ráadásul az EU nem engedné: kötelező az általános választójog.

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 11:02:33

@okostojas007: "átkérheti magát, bármikor, ugyanis lehet ilyet,"

Ami kb annyi macera mint választás napján utazni egyet

"de légy büszke, hogy magyarként te másodrangu állampolgár vagy egy erdélyihez képest. "

Szar lehet ilyen kisebbségi komplexussal élni, egy jó szakamber esetleg tudna segíteni. Én nem érzem magam másodrendűnek. Ugye azt tudod, hogy az erdélyi kettős állampolgár az kevesebb szavazattal rendelkezik mint pl én?

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 11:05:26

@okostojas007: És a jegybank nyilvánvalóan az ország gazdasági állapotától és irányától teljesen függetlenül tologathajta az alapkamatot.

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 11:20:42

@okostojas007: "na, látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs a devizahitelekről, mert ha lenne, nem írtál volna le ekkora baromságot.
NEM lehetett devizában, csak forintban visszafizetni."

Izé, az amire te gondolsz az a devizaalapú hitel, nem a devizahitel (ennyit a halványlilagőzről)

És a devizaalapút is lehet devizában visszafizetni, csak olyan szerződést kell kötni. Törvény nem tiltja.

2018.01.01. 12:20:22

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: azt hittem legalább utánanézel, de látszik, hogy fogalmad sincs, mi itt a gond. nyomasd tovább a hülyeséget a helyieknek, mert fogalmad sincs az egészről.

2018.01.01. 12:22:21

@Hohó60: hazudozhatsz továbbra is, a jegybank elnököt 6 évre választják, és nem volt leváltható, a fideszest se tudta leváltani a maszop, és a maszopost se tudta leváltani a fidesz.
A jegybank határozza meg az alapkamatot, nem az országgyűlés.

2018.01.01. 12:28:22

@eßemfaßom meg áll: "És a devizaalapút is lehet devizában visszafizetni, csak olyan szerződést kell kötni. Törvény nem tiltja."
és ismét egy hazugság. A lakosságnak nincs beleszólása, hogy mi áll a szerződésben, vagy felveszi, vagy nem. Én nem vettem fel, itt meg felettünk megy a picsogás, hogy a maszop tehet arról, hogy ő meg felvette a fidesz által bevezetett terméket. Gyönyörű a kettős mércéd. 2005-ben még nem volt jele a válságnak, és addigra már boldog boldogtalan rendelkezett devizahitellel. Ahogy a fideszes önkormányzatok 90%-a is. Bizony, az elvtársaid voltak azok, akik eladósították a városokat, és utána az adófizetők pénzéből fizették vissza a bankoknak a devhitelt. Ahogy a fideszes haverok 180 forintos törlesztését is. A sok balek, aki meg a fityiszre szavazott, és azt hitte megmentik, jól pofára esett.

2018.01.01. 12:30:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: persze, mert eddig bármelyik elvtársat is érdekelte mit enged az eu és mit nem.. ne röhögtess. A másik, hogy attól, hogy épp horthynak is eszébe jutott(és előtte, utána másoknak is), nem feltétlen baromság.

2018.01.01. 12:34:02

@eßemfaßom meg áll: "Szar lehet ilyen kisebbségi komplexussal élni, egy jó szakamber esetleg tudna segíteni. Én nem érzem magam másodrendűnek. Ugye azt tudod, hogy az erdélyi kettős állampolgár az kevesebb szavazattal rendelkezik mint pl én?"

jó dolog ilyen hülyének lenni.. persze, kevesebbel.. szavaz a magyar parlamentbe, szavaz a románba, szavaz a román eu-ba, és a román helyire.. de tudjuk, kevesebbel rendelkezik. Még valami baromságot mára, vagy kifogytál a hazudozásból?

2018.01.01. 12:35:55

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: az, hogy ha kijelentkezem, attól még nem leszek erdélyi, hogy levélben szavazhassak, de az ilyen fogyatékos birkának ez már magas.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 12:42:46

@okostojas007:

Te nézz utána, mert úgy tűnik, nem ismered a választójogi szabályozást...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 12:44:31

@okostojas007:

Csakhát ez alapelv, amin nem lehet vitázni.

S ráadásul pont az ellenzék akarja korlátozni a választói jogot, nem a kormány, vedd észre. Az az ellenzék, mely szerint az EU az igazság feltétlen letéteményese. Nem furcsa?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 12:47:51

@okostojas007:

Nincs olyan szabály, hogy erdélyinek kell lenni a leveles szavazáshoz...

Miért vitázol olyasmiről, aminek nem néztél utána?

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 13:07:43

@okostojas007:

továbbra is következetesen kevered a devizahitelt a devizaalapú hitellel. Ezzel nyilvánvalóan a hatalmas hozzáértésedet bizonyítod.

"a maszop tehet arról, hogy ő meg felvette a fidesz által bevezetett terméket."

A fidesz alatt a kutya nem vett fel devizaalapú hitelt, onnatól ugrott meg, hogy az mszp bezúzta a fidesz lakáshiteltámogatási rendszerét.

2018.01.01. 13:13:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: én én vagyok, nem képviselek semmiféle pártot vagy "ellenzéket", és igen, korlátoznám a szavazójogot, még IQ tesztel is. Aki nem tud 2 számot összeadni, az ne szavazhasson, aki nem itt él, az szintén ne.

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 13:21:53

@okostojas007: nem erdélyinek kell lenned, hanem magyar lakhellyel nem rendelkezőnek

de tudod te ezt csak játszod a hülyét

2018.01.01. 13:22:54

@eßemfaßom meg áll: nem keverem, mert csak 1 terméket lehetett kapni, ami a deviza alapú volt. Devizahitel az egy egzotikum volt, a bankok NEM forgalmazták egyszerű lakosoknak. Tudom, a maszop vette rá a fideszes önkormányzatokat is, hogy rávegye őket a deviza(alapú) hitelre.
Valami link, hogy a maszop megszüntetett bármilyen fideszes lakástámogatást? Akkor ugrott meg, mikor bevezették, a bankoknak idő volt megcsinálni a csomagokat. Magas volt a forint kamat járai elvtárs miatt.
www.topceg.info/sites/default/files/jegybanki%20ak%20alakul%C3%A1sa(4).jpg
12%-os alapkamat mellett vidám a forinthitel.. de tudjuk a maszop utasította járait, hogy duplázza meg az alapkamatot.

2018.01.01. 13:26:36

@eßemfaßom meg áll: Próbáltál te már kijelentkezni? :)
"Állandó lakcímet csak abban az esetben szüntethetsz meg, ha újat létesítesz, vagy, ha végleg elhagyod az országot végleges külföldön letelepedés céljából."
Szóval akik kimentek 1-2 évre pénzt gyűjteni lakásra, azok vagy végleg kimennek, vagy nem szavaznak. Utána jön a csodálkozás, hogy nem akarnak hazajönni.
Míg egy erdélyi jó eséllyel nem fog visszaköltözni, addig egy londoninak nem célja minden hidat felégetni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 15:13:04

@okostojas007:

Azaz műveltségi cenzust akarsz. Ez 1938-ban lett megszűntetve Mo-on.

Hohó60 2018.01.01. 16:00:03

@okostojas007:

Te miről beszélsz? Szövegértési problémáid vannak.

Az alapkamat magas volt, mert a költségvetés állapota szar volt. De reálisan volt magas, különben óriási tőkebeáramlásnak kellett volna lennie. Érted ezt? Mivel nem volt óriási tőkebeáramlás, hanem épp hogy finanszírozni lehetett az országot, ez bizonyítja, hogy a magas alapkamat nem egy Járai merénylet volt a bolsevisták ellen, hanem sajnos indokolt volt a magas kamat, mert alacsonyabb kamaton nem vettékvolna meg az államkötvényeket.
Szóval senki sem beszélt itt olyanról, hogy hány évre választják az MNB elnökét.

Arról volt szó, hogy egy felelős kormányzatnak nem lett volna szabad engednie a deviza alapú hitelezés tömeges méretű elszabadulását. És ezt törvényhozással kellett volna megakadályoznia.
Tehát senki sem mondta, hogy az alapkamatot törvény határozza meg. Vagy, hogy Te is értsd, senki sem mondta, hogy a törvénynek az alapkamatot kellett volna megszabnia.

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 17:53:09

@okostojas007:"Valami link, hogy a maszop megszüntetett bármilyen fideszes lakástámogatást?"
hvg.hu/gazdasag/20110818_mszp_devizahitel_kezdete

A devizahitelesek helyzetéről szóló jelentés szerint a lakosság eladósodottsága 2003 óta "gyűrűzik", a Medgyessy-kormány ugyanis megszüntette a korábbi, 1998 és 2002 között működtetett, kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket.

"A szocialista kormány korlátozta, majd megszüntette az adókedvezményt, szűkítette a hitelplafont, csökkentette a kamattámogatást, vagyis gyakorlatilag eltörölte a lakáshitelezési kedvezményeket azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők sokba vannak az államnak" - olvasható a jelentésben, amely szerint a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány különösebb korlátozások és gondos "használati útmutató" nélkül szabad utat adott a devizahiteleknek, amelyek "sok tízezer embert csaltak lépre, ezrek dőltek be a banki szirénhangoknak".

de ezt is tudod te csak játszod a hülyét

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 18:03:49

@okostojas007: "Utána jön a csodálkozás, hogy nem akarnak hazajönni."

nyilván azért nem akar valaki sohatöbbet hazajönni mert 4évente ha szavazni akar (a kiskunlacházi 3as számu válastókerület egyéni jelöltjére Liverpoolban élve) akkor el kell mennie a követségre.

2018.01.01. 18:17:11

@eßemfaßom meg áll: nemigazán érted, te kevered az okot az okozattal. azért, hogy szavazhasson le kell mondania bizonyos jogairól, de szerinted ez jól van így. Senki se kérte, hogy kiskunlacházi jelöltre szavazzon, hanem azt, hogy ne kelljen lemondania a lakcíméről.

2018.01.01. 18:19:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: és? ezzel most mit is akartál mondani? hogy volt már a történelemben valami hasonló, de teljesen más?

2018.01.01. 18:36:15

@eßemfaßom meg áll:
Nekem az első módosítás rémlett, hogy első lakásra adtak támogatást, nem mindenkinek a 4. 5. lakásra is, ez tényleg szörnyű lehetett az ingatlanspekulánsoknak. Több ismerősöm is azzal szórakozott akkortájt, hogy lakásokat vettek állami támogatással, mert ha volt 4, akkor is kaptál rá támogatást, egy vicc volt az egész. Ezt megakadályozta a maszop, ez volt az első intézkedésük egyike, mert már akkor elszállt a támogatás finanszírozása

"A támogatás mértéke a
törlesztés első 5 évében a kamat 70%-a, a második 5 évében a kamat 35%-a"

igen, a kb 13%-os lakáskamat támogatva még mindig magasabb, mint az akkori devizahiteles kamat volt. Tehát te felvettél volna 20 évre 13% forinton támogatott hitelt 3% deviza helyett? az átlag nem hiszem, és nem is tett így.
Mutasd meg merre van a fideszes használati útmutató, hisz ők vezették be.

2018.01.01. 18:39:15

@Hohó60: olvasd már vissza járai nyilatkozatait, szó sem volt államkötvényről, vagy finanszírozási problémákról 2003 körül.
(4% felett volt a növekedés minden évben 2006-ig)

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 19:30:40

@okostojas007: "azért, hogy szavazhasson le kell mondania bizonyos jogairól"

Milyen jogairól kell lemondania?

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 19:31:44

@okostojas007: Tehát akkor az mszp kinyírta vagy nem nyírta ki a támogatott lakáshitelezést?

2018.01.01. 20:52:08

@eßemfaßom meg áll: ok, tehát kinyírta a kamatottámogatást, 13% körül volt a csúcson a 3%-os devizával szemben.

Tehát akkor a fidesz vezette be a deviza/devizaalapú hitelezést magyarországon?

Tehát akkor a fidesz nem látta el információkkal a lakosságot a saját maga által bevezetett termékkel kapcsolatban, holott 1 éve volt rá?

Hányszor is szólalt fel a parlamentben a fidesz 2007 előtt, hogy az általa bevezetett termék hibás, és csináljon valaki valamit?

Mi kényszerítette a fideszes városvezetőket, cégvezetőket a devizahitel felvételére, aminek a világon semmi köze se volt az maszop által megszüntetett kamattámogatáshoz?

Mi kényszerítette a lakosságot arra, hogy gépjárművet, szabadfelhasználásu hiteleket, ingatlanfedezetű kölcsönöket vegyenek fel devizában, aminek a világon semmi köze se volt az maszop által megszüntetett kamattámogatáshoz??

Bónusz kérdés: a fidesz miért csak a gazdag haverjait mentette 180 forintos végtörlesztéssel?

A fidesz mikor 265 EUR/HUF-on átvette a kormányzást, miért állapított meg egyből 315-ös célárat, hogy a devizahitelesek még nagyobbat szívjanak?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 04:53:21

@okostojas007:

Bárhogy is nézed, a devizahitelek likvidálása hatalmas lépés volt, mely sok emberenek segített. Igen, nem segített mindenkinek, de ez abszurd érv. A ballibek alatt ma is lenne devizahitel, mert "majd a szabad piac megoldja".

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 04:55:41

@okostojas007:

Kb. 1 óra ügyintézés a kivándorlás és a visszaándorlás manapság. Ez ma szimpla bejelentés kérdése.

2018.01.02. 10:10:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem likvidáltak semmitse, most is felvehetsz, csak nem akarnak a népek felvenni.

2018.01.02. 10:12:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te már csak tudod, minden választáskor hoznak, és betelepítenek, mint taktikai birkát :)
mit vacakolsz, aki kinn van, mondjon le egyből az állampolgárságáról is, az a biztos.

eßemfaßom meg áll 2018.01.02. 10:13:32

@okostojas007: tehát kinyírta az mszp a támogatott lakáshitelezést, ebben legalább sikeült megegyezni.

Felvett bárki is devizaalapú hitelt addig amig volt a támogatott forintos hitel?

Igen/nem

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 10:17:09

@okostojas007:

S miért nem? Mert volt egy hatalmas kampány.

OLyan ez, mint a manyup. AKi akarja, csinálja, de ne legyen kötelező, s tudja mindenki, nagyot kockáztat vele.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 10:20:02

@okostojas007:

Hogy jön ide az állampolgárság? Sehogy.

S nekem nem volt belföldi címem 2 évig, szavazhattam levélben. Majd 2015 decemberében bejelentettem belföldi címet, kb. 2 órát vártam mindennel együtt az óbudai okmányirodában. Most áprilisban lesz így megint 2 szavazatom, szóval megyek a követségre.

2018.01.02. 10:49:11

@eßemfaßom meg áll: szólj, ha sikerült válaszolni a kérdéseimet, mert ez így viccesen egyoldalú.
egyébként igen, a volt kollégám a 2005 elején forinthitelt vett fel panelra, a másik 2 kollégám devizahitelt, az egyik autóra, a másik egy parasztházra. Én akkortájt munkáltatói hitelt vettem fel devizában(nem banki feltételekkel).

2018.01.02. 10:57:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: mi ne legyen kötelező? pont az zavar, hogy aki nem akarja elvágni magát attól, hogy megkapja a hivatalos leveleket(akár a szülei házába), az szív. Ha leadod a lakcímed, nem kapod meg.

2018.01.02. 11:01:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: szóval kötelező volt devizahitelt felvenni.. jó tudni :) még valami bölcsesség mára nagyrabecsült birkától?

2018.01.02. 11:02:25

@okostojas007: nem vettem észre, hogy a devhitelezésbe is beleokoskodtál :) már tudom mi nem kötelező

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 11:32:09

@okostojas007:

Nem éppen, eleve van Ügyfélkapu, emellett pedig megadható külföldi cím is. Még az ERzsébet-utalványt is kiküldik a kitántorgott nyugdíjasaknak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 11:37:34

@okostojas007:

Nem volt, de a hatóságok hagyták szabadon garázdálkodni ez ügyben a bankokat.

2018.01.02. 13:46:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: értem, és aki ezt bevezette annak semmi köze az egészhez.. végülis, ha a bankot kirabolják, mert papírból van a fal, akkor csak a biztonsági őr a hibás, nem az aki tervezte és építette és elfogadta, neki már semmi köze az egészhez.

2018.01.02. 13:52:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a magyarok jó részének nincs ügyfélkapuja, és még mindig ott tartunk, hogy irreálisan sok adminisztratív terhet zúdít a kormányzat azokra a magyarokra, akik nem adnák fel a magyar címüket, de szavaznának, ahelyett, hogy tőlük is elfogadnák ugyanazt, amit a többiektől. Arról nem is beszélve, hogy nem kevesen pl lakáshitelt fizetnek itthon, vagy egyéb olyan tevékenységet végeznek, ami miatt elengedhetetlen a magyar lakcím. Mert meddig tartott volna a törvénytervezetbe kihagyni ezt a kitételt? semeddig se, egyértelmű, hogy szűrni akarták a szavazókat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:34:56

@okostojas007:

S mondtam, hogy az első Orbán-kormány nem hibás ebben? Nem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:36:28

@okostojas007:

"ahelyett, hogy tőlük is elfogadnák ugyanazt, amit a többiektő"

Konkrétan mire gondolsz?

"nem kevesen pl lakáshitelt fizetnek itthon, vagy egyéb olyan tevékenységet végeznek, ami miatt elengedhetetlen a magyar lakcím"

Ez nem igaz, semmi szükség ehhez a lakcímre. Banki utaláshoz mióta kell lakcím? Ne viccelj!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:37:28

@okostojas007:

"egyértelmű, hogy szűrni akarták a szavazókat"

Egyszerűen felismerték, mekkora káoszt okozna a leveles szavazás teljeskörű bevezetése. Így csak kivételesen lett bevezetve.

2018.01.02. 15:17:03

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: magyarul szűrik a szavazókat. Nem okozna káoszt, miért lenne abból káosz, ha a maradék kb 650.000 ember a másik 300.000 mellett külföldről levélben szavazna?
Semmiféle káosz nem lenne.

2018.01.02. 15:17:41

@okostojas007: rosszul írtam a számokat,szóval már 650.000-ren szavazhatnak levélben, és kb 300.000 nem.

2018.01.02. 15:19:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A hiteligényléshez mindenképpen szükséged lesz az alábbi dokumentumokra (minden személynek, aki részt vesz az ügyletben):

személyi igazolvány (kártyás vagy könyv formátumú), útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány,
lakcímkártya,
adókártya - ennek hiányában eredeti NAV igazolás az adóazonosító jelről,
ingatlanfedezetes hiteleknél személyi azonosító jel („személyi szám” – a lakcímkártya hátoldalán).

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 15:47:27

@okostojas007:

S kinek lenne joga levélben szavazni, mi lenne a jogi keret? Mert ha ezt bárki megteheti, belföldi címmel is, ez a leveles szavazás bevezetését jelentené az EGÉSZ lakosságra.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 15:48:08

@okostojas007:

S miért kellene magyar hitel igényelnie annak, aki elköltözik?

2018.01.02. 16:41:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: olyan aranyos, hogy te megmondod az embereknek mi miért kell. Az előbb még azt magyaráztad, hogy nincs is szükség lakcímre. A másik szöveged meg terelés megint. Mégis miért is lenne baj, ha ugyanaz megilletne mást is? fájna? csak kínlódsz itt, hogy mosd az elvtársakat, már unalmas vagy, szándékosan semmit se vagy hajlandó megérteni. Fizetett prédikátorral vitatkozni felesleges, úgyhogy befejeztem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 17:30:27

@okostojas007:

Minek lakcím, ha nem akarsz az országban élni? Mihez kell?

Miért lenne baj az általános leveles szavazás? Mert hatalmas szavazatvásárlás indulna be az országban.

Bár fizetett provokátor vagy, hajlandó vagyok veled vitázni. Valójában ez persze a gazdáiddal folytatott vita.

eßemfaßom meg áll 2018.01.02. 20:00:11

@okostojas007: Az elméleted alapján a kamiongyártók a kamionos terroristatámadásokért nem a kamionokkal emberek közé hajtó terroristák.

Elvégre ha nem lenne kamion, nem lenne kamionos terrortámadás sem.

eßemfaßom meg áll 2018.01.02. 20:07:39

@eßemfaßom meg áll: ...a kamiongyártók a felelősek a kamionos...

2018.01.02. 22:00:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: gazdád csak neked van te bulgár csőcselék :)
saját magad ismerted be, és míg én egy szekeret se tolod, te addig ruszki szócsőként röfögöd tele az index összes fórumát és blogját, mintha muszáj lenne.

2018.01.02. 22:01:45

@eßemfaßom meg áll: nem sikerült a példa, próbáld meg újra.. a példádban a kamionos csinál valamit, szándékosan nekivezeti a népnek a kamiont. a maszop senkinek nem vezetett semmit se, nem tettek semmit se a dev hitelekkel, pont úgy működött, ahogy a vezéred megálmodta.

2018.01.02. 22:02:53

@eßemfaßom meg áll: neked nem megy, egyetlenegy kérdésre se tudsz válaszolni, de a terelés gyönyörűen megy.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 22:36:39

@okostojas007:

Látom, érvek nélkül maradtál, s lehullott álarcod, Soros-fajzat...

2018.01.02. 23:15:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: haha, pont neked nincsennek érveid te kis birkapörkölt, ki is kezdett vádaskodni te kis fizetett ruszki provokátor? Ennyit sikerült felböfögni? soros? hahaha.. én ilyen körökben nem mozgok pubi, de putyin seggét se nyalom, ahogy te.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 06:25:09

@okostojas007:

Csak érveket írtad, de rólad kiderült még a választójogról is úgy vitázol, hogy nem ismered. Ezek után dühös lettél, elkezdtál trágárkodni és hányni, majd pedig csúszni-mászni. A gond az, hogy mindenki végigolvashatja szánalmas butaságaidat.

S nem lesz meg így a havi bónuszod se Soros gazdánál...

2018.01.03. 10:23:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: haha, a problémát se fogtad fel, te hazaárulók gyöngye, de hát én vagyok a hülye, hogy leállok vitázni egy fizetett provokátorral. Kemény meló minden fórumra behányni valamit, vagy többen vagytok?
Egy egész kgb-s birkanyáj írja a hülyeséget?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 10:44:00

@okostojas007:

Nem fogod tudni kimosni magadat, ezt elbuktad. Szóval tessék új nikket regisztrálni, s legközelebb ügyesebben képviselni gazdádat.

2018.01.03. 11:07:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem én cserélgetem a nickeket kis komcsi, azt meghagyom neked, te cserélgeted hetente.
Szedd össze magad, a többi fórumon is csak röhögnek rajtad. Mi van, a többi bégetésed már vállalhatatlan volt, azért az új nick? Vagy te vagy birka 23 a kgb irodából, de a másik fórumban birka 12 írogat? :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár
2 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2017.12.21. óta tag.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 11:34:36

@okostojas007:

Csak nekem minden nikkem UGYANAZ és NYILVÁNOS, azaz minden mögött valós, felelősségteljes személy áll, érted a különbséget, buta bértrollom?

2018.01.03. 13:00:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: haha, hát hogyne... te vagy birka, én meg okostojás, a különbség annyi, hogy én nem cserélgetem hetente a nickem.
"Minden más szerzőnk kérte anonímitásának fenntartását."

nesze neked nyilvánosság
mert így aztán kiderül, melyik birkával beszélek épp.
A cocacolával hogy sikerült a jelenlegi világlátást összeegyeztetni? :) bort iszol, vizet prédikálsz?

2018.01.03. 13:47:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a nickem nekem is mindig ugyanaz. nemigazán értem mit akarsz ezzel mondani.

2018.01.03. 13:51:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tudod, ha valaki nagy multiellenző amerikaellenes, nyugatellenes fanatikus, az érthetetlen módon miért a világ egyik legnagyobb amerikai multijánál dolgozol ami ráadásul a jelképe mindannak amit utálsz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 14:40:07

@okostojas007:

Magadból indulsz ki, s azt hiszed mindenki más is mindent fekete-fehérben lát.

A kérdés rendszerszintű, én rendszerkrikus vagyok, nem multiutáló.

S nem vagyok amerikaellenes, az USA az egyik kedvenc országom. Kevered az amerikai politika ellenzését Amerika utálatával. Ugyanez a nyugattal, semmi bajom a nyugati országokkal, népekkel, én csak a rendszerület ellenzem.

Nem hiszek jelképekben. Pl a kólát kifejezetten szeretem, ami szintén nem ideológiai kérdés. Nincs jobb, mint beülni egy McDonald`sbe és ott rendszerkriktikus dolgokat olvasni.

2018.01.03. 16:21:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az a rendszer tehette lehetővé a cocacolát és a mcdonalds-ot, míg a ruszkik épp a padlás söpörték itthon. A kettő nem választható szét, te valami fura mesevilágban élsz.
Senki se mondja, hogy tökéletes a nyugati rendszer, de fényévekkel jobb, mint a többi.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 16:54:50

@okostojas007:

Ez mítosz. A nyugati rendszer sokkal rosszabb minden másnál.

Lán, a kommunista elnyomást simán kiheverte még az orosz nép is, pedig 3 nemzedékig tartott.

Lám, közben nyugaton elfajultak a viszonyok.

2018.01.03. 18:13:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ki kéne menned amerikába, californiába, és nem beszélnél ilyen hülyeségeket. Nálad az a jó rendszer, ahol szopnak? Az oroszok attól jobbak, hogy végig szoptak 3 nemzedéken keresztül? nevetséges érv. Nyugaton nem fajult el semmi se. követnek el hibákat, és azt utána javítják. Az, hogy neked hiányzik cáratyuska, az nem a nyugat hibája.

2018.01.03. 22:10:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ahogy a feudalizmus, a nacionalizmus és a kommunizmus is. Amint kitalálnak mást, majd átállnak arra, de addig sincs szükség a dilettantizmusra:)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 07:03:27

@okostojas007:

A nacionalizmus a liberalizmus találmánya. A kommunizmus meg reakció a liberalizmusra.

A feudalizmus meg értelmezhetetlen fogalom.

2018.01.04. 10:57:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a kommunizmus az imperializmus ellen ment, és csúfosan elbukott, semmi köze a liberalizmushoz.

2018.01.04. 11:06:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a feudalizmus az, ami most a viktorka kormányában zajlik, csak a rangok elnevezése változott. Már csak a felségsértés bevezetése hiányzik, de pár országban már azt is sikerült visszaállítani.
Kicseréled az államtitkár elvtárst báróra, a mészáros-habony-csányi tengelyt főnemesre, a helyi kiskirályokat, sima nemesre, és kész is a feudalizmus. viktorka király földet(vagyont) osztott vazallusainak, kiknek a lopásból bizonyos %-ot be kell szolgáltatnia a királynak, vagy épp sereget kell kiállítaniuk(kopaszokat a balhélhoz, birkamenetet a tüntetésekhez). Vannak a 2. rendű állampolgárok, kik nem fideszcsicskák, ők a gazdagabb parasztok, kik amíg befizetik a terményadót, nem baszogatják őket, és ott a közmunkás jobbágysereg. Látod, ilyen egy modern feudalizmus.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 11:21:19

@okostojas007:

A liberalizmus ellen 2 eszme ment: a liberalizmusból kivált nacionalizmus (ennek legradikálisabb verziója a nácizmus) és a marxizmus. Ezek voltak a győztes liberalizmus fő ellenségei.

A konzervatívizmus NEM ellensége a liberalizmusnak, csak annak enyhébb változata.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 11:26:06

@okostojas007:

Mi az a feudalizmus?

Annyi dolgot neveznek annak, hogy semmi értelme a szónak.

Hűbéri rendszer? Az Mo-on sose volt.

Rendi társadalom?

S mivel ma Mo-on egyik sincs, így a rendszert feduélisnak nevezni értelmetlen. Persze lehet szitokszóként használni, de akkor erre jobb cigányorbánozás, nem?

Elemzésed a mai Mo-ról teljesen fals.

2018.01.04. 11:47:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ki beszélt konzervativizmusról? ami szintén egy zsákutca, mert ha nincs fejlődés, nincs értelme az egésznek.

2018.01.04. 11:49:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem, az elemzésem teljesen helytálló, így működik a mai magyarország. nem itt élsz, nem tudod, nembaj, csak ne reklámozd.
A feudális berendezkedés, vagyis a feudalizmus teljesen meghatározható. Házifeldat: ne terelj, hanem nézz utána egy általános iskolás törikönyvben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 12:27:03

@okostojas007:

Ez nem igaz. Bár én nem vagyok konzervatív (csak morális értelemben), de meg kell védenem a konzervatív eszmét: a konzervatívizmus NEM jelent maradiságot.

2018.01.04. 12:56:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: esetleg tételes cáfolat? ja az nincs, csak mert szerinted nem, akkor nem....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 13:32:39

@okostojas007:

Eleve a magyar gazdaság független a magyar államtól, mert idegen kezekben van.

2018.01.04. 19:15:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: haha.. ezért mészárosmészárosé a világ leggyorsabban fejlődő cége :) de ehhez nincs köze se a vezérednek, se a magyaroknak. :)
Én lennék a legboldogabb, ha független lenne ezektől a lopótököktől a gazdaság.
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása