Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2011. június 07. 18:39 - politologus

A várhatónál is meredekebben esik a kormány és a Fidesz népszerűsége?

A feltevés abból származik, hogy vasárnap este és hétfő reggel a TV2 már megint megmutatta Orbán Viktor egy napját. Rövid időn, egy éven belül ez a második eset, hogy a TV2 felfedi nekünk az embert. Csúnya világ a politika, eltakarja az embert a politikus, fordított terminátor-kiborg: fémburok az élő szöveten. 

E riportműsoroknak lényegi eleme, hogy mindig az embert akarják megragadni a dolgok mögött, cél, hogy bármilyen történés legyen katartikus, hogy átérezhessük emberi mivoltunk gyönyörűségét.

Én amúgy átérzem Orbán emberi mivoltának gyönyörűségét is, a nap ingekre osztása különösen zseniális mondat, remek új mértékegység, a politikai kommunikációs stáb ezen teljesítménye is legalább kétinges.

Az előző érában Gyurcsányról készült riportfilm is hasonló volt, abban is apa reggelizett a gyerekekkel, aztán felkapta tornazacskós motyóját, és irány Európa. A mostaniban Orbánt autó vitte (régen, amikor még nemzetikonzultált a Fidesz-vezér, akkor vonattal mentek, plebejus szokás), ugyanolyan pici hátizsák, mint az elődnél, de sajna reggelire csak délután kettő körül van idő. Ebben is látszik a különbség.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Dorogi Gabriella riportfilmje nem csak nyomokban tartalmaz politikát, mert alkalmat ad arra, hogy a miniszterelnök kifejthesse álláspontját néhány ügyben. A riporter pedig lelkes: "A miniszterelnököt legfeljebb megelőzni lehet lehet, utolérni nem."

Az RTL Klub is fellelhető e piacon, a miniszterelnöki főtanácsadó alapítványának valóvilágos gründolása sem volt piskóta, de hát itt már nem győzhetik le a riválist. Mostanra tényleg azt látni, hogy a TV2 a kormány zsebtévéje, hiszen előfordult, hogy csak őket engedték be valamilyen eseményre (szegény Népszabadság), s bónuszként itt a mai híradás Rogán Antalról: 

"Önmagát alakíthatja a TV2 szappanoperájában, a Jóban-rosszban-ban Rogán Antal. A Belváros fideszes polgármestere mellett neje, Cecília és kutyája is szerepet kap a sorozatban."

Kutya is lesz, micsoda mázlista! Anélkül nem lehet választást nyerni.



 

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr422965288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zrínyi pusztulása 2011.06.08. 16:52:32

Van a Bajcsy-Zsilinszky úton (vajon mikor nevezik át szegény Endrét is…) egy régi nyomda. Azt hiszem, a költő, politikus és hadvezérről lett elnevezve Zrínyinek, nem pedig az dédapáról, a hadvezér Zrínyi Miklósról. Ez a nyomda – vagyis, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása