Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2018. január 26. 20:54 - politologus

Sunnyogások és sikolyok

Miért most lett botrány a menekültek befogadásából?

Nem, a téma nem hever az utcán, nem hajolhat le érte könnyedén, aki arra se jár.

A HVG november 23-i számában, a Fű alatt című cikkben olvastam ezt a részt:

"Magyarország már az idén őszig közel annyi menekültet fogadott be, amennyi a korábbi EU-s kvótatervben szerepelt."


Nem lepett meg a dolog, tök természetes volt, hogy a kormány jobbágypolitikája mellett - vagyis annak ellenére - folyik valami normális ügymenet is kormányszerveknél. Mégis az épp kvótányi szám, miközben még vége sincs az évnek, rögtön súgta: ez bizony kontent. Kitettem hát a blog Facebook-oldalára, olvasták néhányan, nem szóltak hozzá, szerintem ez a kevés sem lepődött meg, s gondolom, ugyanez játszódott le nagyban a HVG olvasótáborában.
Hét hét múlva, január 11-étől sorjáznak a főcímek, miszerint Altusz Kristóf elismerte, hogy. Meg az ellenzék úgy lecsapott rá, hogy na. Nem hazudok, rögtön az jutott eszembe, hogy a politikusok (és - fájdalom - a sajtó maga) amúgy szemléz-e sajtót, van-e rá emberük (pénzük), jelenti-e valaki, hogy ügygyártásra alkalmas kontent találtatott. Azért ez a hét darab hét fájdalmas tempó, mint a régi viccben: a csiga meg huss.

A húhú-plinplin fideszes politikacsinálás irtózik a választói tisztánlátástól, összemos fogalmakat, a valóságot elsunnyogja, ami folytatódik abban, hogy szavai szerepet cserélnek ellenzékével. Biztosan ez a politizálás csúcsa, nem vitatom, mindenesetre nem új, emlékezzünk csak arra, amikor a 2002-es választások idején dumaoldalon Rogán Antal ledarálta a szavazólapokat (jelezvén, hogy ez a büdös világ így akadályozza meg az őáltaluk amúgy törvénytelenül kért újraszámlálást) és a Fidesz csalásról beszélt, tettoldalon meg - ők voltak kormányon - végigvitték a választási eljárást és a belügyminiszteri jelentés elfogadásával lezárták azt. A két politika közül az egyik sunnyogás, és bár igaz, hogy a politikának része a sunnyogás, az se feledhető, hogy a sunnyogás is lehet antipatikus és számonkérhető (ezt a Gyurcsány-példa megmutatta).

De menjünk hátrébb még egy évet a státusztörvény/kedvezménytörvény időszakára, amire sokan emlékeznek úgy, hogy itt szolgáltatta a magyarországi populizmus egyik mélypontját az MSZP a huszonhárommillió román munkavállaló belengetésével. Valamire kevesebben emlékeznek, úgyhogy elmondom, hogy a sikolyokat itt is sunnyogások előzték meg. A státusztörvény alapvetően arról szól(t), hogy a határon túli magyarság kap Magyarországon kedvezményeket. Akkoriban módom volt felfoghatatlan mennyiségű sajtó- és médiaterméket befogadni, úgy hiszem, képben voltam ezen ügyben, és mégis ért meglepetés.

A törvény egyes problémáit a végrehajtási rendelettel akarták kiigazítani (biza, rendelettel törvényt, ezért üdvös a sok jogász a Fideszben), meg jött az Orban-Nastase-paktum, majd erre kritikaként Kovács László inkriminált mondata, amely 23 millió román magyar munkaerőpiacra való beözönlésével riogatott. Erre védekezésként elkotyogta a kormányzat, hogy ilyen nem fordulhat elő, mert a román állampolgároknak biztosított munkavállalói (vagy tartós itt-tartózkodási?) kvóta üdvösen alacsony. Szóval ebbe a kvótába a romániai magyarok is beletartoztak! Hosszú hónapokon keresztül mesélt a kormányzat a több millió határon túlinak juttatandó pluszokról meg a minden magyar egyesítéséről, és az valahogy elmaradt (a véleménycikkek sem emlegették ezt az eshetőséget), hogy a kedvezmény inkább csak lehetőség, mert egy adminisztratív szám úgyis lekorlátoz.
(Az akkori fideszes kommunikáció sok ilyen csodát művelt, a főbb kérdésekről nem beszéltek, a számokkal és a folyamatokkal trükköztek. Például egy nyugdíjemelésnél közölték, hogy tavaly kétszer annyit emeltek, mint előtte a szocik: valójában éves szinten ugyanannyit emeltek, csak a szocik az emelést két részletben hajtották végre, a fideszes szám így lett a szoci szám "duplája".)

Úgyhogy akkor e kedves alternatívaképes szuperpártoktól ugyanabban az ügyben legalább két méretes populista műbrokit kaptak a szájukba a magyar választók. S tudom, sokan majd azt mondják, "mi sem változott azóta", meg "a politika mindig ilyen", megnyugtatásul vagy felidegesítésül közlöm: még így is bitang más volt az a politikai klíma, létezett egy legalább értékelhető közélet, aminek irtásával csak próbálkozni lehetett.

Visszatérve a mába, egyszerűen nem értem, hogy a november 23. és a január 11. között mi volt az az ordító különbség. Tényleg ki kell mondania egy Altusz-féle akárkicsodának a már legalább duplán nyilvános (kormányszerv, HVG) adatot, hogy beinduljon az ellenzék politikai gépezete? Az oké, hogy bizonyos ügyek mögé kell egy arc, de e mögé nem elég ezerháromszáz az egy Altuszé helyett?

Igenis harcoljunk nívóért: a kormányzat láttasson, az ellenzék pedig lásson ügyeket. Ebben marad hiány bőven, és akkor arra legyinthetünk, térvén őseink porához, hogy köszönjük, politika, áldomásidat. Minden más választói és értékelői magatartás a sunnyogást élteti, mi itt inkább a sikolyokra szavazzunk.

Ha egyetértesz vagy vitatkoznál, lájkold és kövesd a Politológusblogot!

103 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr8813606055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.27. 08:08:56

A ballibek megpróbáltak egy vesztes ügyből tőkét kovácsolni, s lám, csak dupla vereséget értek el. Migrnsügyben dupla pofont akartak. Hát, meg is kapták.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.27. 09:07:18

Jegyzetek:

Az írás címe utalás Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok c. filmjére.

Húhú-plinplin: célzás a Picasso kalandjai c. svéd film egyik jelenetére. Az avantgárd művészetfelfogás magyarázatát kapjuk abban, hogy a műalkotás jelentése többes, áttétes. www.youtube.com/watch?v=j61E6YHpfFA

A poszt vége Vörösmarty Gondolatok egy könyvtárban c. versét idézi.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.27. 18:07:44

Miért az őszödi-beszédnél nem ugyanez volt? Minden gondolkodó ember számára világos volt, hogy a kormány túlköltekezett, de amíg nem szivárgott ki, a kutyát nem érdekelte.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.27. 18:18:04

Nem igazán világos, mi a posztoló problémája. Magyarország természetesen elbírálja a törvényes uton az országba lépő menedékkérők ügyét, és menedéket nyújt azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek. Ez eddig sem volt titok, ám nem értem a picsogást: talán minden egyes menedékkérelem pozitív elbírálását sajtótájékoztatón kellene bejelenteni?

Ez abszolút független attól, hogy Magyarország nem fogadja el és nem teljesíti a brüsszeli kvótadiktátumot.

70 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.27. 18:46:56

"Miért most lett botrány a menekültek befogadásából?"

Mert a szerencsetlen, szanalmas, remenytelen helyzetben levo ellenzek, mar barmit felhasznal.
Ha berepul egy legy az ablakon, akkor 10 ellenzeki part veti ra magat, mint utolso remenyre, ami megbuktatja az orbanrezsimet.
Idaig jutottak, nem jott be a menekult simogatas, ezert 1 nap alatt valtottak es elkezdtek GYULOLNI A MENEKULTEKET.

rallus 2018.01.27. 19:06:15

Ezért jobb, ha az ellenzék megmarad az objektív módszerekkel nem mérhető vádak mellett. Korrupció, szervilizmus, demokrácia és sajtószabadság leépítése, + amit még fel tudnak fújni.
Értelme ezeknek sincs, de legalább csökkenti a ballib tábort, mert szeme majdnem mindenkinek van...

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.01.27. 19:18:38

A következő botrány az lesz, ha kiderül hogy Magyarország csatlakozott a menekültek helyzetét szabályozó 1951-es Genfi Konvencióhoz. Mert úgy látszik a libsik füléhez még nem jutott el ez a hír

Olliék 2018.01.27. 20:00:36

A baj az kedves politológus, hogy a propaganda hatására a magyar lakosság képtelen különbséget tenni migráns és menekült között. Ide csak migráncsok jönnek. És Németországba is 2015-ben migráncsok mentek,akik ott vígan élnek a segélyből. A valóságban néhány százezer ember kapott menedékjogot, a többi kitoloncolásra vár egy fillér segély nélkül. Na abból a néhány százezerből kellett volna nekünk 1300 embert átvenni.

hosaka 2018.01.27. 20:03:33

Az egymást felszopó trollok tettetik a full kretént. Akkor elolvasom rendesen a posztot, nem véletlenül kurválkodnak itt.

VaradiJanos 2018.01.27. 20:44:16

@Lord_Valdez: “Miért az őszödi-beszédnél nem ugyanez volt? Minden gondolkodó ember számára világos volt, hogy a kormány túlköltekezett, de amíg nem szivárgott ki, a kutyát nem érdekelte.”

Ha csak arról szólt volna a csótány beszéde, akkor nem lett volna felháborodás.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.27. 20:46:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A poszt nem a migrációról szól, hanem a hazai közélet, a pártpolitika színvonaláról.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.27. 20:53:49

@Olliék: A kvóta a már elbírált, olasz és görög befogadóhelyeken élőkre vonatkozik. A kormánypropaganda ott is összemosta ezeket az embereket az országba illegálisan érkezőkkel.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.27. 21:05:15

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Botrány szerintem nem ilyen menekültek befogadása, hanem ahogy a kormányzat eddig beszélt, reggel, délben, este, és nem kicsit, nagyon.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.27. 21:12:57

@Lord_Valdez: Úgy emlékszem, a túlköltekezés, a hatalmas hiány nagyon is sajtótéma volt, és nem csak a jobbos sajtóban, hanem a baloldaliban és a liberálisban is.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.27. 21:20:52

@politologus: Nálam egyértelmű,hogy ami ellen a kormány alapvetően tiltakozik, az a brüsszeli koordinált migránsbetelepítés.
Amúgy az eredeti kérdésre a válasz az, hogy a globalista oldal beizzította a választási kampányt és szépen felfuttatta ezt a kérdést, ezért vártak ezzel eddig. Folytatva olyannal, hogy a fideszesek nem akarnak válaszolni, meg becsapták az embereket stb.
Meg ha már félrevezetésről van szó, a globalista sajtó keverte folyamatosan, tehát szándékosan évek óta a migráns és a menekült szavakat. Sőt, a globalista brüsszeli kommunikáció is hazudott, amikor 160 ezer menekült szétosztásáról beszélt, amikor mára találtak összesen 140 ezret. Tehát egyrészt nem mondtak igazat, mivel nem volt annyi menekült, másrészt ugyanezért a kvótákat ki sem lehetne tölteni. Így büntetni sem lehetne a kvóták nem teljesítése miatt.
Végül felmerül a kérdés, hogy a többi kétmillió itt lébecoló nem európai személy milyen alapon van itt, ha nem menekültek?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.27. 21:49:02

@politologus:
Beszélni beszéltek róla, de senkit nem izgatott fel egy marék értelmiségit leszámítva.
Az a helyzet, hogy az átlagos szavazó, mint ahogy az itt hozzászólókból is látszik, nem nagyon figyeli az eseményeket. A véleményét mások vélemény e alapján alakítja ki. Ez jobb esetben újságírókat jelent, rosszabb esetben a pártközpontot.
Ez a Fidesznél különösen rossz, mert ott lényegében elvárás az önálló gondolatok hiánya. Máskülönben a választó nem lenne képes lekövetni a párt gyakori irányváltásait és otthagyná a pártot. (Mint az itt is megfigyelhető, az igazi rajongók már meg is magyarázták maguknak.)
Akkor ez az történt, hogy az átlag választó szépen elvolt magában, amíg nem szóltak neki, hogy ideje felháborodni...

Olliék 2018.01.27. 22:55:19

@politologus: De ezt a királyi tv nem mondja.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.01.27. 23:04:00

Azért lett belőle ügy, mert valamelyik kampánytanácsadó vagy hasonló véleményformáló úgy gondolta ez alkamas lehet a fidesz lejáratására. Bárki megtalálhatta az adatokat eddig is kb. 3 perc gúglizással

www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=177&Itemid=1232&lang=hu

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 03:53:15

@politologus:

"A poszt nem a migrációról szól, hanem a hazai közélet, a pártpolitika színvonaláról."

Aminek tárgyalása során nem lehet nem beszélni a migrációról és az egyes politikai pártok arra adott válaszairól, hiszen ez lakmuszpapírként mutatja a "hazai közélet és a pártpolitika" színvonalát.

Avagy te nem így gondolod? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 03:59:42

@politologus:

A poszt nem a migrációról szól, hanem a hazai közélet, a pártpolitika színvonaláról.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.28. 10:11:57

@politologus:

Ezt próbálják nyomni a ballik kamányolók, de senki se veszi ezt komolyan, még saját híveik sem.

anyadmajma 2018.01.28. 10:28:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te meg húzzál már vissza a konyhába, ahová való vagy a gazdád szerint. Ja és pofa alapállás ám. És örülj neki, hogy az itt végzett fizetett tevékenységedért cserébe otthon nem kell csadort hordanod, a keleti nyitásként beadott hazaárulás, bocsánat hazaeladás miatti teljes iszlám fennhatóság alatt. Talán.

Európai téridő 2018.01.28. 10:31:21

"A húhú-plinplin fideszes politikacsinálás irtózik a választói tisztánlátástól, összemos fogalmakat, a valóságot elsunnyogja, ami folytatódik abban, hogy szavai szerepet cserélnek ellenzékével." - Szerintem meg pont fordítva történt, Altusz Kristóf máltai interjújára pont a ballib média repült rá ezerrel.
@politologus: Jobb lett volna, ha már eredetileg is a cikkedben/posztodban közölted volna ezeket a veretes infókat, nem utólag.

Pepibubó 2018.01.28. 10:56:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Miről hazudozol már megint KGB-továris?!
A bolsevik putyinügynök vezéred propagandahazugság gyára orral belezuhant a legnagyobb átverésének lelepleződésébe.
Abba, hogy kiderült: az egész "országvédelmi" maszlag csak az agymosáshoz kitalált, felfújt SEMMI, amit saját maguk se vettek semmibe. Hiszen annyi menekültet fogadtak be alattomosan, titokban, amennyinek a befogadása ellen a sok-tízmilliárdos hazugságkampányukban "harcolnak". Amelyben neonáci-bolsevik vezéred vívja a hazug "mein Kampf"-ját.
Minderről pedig te ezt bírod hazudozni. Hozod a szokott szovjet formádat, hogy mindig csak az igazság ellentét kell mondani, "bravó"!

Pöff 2018.01.28. 14:00:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

tudod mi lesz?

Nyer a fidesz... aztán a csalódott adófizető átlagos(eddig elmenni nem akaró) dolgozó emberek szépen elvőszeik a bőröndöt és még 600-e ember elhúzza a belét innét. És akkor tényleg lófaszra se lesz ember, aminek újra csak a többi kis átlag ember fogja megszívni a levét.

Ebben a nagy "rohad a nyugat", migráncs hisztiben, meg az legszebb mikor a Kossuth rádión elmondják, hogy a Svéd államháztartás átszámítva laza 2000 milliárd forinttal többet szedett be 2017-ben mint 2016-ban és ezért csökkenteni fogják az adókat és az egyébként valós migráns bandák felszámolására fogják fordítani.

szóval az a gond, hogy lehet baj van a nyugaton, de ők meg fogják oldani...de nekünk itt marad 'csúti cigány és tolvaj bandája.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.28. 16:06:42

@Pöff:

Ha dupla ennyi ember elmegy, akkor se lesz Mo. az élkitántorgó országok közt.

Most a cél a ballib hatalom meggátolása.

Pöff 2018.01.28. 16:41:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Tévedsz

Lehet pesten nem látszódik az elvándorlás.
De vidékén a dolgozó 20-30-as korosztály kihalt állatfaj.
Semmire nem találni már embert. Építési dolgokra
A keleti országrészben tucatnyi multi cég ukránt dolgoztat. És már nem a magyar lakta területről, hanem a keleti területekről.
Tehát hogy felvázoljam a helyzetet:
A magyar adófizető pénzéből a Fidesz a külföldi multinak ad pénzt munkahely teremtésre, amiből ukránt vesz fel, az meg viszi haza. (sőt most már szlovákia csehország is jobban fizet, od kezdenek elszivárogni)
Ennyi erővel égethetnénk is a pénzt vagy adhatnánk a csóró magyarnak vagy éppen a migráncsnak...de tényleg.

Az a gond, hogy sokan ugyan be vannak jelentve itthonra, de életvitel szerűen már rég kint élnek. Meg se jelennek a statisztikában!
Ráadásul ha születik gyerek, azt lejelenti és kap magyar állampolgárságot, közben 2000km-erre élnek évente 1xer lejön a mamit megnézni
szóval az 300 vagy 600e ember lehet hogy már rég a duplája és már 800-1 milliónál járunk.
Körülöttem minden 4-5 ember már kint van,
És míg a lengyelek esetleg haza akarnak jönni, a magyarok nem.
Nagyon nem.
Visszajönnek 1-2 hétre és csak annyit mondanak úristen mi van itt.
És amíg a lengyeleknél 40 millió a lakosság és 123fő/km2
addig nálunk csak 9,8 millió és 106fő/km2

tehát 40 millióból 1-4 millió számít de marad bőven 36 millió
de a mi 10 milliónkból 2 millió nyugger 2 millió munkaképtelen cigány
2 millió gyerek(akik 20 évesen ugyan úgy dobbantanak)
van dolgozó 3-4 millió, ebből szülőképes talán 500-1M
Nah ez a szülőképes elmegy akkor mit csinálsz?

Tényleg nincs semmire ember már, se tanár, se ács se villanyszerelő
AKik vannak azok is inkább 50-60 évesek.
Apám munkahelyén 60 évesek dolgoznak a 80%-ka elmegy nyugdíjba 2-3 éven belül, 40 éveseket nem találni.
Nagy ritkán valami padból kiesett "tanuló" 20 éves betéved, aztán a papír megszerzés után le is lép.
És ez egy közepes város! Környező falvakban csak a munkaképtelen cigány szaporodik.

Szóval ilyenkor elcsodálkozom, hogy milyen ballib hatalomról hablatyolsz?
8 éve fidezs van
az mszp a 10%-ot se éri el
A tolvaj Gyurcsányt leültette a fidesz?

Az egész baloldal mszp DK LMP, együtt stb összesen nem éri el a 30%
És akkora káosz közöttük, hogy maguk se tudják mi van.

Milyen ballib hatalom?

Boross Bence 2018.01.28. 16:53:42

Gondolom, nem újdonság, hogy az utóbbi időben nem a tények, hanem a tények tálalása számít a magyar politikában. Apróságokat (1294 migráns) lehet egy kampánnyal nemzeti sorskérdéssé nagyítani, és nemzeti sorskérdéseket (pl. oktatás) lehet elhallgatással és zajkeltéssel érdektelen, unalmas témává degradálni.

Mármost a fő témagyáros jelenleg a Fidesz. Nem voltam még a Századvég munkamegbeszélésein, de nagyon meglepne, ha nem lenne legalább 50 hasonló, bármikor elővehető, a szót a lényegről elterelő témájuk előre betárazva. Van hozzá saját és ellopott médiájuk, megmondóemberek serege, felkészült irányítócsapa, sok-sok szintén lopott pénz, és a leglényegesebb: van narratíva, ami mindezt összefogja. A "fegyvereiket" azután működtetik, mi pedig a végeredményt látjuk.

Mos tessék a baloldal lehetőségeit számba venni! A vén szürke kardigános megmondóembereik 8-12 éve nem tudnak semmi okosat kisütni, vergődnek, mint disznó a jégen. A Simon Gáborok eltették a pénzt. A médiájuk a Fidesz kegyelméből vegetál. Vezetőik szintén a Fidesz fizetési listáján szerepelnek. Hiteles arcok sehol.

Nem csoda, ha ők sem a dolgokkal magukkal foglalkoznak, hanem a körítéssel, a tálalással. Egy Altusz-féle máltai "őszödi beszéd" jobban beindítja a fantáziájukat, mint száz honlap vagy FB-bejegyzés.

Tehát adott egy aszimmetrikus erőviszony a tematizálási versenyben, és adott egy aszimmetrikus erőviszony az intellektuális versenyben. Ezeket nagyon nehéz gyorsan megfordítani.

GyMasa 2018.01.28. 16:56:19

@politologus:
...Botrány szerintem nem ilyen menekültek befogadása, hanem ahogy a kormányzat eddig beszélt, reggel, délben, este, és nem kicsit, nagyon...
Ebben a témában szerintem pontosan az a baj, hogy az ellenzéki propaganda mossa össze a rendes ügymenetben elbírált menekülteket az EU kvóta által előírtakkal.
Ugyanis a szalagcmek valami olyanok voltak, hogy "A kormány tiltakozik, és mégis végrehajtja az EU kvótát".
De, ez világosan látszik, hogy ez a két dolog nem ugyanaz.
Ami miatt sikerül összemosni az a két összeg nagyfokú hasonlósága.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.28. 17:00:21

@Pöff: Sőt, a Fidesznek is van "ballib" múltja, szavaztak rá bőven "ballibek" már 1998-ban is, meg később is, 2010 óta kicserélődnek a szavazók, a korábbi "ballibek" nagy része már a Fidesznél van. A "ballib" kifejezés kialakulására emlékszünk, az sem a valóságot festette le, hanem az akkori pártviszonyokat, s ez olyannyira igaz, hogy ahol a "libek" erősek voltak rendre a Fideszre szavaztak át a nekik ajánlott MSZP-jelölt helyett a 2. fordulóban. Sok kever-kavar megesik, mire néhányan átállítják a fogalmaikat, ha ugyan átállítják (és mivel sokan nem, konzervatívok mintha nem is voltak-vannak, pedig de).

Jakab.gipsz 2018.01.28. 17:43:00

Orbán miniszter elnök úr intuíciója helyesnek bizonyult migráns kérdésekben is, és a közműveink reprivatizációjában is, és a nemzeti vagyon növelésében is. Minden libsi ajvékólás és minden más jósolgatás ellenére is.

Tehát most kell rákapcsolni és ki kell űzni a kaszinó-kapitalisták klienseit a közéletből is.

Most következik a harc java.

Egy igazi tudomány-filozófiai rendszer váltás.

GyMasa 2018.01.28. 17:50:39

@Boross Bence:
...Mos tessék a baloldal lehetőségeit számba venni! A vén szürke kardigános megmondóembereik 8-12 éve nem tudnak semmi okosat kisütni, vergődnek, mint disznó a jégen. A Simon Gáborok eltették a pénzt. A médiájuk a Fidesz kegyelméből vegetál. Vezetőik szintén a Fidesz fizetési listáján szerepelnek. Hiteles arcok sehol...
EZ az ellenzék képessége is, nem csak a lehetőségei.
Ugyanis képességek hijján hiába lennének meg a lehetőségeik, nem tdnak élni vele.
Mint ahogy tényleg nem is tudnak.

GyMasa 2018.01.28. 17:55:45

@csentecsa:
...A kormányzati propaganda a déli határnál illegálisan belépni kívánókkal, illetve a Brüsszelből ide exportálandókkal foglalkozott...
Igen, mert, akikről a hír is szólt, azok:
- A törvények betartásával, a hivatalos módon jutottak az oltalmazotti stástuszhoz
- Ez nem csak tavaly történt meg, hanem hosszú évtizedek óta
- Mivel a hivatalos utat járták végig, le lehetett őket ellenőrizni, és nyilván csak azokat fogadja be az ország, akik azt megérdemlik.
- Sajnálatos módon az ellenzéki narratíva ezzel szemben azt sulykolja, hogy orbán, annak ellenére, hogy itt hőzöng a kvóták ellen, suttyomban MÉGIS befogadta UGYANAZT az 1300 menekültet, akik ellen nyilvánosan ágál.
Holott ez MÁSIK 1300 menekült volt, és AZ az 1300 nem lett befogadva.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.28. 19:12:40

@Pöff:

Ez van, a nyugat elszívó ereje hatalmas. Három bőrt húznak le rólunk a szemét gyarmatosítók!

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.28. 19:53:02

@GyMasa: "az ellenzéki propaganda mossa össze a rendes ügymenetben elbírált menekülteket az EU kvóta által előírtakkal"
"A kormányzati propaganda a déli határnál illegálisan belépni kívánókkal, illetve a Brüsszelből ide exportálandókkal foglalkozott."
"Sajnálatos módon az ellenzéki narratíva ezzel szemben azt sulykolja, hogy orbán, annak ellenére, hogy itt hőzöng a kvóták ellen, suttyomban MÉGIS befogadta UGYANAZT az 1300 menekültet, akik ellen nyilvánosan ágál.
Holott ez MÁSIK 1300 menekült volt, és AZ az 1300 nem lett befogadva."

Hát, kedves Masa, egészen egyszerűen: Jézus Krisztus... Lehet védeni a Fideszt nagyon sok mindennel, csak ilyen érvekkel nem érdemes, ez már kontraproduktív. Persze, bárcsak igazad lenne! Van is mondjuk, talán egy másik dimenzióban. Ne engedj a Fidesznek a valóságértelmezésben, az igazi valóság bár borzasztóbb, de mégiscsak családiasabb, olyan, mint az anya-apa, csak egy van belőle.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.28. 20:18:04

@politologus:
Szerintem, akár fel is adhatod. Ez itt már rég nem politika, ez vallás.
A büdös életben nem fogják belátni, hogy a próféta hazudott. Meg fogják magyarázni, hogy a próféta igenis igazat mondott, csak X. X=valami nyakatekert magyarázat, amiből ahány embert kérdezel annyi változat lesz.
Egy igazi hívőt nem lehet tényekkel kizökkenteni, mert csak annyit érsz el, hogy berak az ellenségek közé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 20:24:40

@Pöff:

"Környező falvakban csak a munkaképtelen cigány szaporodik."

Hadd javítsalak ki: nem MUNKAKÉPTELEN, hanem munkára nem hajlandó.

És az nem megy el sehova dolgozni. Itthon sem.

A falunk végén lakó cigány "családban" (vadházasságban élnek) a 22 éves (!) nő hamarosan megszüli az ÖTÖDIK gyerekét. Még tavaly javasoltam nekik, házasodjanak össze, megkapják a családi adókedvezményt, na de minek is tennék, amikor nem dolgoznak.

A munkát hírből sem ismeri egyikük sem, egész nap otthon meresztgetik a valagukat. A purdék után kapott pénzből élnek, ill. a pasi a szüleit pumpolja rendszeresen, mert azok legalább idénymunkára eljárnak. Épp a ma beszélgettem az anyjával, panaszkodott, hogy a fia minden pénzt, amit megkeresnek, elkunyerál tőle, ő meg hát nem tagadja meg azt az unokáitól.

Szóval a helyzetet nemcsak az súlyosbítja, hogy egyre kevesebben fizetnek itthon adót, meg hogy egyre több a nyugdíjas, hanem az is, hogy egyre több inaktív cigányt kell eltartani, akik pedig iszonyú tempóban szaporodnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 20:32:54

@Boross Bence:

"Egy Altusz-féle máltai "őszödi beszéd" jobban beindítja a fantáziájukat"

Az ugye megvan, Bencike, hogy a Bevándorlási Hivatal adatai folyamatosan nyilvánosan elérhetőek? Altusz semmi újat nem mondott Máltán, erre csak a ballib média csapott le, mint tyúk a takonyra:

"Elismerte egy interjúban a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, hogy a magyar kormány tavaly titokban befogadott csaknem 1300 menekültet"

24.hu/kozelet/2018/01/16/elismerte-a-helyettes-allamtitkar-hogy-titokban-fogadtak-be-menekulteket/

Hogyan is tehette titokban, amikor a bevándorlási adatok nyilvánosan elérhetők?

Boross Bence 2018.01.28. 21:09:35

@GyMasa: Teljesen jogos az észrevételed, ugyanis azt sem végezte el a baloldal 2010 után, ami teljesen ingyenes lett volna: a szembenézés saját hibáikkal, múltjukkal és azután a konzekvenciák érvényesítése. Tolták maguk előtt a szembenézés feladatát, hol a választások miatt nem volt alkalmas az idő, hol éppen belső harc dúlt - mindegy is, a lényeg, hogy nem került rá sor, nem tudott megújulni az MSZP, de a többi baloldali törpepárt sem. A DK pedig maga a "nem-szembenézés".

Az MSZP inkább bevállalta, hogy a megszűnés szélére sodródjon, csak nehogy szembe kelljen néznie az elkövetett hibákkal. Bevállalta, hogy versenyhátrányból fog indulni a Fidesszel szemben minden jövőbeli választáson, és bevállalta, hogy ezzel az országnak is kárt okoz, mert nem tud ellenerőt, alternatívát képezni a Fidesszel szemben, vagyis felborul a politikai libikóka. A bénaságuk ön- és közveszélyessé vált.

Boross Bence 2018.01.28. 21:14:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Gy.k.: arról írtam, hogy nem a tények, hanem a tények tálalása számít a mai magyar politikában.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.01.28. 21:19:56

@GyMasa:
Jogilag teljesen különböző a két ügy. A menedékkérelmek befogadására a Genfi Menekültügyi Konvenció kötelezi Magyarországot. A kvótaelosztás viszont az EU jogkiterjesztés által lehetne hatályos, de igazából nincs legitimitása, illetve pont ez a nagy vita tárgya (az európai bíróság egy kompromisszumos felemás ítéletet hozott)

Brüsszelben megőrültek, innentől kezdve az a kérdés hogy kötelesek vagyunk-e őrült utasításokat követni

Pöff 2018.01.28. 21:24:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

igen igen

pontosan
nyílik a a hiány olló
nincs és csökken a befizető, de nő a kiadás a juttatásra "szorult" stb
nyugdíjrendszernek pl már 2030-35-re összeomlást jeleznek...de ahogy haladnak a dolgok, meg lesz az 2030 előtt is.

Lehet a mostani béremelés feledteti, vagy jobb színben mutatja az állapotokat, de nagyon súlyos...tényleg ott se vagyunk mint 2010-ben, pedig ár az is súlyos volt.

GyMasa 2018.01.28. 21:32:25

@politologus:
...Lehet védeni a Fideszt nagyon sok mindennel, csak ilyen érvekkel nem érdemes, ez már kontraproduktív...
Menniyben baj, hogy az igazat írom le?
Igenis az ellenzék megpróbálta összemosni a menekülteknek ezt a két, egymástól igen nagymértékben különböző csoportját.
...Persze, bárcsak igazad lenne!...
Miben?
Többen leírták már, többek között te is, még novemberben ezeket az adatokat.
Teljesen nyilvánosan hozzáférhetőek.
Orbán pedig igen jól meglátta előre, hogy mi fog történni, és nem hagyta magát befenyíteni.
...Ne engedj a Fidesznek a valóságértelmezésben, az igazi valóság bár borzasztóbb, de mégiscsak családiasabb, olyan, mint az anya-apa, csak egy van belőle...
És, mi is az a valóság?
Mert én úgy látom, hogy van egyszer az a valóság, amit én látok, és ami teljesen merőleges mindarra, amit az ellenzéki sajtóból olvasni tudok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 21:44:58

@Boross Bence:

"Az MSZP inkább bevállalta, hogy a megszűnés szélére sodródjon, csak nehogy szembe kelljen néznie az elkövetett hibákkal."

Lópikulát. Az MSZP az elődpárt vagyonáért és tagságáért cserében vállalta (BE mélkül) a jogutódságot. Csak közben kiderült, hogy hosszú távon ez nem nyereséges, hanem veszteséges. Pech.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 21:48:27

@Boross Bence:

"Gy.k.: arról írtam, hogy nem a tények, hanem a tények tálalása számít a mai magyar politikában."

Nem igaz. A tálalás csak igen rövid ideig hatásos, mert igen hamar kiderül az igazság. Mint éppen az Altusz-szövegről is.

Ja, mellesleg gyengébbezd a jó kurva édesanyádat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.28. 21:49:05

És jöhet a kitiltás, leszarom. :D

Boross Bence 2018.01.28. 22:40:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom, továbbra sem érted, miről írtam. Az igazság kiderült, csak éppen nem számít. Az számít, hogy most a kormány és a kormánypártiak magyarázkodnak, nekik kell árnyalt fogalmazásért és szerintük különböző dolgok megkülönböztetéséért küzdeniök a választóik egyszerű gondolatvilágában, míg eddig pont fordítva állt a dolog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.29. 02:15:19

@Boross Bence:

"Látom, továbbra sem érted, miről írtam."

Talán mert én is egy hülye falusi picsa vagyok. Ne is erőlködj, úgysem fogom megérteni magasröptű gondolataidat.

"a választóik egyszerű gondolatvilágában"

Ja, mert ugye a ballibekre szavazók mind kimagasló intellektusú, az átlagnál sokkal műveltebb emberek. :DD

Bírom, amikor lobogtatjátok a statisztikákat, miszerint a Fidesz-szavazók műveletlenebbek, kevésbé iskolázottak az átlagnál. Erről mindig az jut eszembe, amikor azzal érveltetek, hogy a migránsok között nagyobb arányban vannak diplomások, mint a magyar lakosságban. Oszt valahogy csak kiderült, hogy pl. a Németországba beözönlöttek közel fele gyakorlatilag analfabéta, még az integrációs tanfolyamokról is kibuknak. A másik fele a tömegnek nyilván egyetemi tanár (nem tanársegéd, adjunktus vagy docens, hanem egyetemi tanár: with tenure), mert csak így jöhet ki az általatok mantrázott hazugság, hogy több köztük a diplomás.

Szóval ennyire lehet valós a műveletlen Fidesz-szavazóról hangoztatott hazugságotok.

Jó balliberális vagy:

élcsapat-tudat: www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_519_40137/ch11s05.html

"Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk, különös anyagból vagyunk mi gyúrva" - ezt ugye azonnal felismered, igaz?

Nem véletlen, hogy fentebb a bolsevik élcsapat-tudatról linkeltem be egy szöveget. :D

Talán felfogod, hogy nem fog választást nyerni egy olyan alakulat, amely a szavazókat csökkent értelműnek tekinti és ezt még fennen hirdeti is.

"míg eddig pont fordítva állt a dolog"

Tévedés. A migráns/menekült/gazdasági bevándorló fogalmakat is épp a ballibek keverték előszeretettel az utóbbi több mint két évben, mindenkit egységesen menekültnek nevezve.

Ti ballibek előszeretettel tágítjátok ki a szavak jelentését, egybemosva a különbségeket. Ez régi bevett vitastílusotok.

GyMasa 2018.01.29. 11:03:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...Bírom, amikor lobogtatjátok a statisztikákat, miszerint a Fidesz-szavazók műveletlenebbek, kevésbé iskolázottak az átlagnál...
Ennek volt az egyik elfajzott esete, amikor leirtak, hogy a fideszre csak 8 altalanossal rendelkezo birkak szavaznak.
AMi eleg furcsa volt, nekem elsore is, azt' 5 masodperc volt kiguglizni a relevans statisztikakat.
SZoval, fidesz szavazok szama ~2 millio, 8 altalanossal, vagy annal alcsonyabb vegzettseguek szama a 2011-es nepszamlalaskor 416964 volt.
www.ksh.hu/nepszamlalas/docs/tablak/iskolazottsag/07_01_01_02.xls
Ennek a szamnak a tendenciaja pedig az 1990-es nepszamlalastol kezdve durvan felezodott 10 evente.
Tehat a lehetseges kovetkeztetesek: (a teljesseg igenye nelkul)
- A 8 altalanossal rendelkezok szama durvan megnott 2011 ota, es TENYLEG csak azok szavaznak a feideszre
- A 8 altalanossal rendelkezok szama a 2011-es (es 2001-es es 1990-es) nepszamlalaskor is hamisitott.
- A 8 altalanossal rendelkezok szama nem csokkent erdemben 2011 ota, akkor viszont nem igaz a kijelentes, hogy a "fidesztre csak a 8 altalanossal rendelkezo birkak szavaznak"
Nem tudom, csak en erzek valami zavart az eroben?
Persze, mivel az utolso nepszamlalas 2011-ben volt, elvileg elkepzelheto, hogy ujbol 2milliora nott kozben a 8 altalanossal rendelkezok szama, de meg akkor is fel kell tetelezni, hogy az osszes ilyen a fideszre szavaz, ami elegge bator feltetelezes...
Bar, ugye azt halljuk minden nap, hogy a fidesz lerohasztja az oktatast.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.29. 15:35:14

Meg lehet érteni. De meg kell mást is.
Hogy az olasz helyzet mi volt, lásd lent. A határozat nem "brüsszeli", azzal a Bizottságot szokták címezni (mármint azok, akik nem akarnak félrevezetni), meg hogy "életidegen", a csudát: tanácsi határozat, hisz az országok miniszterei rendszeresen üléseznek (ez nem önálló testület tehát!), a magyar is ott ül benne, és döntöttek. Ideje: 2015. szeptember 22. "Pénzügyi szankcionálás" nem volt, épp a mi ötletünk volt, hogy inkább fizetéssel rójuk le a részünket.
Szóval meg kell érteni az EU-tagságot is. De nem kötelező tagnak lenni: ki kell lépni, és akkor mi sem segítünk másokon, és ők se rajtunk, kész, szerintem ez lenne a legőszintébb. A többire a választ a blogról idézem:

"Személyes vallomással kell kezdenem: az élet úgy hozta, hogy Olaszország ügyeiben jobban el kellett mélyednem néhány évvel ezelőtt (l. a korábbi olasz témájú posztokat).

Ennek során sokat néztem a RaiUnót, az olasz köztévét. E tévé hírei már évekkel a magyarországi migránshelyzet előtt NAPONTA szóltak az Afrikából hajón elinduló emberekről, százakról és ezrekről, az őket mentő olasz hatóságokról, és a hajótöröttek elszállásolásáról. Amikor már huszadszorra láttam ezt, hogy ennyi meg annyi ezer ember helyzetét kell kezelni egyetlen országnak, természetesen jött a kérdés: hol marad a segítséggel Európa? Hiszen Európa segít annak a részének, amelynek valamiben hátránya van, így nekünk is, nem igaz? Számomra a migránsáradat nem volt új fejlemény, mint annyi magyar honfitársamnak, egyszerűen napihír volt, és így egészen másként ért a magyar kormány hecckampánya a migránsok érkezése előtt. De még most is olyan naivan teszem fel a kérdést, hogy az én informáltságom fokán mi más juthat az ember eszébe, mint hogy az olaszoknak segíteni kell?

Még népszavazást is szervezett a magyar kormányzat, egészen példátlan módon heccelte tovább saját szavazóit és az ország polgárait mindenki ellen, hogy elérje annak igenlését, hogy AZ OLASZOKNAK NEM KELL SEGÍTENI. Érvénytelen lett a népszavazás, de a magyarok jelentős hányada nyilvánította ki, hogy AZ OLASZOKNAK NEM FOGUNK SEGÍTENI. Most lehet erre azt mondani, hogy de a kormány és sok szavazó úgy általában a migránsok és az EU-s megoldási javaslat ellen lépett fel, de ha az én informáltságom okán kialakulhatott a nézetem az olaszok megsegítéséről, akkor a kormányzati apparátus informáltsága okán pláne kialakulhatott ilyesmi, és ezt nem mondták el az ország polgárainak."

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.29. 16:17:07

@Lord_Valdez: Van igazságod, de én nem adom fel, mert az igazságért igenis érdemes harcolni. Lesz olyan mag, ami termékeny talajra hull. Persze címkéznek itt, leginkább "libsinek", amivel mondjuk semmi bajon nincs (csak picit érintkezek a középpel, és örülök), bár időnként megírom, hogy konzervatív vagyok, sebaj.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.29. 19:33:16

@politologus:
Sok sikert. Én már évekkel ezelőtt feladtam és arra jöttem rá, hogy a hülyeség mindig győz és ennek két oka van.
1. a hülyeséget sokkal olcsóbb előállítani, mint az értelmes tartalmat
2. a hülyeséget könnyebb fogyasztani, mert nem igényel szellemi erőfeszítést, sem pedig előképzettséget.

Ennek ellenére most egy pillanatra ellentmondok magamnak:
@csentecsa:
"szerint a kvótás menekültkérelmek elbírálása kikerül a nemzetállami hatáskörből"
Ennek pont az ellenkezője igaz.
Pont az lett volna a feladat, hogy az országok végezzék el az elbírálást, ugyanis a menekültügyi eljárás baromi hosszadalmas és egyik ország se rendelkezik elég nagy apparátussal hozzá, hogy egyedül bírja.
A korábbi migránsok és a mostaniak között egyetlen különbség van, hogy a mostaniak már el vannak bírálva, míg a régieket nekünk kellett volna és adott esetben a kitoloncolást is nekünk kellett volna intézni.
Egyébként meg szórakoztató mutogatni a genfi egyezményre, de a kormány ezt megszegi, amikor az ország területére beengedi (muszáj, mert a kerítés nem a határon van, hanem az országon belül), de nem engedi a kérelmet benyújtani. Ennek egyébként gyakorlati oka van: a magyar hatóságok naponta pár tucat kérelmet képesek csak feldolgozni...
Ahogy az egyik lángelme fel is teszi a kérdést:
"Végül felmerül a kérdés, hogy a többi kétmillió itt lébecoló nem európai személy milyen alapon van itt, ha nem menekültek?"
Ennek is ugyanaz a kulcsa: mert várnak a feldolgozásra...

GyMasa 2018.01.29. 20:47:49

@csentecsa:
...Nevetséges, hogy egy komoly haderővel és haidtengerészettel rendelkező Olaszország nem képes gátat vetni ennek az elmebajnak....
Így van. Elég lenne egyszer éleslőszeres hadgyakorlatot tartani a Földközi tengeren, és egy hónapon keresztül szimplán belegéppuskázni az összes menekültet a tengerbe, aki nem a Líbiában felállított hot-spotnál jelentkezik be a kérelmével.
Azt, akkorra el fog terjedni, hogy 100% a valószínűsége, hogy az ember belehal a kísérletbe, nem pedig 2% az esélye, ahogy most.
Ezzel kizárólag annyi a probléma, hogy nem túl EU konform, és kifejezetten nem PC megoldás.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.29. 22:08:39

@csentecsa:
"Az EU-ban pontosan tudják, hogyha nálunk marad az elbíráslás joga ,akkor egyszerűen elutasításra kerülnek a kvóta alapján ide rakott migránsok, oszt jó napot."
Az nekik halál mindegy, csak ne nekik kelljen foglalkozni vele.
Amellett, hogy nem is igaz. A nagyobbik részük most is megkapja.

"az EU jelenlegi vezetésének az az álláspontja, hogy továbbra sem kíván gátat vetni az illegális migránsok beözönlésének, továbbra sem kívánja korlátozni családegyesítéseket."
Baromság. Akkor nem kötötték volna meg a védelmi egyezségeket Líbiával és Törökországgal. Nem hozták volna létre 2016-ban a European Border and Coast Guard Agencyt. A német politikusokat ugyanúgy aggasztja a közvélemény, csak ők kevesebbet hisztiznek közben.

"A védekezés-legalábbis a jelenlegi totálisan valóságidegen, és pc dogmák alapján gondolkodó EU-s bürokráciát alapul véve -csak nemzetállami szinteken képzelhető el.. "
Pont az vallott kudarcot. Pont az elszigetelt cselekvésekről derült ki, hogy szart se érnek. Nagyon szép, hogy itt-ott felhúzgálunk drótkerítéseket, de csak az útvonal változik tőle.
Egyetlen dolog vált be idáig: a forrás közelében elvágni az útvonalat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.29. 22:35:32

@Lord_Valdez:

"Pont az elszigetelt cselekvésekről derült ki, hogy szart se érnek."

Mondd, te mit tettél volna 2015-16-ban, amikor több százezren özönlötték el az országot, egységes EU-intézkedés pedig még a láthatáron sem volt? Amikor a görögök látványosan szartak a dublini egyezményre és ellenőrizetlenül engedték be/át a migránsokat?

"Nagyon szép, hogy itt-ott felhúzgálunk drótkerítéseket, de csak az útvonal változik tőle."

A kerítés a közös EU-fellépés hiányában nagyon sokat segített NEKÜNK. Azért csak nekünk, mert bár Orbán már akkor is hangoztatta a határozott és egységes EU-fellépés szükségességét, akkoriban még a Willkommenskultur tombolt, Orbánt meg minden szarnak elmondták. Talán még emlékszel Fayman osztrák kancellárra (időközben csúfosan megbukott), aki a náci Németországhoz hasonlított bennünket...

"Egyetlen dolog vált be idáig: a forrás közelében elvágni az útvonalat."

Orbán kezdettől fogva ezt mondta, de az EU a Willkommenskultur eufóriájában simán lenácifasisztarasszistázta.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.30. 07:49:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Értelmesnek látszó kérdés, de nem az.
Úgy tesz, mintha lenne egy ártatlan kormány, aki élte nyugodt életét, és egyszer csak váratlanul arra ébredt, hogy százezrek jelentek meg a semmiből.

A valóságtól viszont baromi távol esik ettől. Az egész úgy kezdődött a kormány népszerűsége megzuhant a korrupciós botrányok miatt, ezért keresett egy ellenséget: a koszovói albánokat. Erre elkezdte hergelni a népet, hogy elveszik majd a munkát, és nem fognak dolgozni, csak eltartatják magukat. És hátradőlt. Tudta, hogy ez egy kitalált probléma, a szájkaratén kívül nem igényel beavatkozást.

Aztán elkezdtek szállingózni a szírek, de nem úgy ám, hogy vasárnap még egy se, és hétfőn 100 ezer, hanem fokozatosan. Mit csinált ekkor a kormány? Semmit. Még mindig abban a hitben élt, hogy sikeresen alkotott egy problémát.

Majd, amikor már megtelt velük a belváros, akkor pánikba esett és elkezdett hülyeségeket beszélni. Megszálló hadseregről, európai kalifátusról meg ilyesmiről. Valószínűleg ráeszmélt arra, hogy a korábbi kampányának témájába ragyogóan illeszkedik.
Tehát nem a semmiből jön az Orbán elleni ellenszenv.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, mit kellett volna tenni:
1. közvélemény megnyugtatása, hogy kialakult egy válsághelyzet, de a kormány ura a helyzetnek
2. kongatni a vészharangot a Frontexnél
3. erősítést adni a BÁH-nak és határőrségnek
4. megszervezni a civilizált átvonulást
5. ideiglenes konténer táborok létrehozása

"Orbán kezdettől fogva ezt mondta"
Nem igaz.
1. az ötlet nem tőle származik, csak szereti úgy eladni, mintha ő harcolta volna ki
2. ő inkább nemzeti konzultációkat indított, meg plakátkampányokat

@csentecsa:
Konkrétan a német kormány harcolta ki, de hivatalosan az EU és Törökország között van.

"Ebben miért vagy olyan biztos?"
Azért, mert a hivatali munka okozza a gondot.

"Mellesleg még ha így is lenne, akkor miért nekünk kellene az ő ostobaságuk miatt beözönlő illegális migráns hordákkal bajlódnunk bármilyen szinten is?"
Mert egy hazugság, hogy az ő ostobaságuk miatt.

"Mi megtettük a kötelességünket az EU határának védelmében, míg ők gyakorlatilag meghívót küldtek a harmadik világba, minket pedig lenáciztak a határvédelmi intézkedések miatt."
Nem a kerítés miatt, hanem a körítés miatt.
Ezt a bizonyos kötelességet álszent dolog emlegetni, mert ezt csak akkor fedeztük fel, amikor belpolitikai értékké vált. És most is csak a belpolitikailag hasznosítható részeivel foglalkozunk.

Ausztrália messze nincs akkora nyomás alatt és egy széles tenger választja el. Görögországot nem.
Az EU-t a megosztottság teszi bénulttá. Jól elkülöníthető 3 érdekcsoport:
1. déli államok, amiknek az az érdeke, hogy az EU segítsen védeni a határokat
2. a német, francia tengely, aminek az az érdeke, hogy a déli államokban ne legyen káosz
3. a többiek, amikek az, hogy hagyják őket békén a déliek problémájával.

A "határzár", ami nem a határon van, igazából látszatintézkedés. A problémát a káosz okozza. A magyar állam impotenciája, hogy váratlan helyzeteket kezelni tudjon.

IdomitottFoka 2018.01.30. 09:42:54

@Lord_Valdez: " hogy váratlan helyzeteket kezelni tudjon"

Mellesleg nem volt abban semmi váratlan, a szolgálatok előrejelezték a problémát. Csak a magosságos kormány épp nem ért rá, a budacash-questor-hungária botrányt miatt próbálta befogni mindenkinek a száját.

GyMasa 2018.01.30. 09:48:36

@Lord_Valdez:
...A német politikusokat ugyanúgy aggasztja a közvélemény, csak ők kevesebbet hisztiznek közben...
Ezzel szemben a nemet nepet ugy latszik, sokkal jobban aggasztja, ugyanis az az AfD, amelyik 2013-ban alakult, az mostanra 13%-os part lett a nemet parlamentben a semmibol.

GyMasa 2018.01.30. 09:59:00

@csentecsa:
...Ennél humánusabb módszerek is léteznek. Visszavezetni a hajókat déli irányba, majd miután mindenki elhagyta, elsüllyeszteni..
AZ a baj, hogy mar evekkel ezelott is ilyen "single use" szarokat vasaroltak ossze az embercsempeszek. Legalabbis addig, amig ugye a NGO-k nem kezdtek el "humanitarius okokbol" mar Libia partjainal atvenni a menekulteket a hajokrol, es atadni a tengeren haditengereszetnek, es visszamenni ujabb adat megmenteni valo emberert...
...Nyilvánavólóvá kell tenni a hajótulajdonosok számára, hogy aki ilyen célra bocsátja rendelkezésre a bárkáját, akkor azt el fogja veszteni, valamint körözve lesz az EU területén...
Igen a lenyeg az, hogy tudatositani kell a migransokban, hogy 100%-ban nem fog sikerulni az idejutas.

GyMasa 2018.01.30. 10:07:11

@Lord_Valdez:
..."Orbán kezdettől fogva ezt mondta"
Nem igaz.
1. az ötlet nem tőle származik, csak szereti úgy eladni, mintha ő harcolta volna ki
2. ő inkább nemzeti konzultációkat indított, meg plakátkampányokat...
Orban mar 2015 tavaszan felszolalt az EU parlamentben, hogy baj lesz a menekultekkel.
SZoval, legalabb fel evvel elore latta, hogy baj lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.30. 10:15:20

@Lord_Valdez:

"Az egész úgy kezdődött a kormány népszerűsége megzuhant a korrupciós botrányok miatt, ezért keresett egy ellenséget"

Ez még akár igaz is lehet. ÁM a migráció problémája ennek ellenére valós volt és még valósabb lett. Azt ui. te is tudod, hogy már jóval 2015 előtt zajlott a migráció, ha nem is olyan elképesztő mértékben. És nem csak Koszovóból. És ezt nem csak Magyarországon kellett létniuk a politikusoknak.

"Aztán elkezdtek szállingózni a szírek, de nem úgy ám, hogy vasárnap még egy se, és hétfőn 100 ezer, hanem fokozatosan. Mit csinált ekkor a kormány? Semmit. Még mindig abban a hitben élt, hogy sikeresen alkotott egy problémát."

Mit csinált ekkor a kormány? MIT CSINÁLT EKKOR AZ EU? Mit csinált Németország, Ausztria? A szállingózó szírek már akkor is Németországba szállingóztak, mi csak tranzit voltunk.

"Majd, amikor már megtelt velük a belváros, akkor pánikba esett és elkezdett hülyeségeket beszélni. Megszálló hadseregről, európai kalifátusról meg ilyesmiről."

Egy politikus nyilván túloz. Azt sem lehet a szemére hányni, hogy a saját javára kihasználja a kínálkozó lehetőségeket. A helyzet viszont akkor is az, hogy a Fidesz és az ország érdeke ebben az esetben egybeesett. Az országnak bizony érdekében állt a beözönlés megállítása, azt meg ne hányd a Fidesz szemére, hogy ebből politikai tőkét kovácsolt. Bármely más párt is ezt tette volna. Ettől még olyan intézkedéseket hozott (határzár), amelyek az ország érdekeit szolgálták.

És igen, sokáig várt a határzárral a kormány, várt az egységes EU-s intézkedésre, amiből nem lett semmi. Csak a Willkommenskultur. Meg hogy minden szírt befogadunk.

"1. közvélemény megnyugtatása, hogy kialakult egy válsághelyzet, de a kormány ura a helyzetnek"

A kormány nem volt ura a helyzetnek, ezt bizonyította a Keletinél lévő tömeg, ezt igazolta az autópályán Ausztria felé gyaloglók hada is. Bocs, de ez a komcsi módszer lett volna: Nincs semmi látnivaló, odébb lehet menni. Ugye emlékszel még 1986-ra, amikor a komcsi kormány szintén nyugtatta a lakosságot, miközben hullott ránk a radioaktív matéria?

"2. kongatni a vészharangot a Frontexnél"

Megtette, bár az EU-nak is látnia kellett a helyzetet. Mellesleg a Frontex csak az EU utasítására lép, az meg nem jött. Helyette jött a PC duma. A Frontex meg elkezdte felszedni a migránsokat a tengeren és Olaszországba vitte őket. Gyakorlatilag az embercsempészek kezére játszott.

Mellesleg az EU alapállása ekkor még az volt (mondjuk ma is az), hogy a "menekültek" hasznosak lesznek az EU országai számára.

"3. erősítést adni a BÁH-nak és határőrségnek"

Ezt mégis hogyan képzeled? Sorfalat álltak volna a határőrök a határon? És puszta kézzel állították volna meg a migriket? Ez viccnek is gyenge. Fegyverhasználat meg ugye szóba sem jöhetett, mert akkor a NATO csapatok vonultak volna be Magyarországra a migrik védelmében.

"4. megszervezni a civilizált átvonulást"

Ekkora tömeget képtelenek lettünk volna regisztrálni, anélkül pedig ez a dublini szerződés nyílt megsértése lett volna. Merkel utólag már így is azt hazudja, hogy azért engedte be a Keletiből a migriket, mert Orbán beengedte őket a magyar határon. Nem kellett őket engedni, jöttek azok maguktól is, fegyverhasználat nélkül lehetetlenség lett volna feltartóztatni őket a nyílt határon.

Mellesleg semmi garancia arra, hogy ha mi már regisztráltuk őket, akkor a németek vagy az osztrákok beengedték volna őket. Elvégre mi regisztráltuk őket, a mi feladatunk lett volna az ellátásuk.

Na meg ugye ismered nofingerprint Ahmedet és nopassnovisa Juszufot?

"5. ideiglenes konténer táborok létrehozása"

Hát még mit nem? Miért mi vállaltuk volna a több százezres tömeg ellátását, amikor a görögök szó nélkül átengedték őket.

És még egy dolog. El tudod képzelni, miféle rágalmazó tudósítások jelentek volna meg a nemzetközi libbant sajtóban a magyarországi táborokban "sínylődő" több százezer "menekültről"? Hiszen már abból is botrányt csináltak, hogy a magyar személyzet nem takarította elég gyakran a WC-ket, mert ugye szegín háborús menekült nem volt hajlandó maga után takarítani. Hol lehetett volna fedelet adni több százezer embernek télre? A konténer is kva drága, ráadásul bezárni nem lehetett volna őket, szétdúlták volna környező településeket több tucat kilométeres körzetben.

Ne is haragudj, több racionalitást vártam tőled.

A fentebb írtak sajnos az igazságot takarják. Kérhetsz linkeket az igazolásukra, de nem fogok utánajárni: ezek nem régi események, mindenki olvasta őket, mindenki emlékszik rájuk, aki akar. Ha aztán azt írod, hogy nem sikerült igazolnom az állításaimat, ezért nem fogadod el az érveimet, akkor ez van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.30. 10:16:40

@IdomitottFoka:

"Mellesleg nem volt abban semmi váratlan, a szolgálatok előrejelezték a problémát."

Ugye ez áll a német, osztrák stb. szolgáűlatokra is?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.30. 10:20:08

@Lord_Valdez:

Én: "Orbán kezdettől fogva ezt mondta"

Te: "Nem igaz.
1. az ötlet nem tőle származik, csak szereti úgy eladni, mintha ő harcolta volna ki
2. ő inkább nemzeti konzultációkat indított, meg plakátkampányokat"

Ne haragudj, de az nem igaz, amit te írsz. @GyMasa: már megírta, nem ismétlem. Az OK, hogy az enyémtől eltérő véleményen vagy, ezzel nincs semmi baj. Azzal viszont már igen, ha valótlant állítasz.

GyMasa 2018.01.30. 11:19:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
..."Majd, amikor már megtelt velük a belváros, akkor pánikba esett és elkezdett hülyeségeket beszélni. Megszálló hadseregről, európai kalifátusról meg ilyesmiről."...
AMi ugye, ha jol emlekszem pont azert telt meg, mert az osztrakok elkezdtek leszeni a szireket Hegyeshalomnal a vonaltokrol, es emiatt csak azokat kezdtek el felengedni a vonatra, akinek jegye IS ES vizuma is volt.
Hat, ezek az intolerans osztrakok!
...Meg hogy minden szírt befogadunk...
Mondjuk, ez konkretan nem igaz!
En vegigneztem Mutti sajtotajekoztatojat 2015 Augusztus kozeperol vagy vegerol, mar nem emlekszem, de ott o nem ezt mondta!
Arrol beszelt, ami meg is valosult, azaz, hogy csak azok maradhatnak, akik kapnak vedelmet, megtanulnak nemetul, es beilleszkednek.
A legnagyobb baj inkabb azzal volt, hogy Juszf, aki mar 2 honapja Nemetorszagban elt, az ehhez illo nyelvtudassal, "forditotta" le az uzenetet a sziriaban maradt "csaladtagoknak es haveroknak".
Mert a szireknek csak annyi ment at a 1,5 oras sajtotajekoztatobol, hogy:
- Bla-bla-bla... itt kolbaszbol van a kerites, johet mindenki... bla-bla bla bla-bla-blabla, gyertek gyorsan, amig csak lehet!
...Mellesleg az EU alapállása ekkor még az volt (mondjuk ma is az), hogy a "menekültek" hasznosak lesznek az EU országai számára...
Nem ez a nemet iparmagnas csaladoknak volt az otlete, akik sokalltak a nemet gyari melosok beret, es azt hittek, majd jol lehet torni azt az olcso, arab munkaerovel.
Es, azert is hivtak be oket Nemetorszagba, mert az volt a terv, hogy lefolozik a javat, aztan a maradekot elkvotavetyelik a "masodik sebessegbe" tartozo csicska orszagokba.
Csak, ezzek csunyan eltaktikaztak magukat, mert igen hamar ra kellett jonniuk, hogy nemhogy nemetul nem beszelnek, de meg szakmajuk sincs, de, ami a legproblemasabb, eszuk agaban sem volt dolgozni.
...Mellesleg semmi garancia arra, hogy ha mi már regisztráltuk őket, akkor a németek vagy az osztrákok beengedték volna őket. Elvégre mi regisztráltuk őket, a mi feladatunk lett volna az ellátásuk...
Lenygetelen is! A Dublini szerzodes ertelmeben mindenkeppen nalunk kotottek volna ki, ha mi regisztraljuk oket.
...Hol lehetett volna fedelet adni több százezer embernek télre? A konténer is kva drága, ráadásul bezárni nem lehetett volna őket, szétdúlták volna környező településeket több tucat kilométeres körzetben...
Szerintem joval a millio felett volt a szamuk, csak 2015-ben.
Calaisban meg meg is mutattak, hogy hogy mulat a szir ur!
Igazi kis sajat enklavejuk lett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.30. 16:27:12

@GyMasa:

"Mondjuk, ez konkretan nem igaz! En vegigneztem Mutti sajtotajekoztatojat 2015 Augusztus kozeperol vagy vegerol, mar nem emlekszem, de ott o nem ezt mondta!"

Mindegy is. Ha egy olyan tapasztalt politikus, mint Merkel félreérthetően fogalmaz, akkor az nem tévedés vagy figyelmetlenség, hanem szándékosság. És bizony nem csak Juszufnak jött le úgy, hogy wir nehmen alle Syrer auf.

"Arrol beszelt, ami meg is valosult, azaz, hogy csak azok maradhatnak, akik kapnak vedelmet, megtanulnak nemetul, es beilleszkednek."

Ami ugye nem más, mint Augenauswischerei, hiszen nem valósult meg. A migránsnak kb. mindegy, hogy milyen jogcímen, esetleg jogcím nélkül marad Németországban. A kitoloncolások meg valahogy nagyon nem haladnak. Sokkal egyszerűbb nem beengedni, mint utólag kitoloncolni. Nem mellesleg biztos olvastad Ulfkotte Menekültipar c. könyvét, ott részletesen leírja, hogy valóságos iparág épült a "menekültekre", pl. ügyvédek siserehada él meg abból, hogy rendre megfellebbezi a kiutasító határozatokat stb. Persze államköltségen, mert a "menekült" védelmét a német állam fizeti.

2015 végén több mint 3 millió fő élt Németországbnan mindenféle jogcím nélkül, illegálisan. Merkel hatalomra jutása után, 2006 végén még csak 450 ezren voltak.

www.youtube.com/watch?v=cVtAUINpEBA

Most nem ellenőrzöm, igazat mond-e a videó, mindenesetre a Statistisches Bundesamtra hivatkozik.

"Nem ez a nemet iparmagnas csaladoknak volt az otlete, akik sokalltak a nemet gyari melosok beret..."

Mindenesetre az EU bürokoratái még mai is ezt követik. Nem hiszem, hogy teljesen függetlenül a nagy tagállamok akaratától. De nem is lehetnek csak a "német iparmágnás családok", hiszen Emmanuelle "Sminkkirálynő" Micron is támogatja a bevándorlást, Svédországról nem is beszélve.

GyMasa 2018.01.30. 18:25:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
..."Sminkkirálynő"...
Áááá. ettől dobtam egy hátast :-D
...Micron is támogatja a bevándorlást, Svédországról nem is beszélve...
Ez így van, de egyáltalán nem ugyanabból az okból.
Az iparmágnások puszta profitéhségből, a micronék meg ideológiai alapon.
Azt még nem tudom, melyik a rosszabb...
De azt hiszem mégis tudom.
Ideológiai alapon rosszabb. A mágnások ugyanis meggondolták amgukat, amikor látták, hogy nem fog menni, de az ideológikusok inkább bele fognak halni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.30. 19:00:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mit csinált ekkor a kormány? MIT CSINÁLT EKKOR AZ EU? Mit csinált Németország, Ausztria? A szállingózó szírek már akkor is Németországba szállingóztak, mi csak tranzit voltunk. "
Semmit, de nem is ők riogattak vele. Hogy is mondjam kicsit más az, aki nem csinál semmit, amikor tűz üt ki és más, ha úgy nem csinál semmit, hogy előtte folyamatosan kiabálja, hogy tűz van.

"Egy politikus nyilván túloz. Azt sem lehet a szemére hányni, hogy a saját javára kihasználja a kínálkozó lehetőségeket."
Amikor van egy válsághelyzet, és valaki szándékosan pánikot kelt, akkor az a legjobb esetben is felelőtlen. Rosszabb esetben egyenesen büntetőjogi kategória.

"A kormány nem volt ura a helyzetnek"
Ez világos volt, bár volt ideje felkészülni. Ennek ellenére ilyenkor, azt kell kommunikálni, hogy úrrá lesztek majd a helyzeten.

"Bocs, de ez a komcsi módszer lett volna: Nincs semmi látnivaló, odébb lehet menni."
Igen, gyakran él is vele a Fidesz, de nem erre gondolok, hanem arra, hogy létezik olyan, hogy válságkommunikáció és az nem abból áll, hogy letagadjuk a problémát, hanem hogy információt osztunk meg arról, hogy mi a helyzet és mit tervezünk kezdeni vele. A válsághelyzetben a legveszélyesebb dolog információ nélkül hagyni az embereket, mert akkor elkezdik maguk kitalálni, hogy mi van és elindulnak a rémhírek.

"Megtette, bár az EU-nak is látnia kellett a helyzetet."
Nem tette. Hónapokon át nem foglalkozott vele.

"A Frontex meg elkezdte felszedni a migránsokat a tengeren és Olaszországba vitte őket. Gyakorlatilag az embercsempészek kezére játszott."
Mást nem nagyon tehetett vele. Mint ahogy most tehet.

"Ezt mégis hogyan képzeled?"
Pl. forrásokat biztosítok hozzá és embereket más területekről.

"Fegyverhasználat meg ugye szóba sem jöhetett, mert akkor a NATO csapatok vonultak volna be Magyarországra a migrik védelmében. "
Ez természetesen, baromság.

"Ekkora tömeget képtelenek lettünk volna regisztrálni, anélkül pedig ez a dublini szerződés nyílt megsértése lett volna."
Nem is kellett volna. Így is ez történt. Simán lehet vis maiorra hivatkozni.

"Mellesleg semmi garancia arra, hogy ha mi már regisztráltuk őket, akkor a németek vagy az osztrákok beengedték volna őket. Elvégre mi regisztráltuk őket, a mi feladatunk lett volna az ellátásuk. "
De ez fel se merült.

"Na meg ugye ismered nofingerprint Ahmedet és nopassnovisa Juszufot?"
Na, ez a másik. Ha pl. Ahmed H. nem próbáljuk meg terrorizmusért elítélni, akkor senki se szólt volna egy rossz szót. Ha azért ítéljük el, mert zavargást szított, akkor már vígan ülne.

"Hát még mit nem? Miért mi vállaltuk volna a több százezres tömeg ellátását, amikor a görögök szó nélkül átengedték őket. "
Hogy ne legyen káosz. Egyébként meg aprópénz a szokásos "alkotmányos költségekhez" képest.

"Ne is haragudj, több racionalitást vártam tőled."
Én tőled nem. Tisztában vagyok azzal, hogy a Fidesz egy vallás és hívő ember vagy.

"El tudod képzelni, miféle rágalmazó tudósítások jelentek volna meg a nemzetközi libbant sajtóban a magyarországi táborokban "sínylődő" több százezer "menekültről"?"
És ez mióta zavar? Mióta zavarja a kormányt?

"Azzal viszont már igen, ha valótlant állítasz."
De igaz. Tényleg nem ő vetette fel először.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.30. 19:16:15

@csentecsa:
A magyar kormánnyal ellentétben az EU transzparens. A határozatok és indoklásaik is nyilvánosak.

"elbírálás "gigászi" feladatával"
Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de a tudatlanság sem nem érv, sem nem dicsőség. Egy menekültügyi eljárás több hónapos, vagy néha többéves procedúra, mert háttérellenőrzést is tartalmaz.

Világosan le van írva, hogy a kvótarendszert átmeneti intézkedésnek szánják, hogy tehermentesítsék a görög, olasz menekültügyi hatóságokat.

"Milyen politikai haszon származott abból, hogy nem pár hónappal korábban épült meg a határzár."
Rossz a kérdés. Azt a téves feltételezést tartalmazza, hogy minden, ami történik valamilyen tervnek megfelelően történik. Valójában egyszerűen csak a kormány nem hitt abban, hogy komoly problémával áll szemben.

"Tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon mi lett volna ha nincs kerítés? Tovább foltatódott volna 4-5 ezer illegális migráns napi beáramlása, akik számos problémát okoztak az országon való áthaladásuk során, és tovább terhelték volna a német és osztrák szociális szférát."
Leginkább semmi. Az összmennyiség változatlan maradt volna, csak Magyarországon keresztül mentek, nem Horvátországon és Szlovénián keresztül.
Az ugye megvan, hogy mindenki, aki a Balkánig átjutott, csaknem 100%-ban tovább is jutott valamilyen útvonalon? Mindössze néhány tízezren rekedtek a Balkánon.

"A magyar határzár egyébként a horvátokat és a szlovéneket is határvédelmük kiépítésére késztette"
Az tuti.

"A déliek természetesen már rég gátat tudtak volna vetni az illegális migránsok áradatának, ha nem bénította volna őket a valóságidegen pc idiotizmus, amelynek képviselői mindenhol ott vannak a sajtótól kezdve a nagypolitikán át az államigazgatásig."
A lópéniszt. Mind az olasz, mind a görög állam hírhedten impotens, ráadásul mind a két ország komoly gazdasági nehézségekkel küzd.

"A magyar állam kezelte egyedül hatékonyan a kialakult helyzetet."
Definíciótól függ. Ha a hatékonyság alatt a probléma szomszédba helyezését értjük, akkor feltétlen.
Az a baj, az ilyen parazita típusú megoldássokkal, hogy addig működnek, amíg csak te csinálod. Ha mindenki csinálja, akkor már nem. Ha tényleg milliók lennének a kerítés előtt, akkor a kerítés nem sokat érne.
Szerencsére a törökök előbb léptek, úgyhogy nem kellett ezt megtapasztalni.

GyMasa 2018.01.30. 21:01:23

@csentecsa:
...Tovább foltatódott volna 4-5 ezer illegális migráns napi beáramlása,...
Nos, nekem volt szerencsém éppen akkor Szegedn tartózkodni, amikor a "Békamenet" elindult az autópályán Bécsbe.
Én éppen az M1-esen mentem Budapest felé. de durva volt Bicske környékétl a belvárosig tartó kocsisort látni az ellenkező irányból. És azt a kurvasok villogó rendőrautót előttük. Ugyanis a forgalom nem előzhette meg a gyalogosokat, hanem mögöttük araszolt.
SZóval, amikor megérkeztem Szegedre, akkor megtudtam az akkor a határon tolmácsként dolgozó, és arabul jól beszélő unokatesómtól a tapasztalatait.
ELeve napi 10k menekült jött be.
...A magyar határzár egyébként a horvátokat és a szlovéneket is határvédelmük kiépítésére késztette, akik addig páholyból nézték az egész migránsválságot, hisz őket elkerülte az áradat...
Igen, meg az Osztrákok is elkezdték megépíteni a saját "kapujaikat, a terelőfülekkel"!
...Tovább megyek: Az egyébként is instabil kelet-Balkánon való feltorlódás lehetősége a német nagypolitikát is elgondolkodtathatta, és a törökökkel való megállapodásra ösztökélhette más szempontok mellett...
És, pontosan ezt mondtam a szüleimnek, akik aggódoztak ott, hogy majd az EU ad a törököknek 15 MRD EUR-t, azt' majd ők elintézik a dolgot.

GyMasa 2018.01.30. 21:31:41

@Lord_Valdez:
...Amikor van egy válsághelyzet, és valaki szándékosan pánikot kelt, akkor az a legjobb esetben is felelőtlen. Rosszabb esetben egyenesen büntetőjogi kategória...
Hát, nem éppen!
Orbán 2015 tavaszán felszólalt, hogy ebből baj lesz. Erre simán csak leszarták.
Magyarország megpróbálta betartani a Dublini egyezményt, amelyik szerint a menedékkérőket abban az országban kell elbírálni, ahol először lépnek az EU területére.
(Azt most hagyjuk, hogy mivel Görögországon keresztül jöttek, így ez sem volt igaz, de Görögország pl. éppen a saját csődjével, meg az ottani kormányválsággal volt éppen elfoglalva, így ők nem különösebben törték össze magukat, hoyg elvégezzék ezt a melót.
Ráadásul Szerbia nem volt az EU része, így a "menekültek" ott léptek az EU területére.
EZ, nyitott határok, és az együttműködésre nem hajlandó "menekültek" esetén eléggé nehéz feladat.
Csak gondolj bele, hogy napi 5000 menekült, az több, mint 200 óránként.
És nem 5000 volt.
Ennyi embert műszaki zár nélkül lehetetlenség elkapni.
Meg, úgy általában a logisztikát is intézni a szállításukhoz.
Tudod, egy nagyméretű buszra felfér max 60 ember, ha még állnak is, akkor sem több, mint 80. Tehát, csak ahhoz, hogy a határról összefogdosott embereket a gyűjtőpontba szállítsák, is kellett jópár busz.
És, ekkor épült meg a kerítés, rajta szabályos távolságonként befogadópontokkal.
AMik egyébként akkor is ott voltak, és nyitva álltak párszáz méterrel a Röszkei határátkelő mellett, amikor a "szír menekültek" éppen megfenyegették a rendőröket a kordon mögött, hogy "vagy beengedik őket 1300-kor, vagy megtámadják a kaput".
...Ez világos volt, bár volt ideje felkészülni. Ennek ellenére ilyenkor, azt kell kommunikálni, hogy úrrá lesztek majd a helyzeten...
Igen, ekkor jelentették be a kerítést, amire a nyugati sajtó elő is vette egyből a koncentrációs táborok archív fotóit. Szerintem ez volt az egyik leggerinctelenebb húzás, és innentől kezdődött Orbán, és a komplett ország nácizása is.
...Leginkább semmi...
Rohadtul nem! a menekültek száma 2015 eleljén indult el felfelé, és szeptemberre elérte a napi 10 ezret.
Tudod, ezek a szegény menekültek embercsempészekkel utaztak, afejenként 5-7000 USD lefizetése után. Az elején még ehhez zéró közeli lebukási kockázattal.
Szerinted hényan kezdtek bele a háztáji Menekültfuvarozásba?
...Az összmennyiség változatlan maradt volna,...
Nem, jó fél év alatt 10x-esére nőtt.
...csak Magyarországon keresztül mentek, nem Horvátországon és Szlovénián keresztül...
Igen, de az egyre növekvő számban!
...Az ugye megvan, hogy mindenki, aki a Balkánig átjutott, csaknem 100%-ban tovább is jutott valamilyen útvonalon? Mindössze néhány tízezren rekedtek a Balkánon...
Igen, amíg a törökökkel meg nem állapodott az EU.
...Definíciótól függ. Ha a hatékonyság alatt a probléma szomszédba helyezését értjük, akkor feltétlen...
Szerintem abszolút mértékben is hatékony volt.
Mert, pl. felnyitotta a balkáni országok szemét is, akik ugye te szerinted egy sör meg pattogatott kukorica mellett élvezték a "show"-t egészen addig, amíg nekik is hézhoz jött az.
AZtán már egyből nem volt nekik sem problémájuk teljes határzárat húzni.
Persze, pl. a Horvtok mindezt csak azután lépték meg, hoyg a magyarok beintettek nekik, és nem engedték be az országba a menekülteket, és azok meg elkezdtek felgyűlni ott is.
Meg "viselkedni".
...Az a baj, az ilyen parazita típusú megoldássokkal, hogy addig működnek, amíg csak te csinálod...
Ad 1. Ez, szerintem nem parazita megoldás, mert nem élősködtünk senkin.
Ad2. Éppen azt kellett volna Együtt és Egyszerre meglépni az összes déli országnak, minél előbb.
Az egész helyzetnek az volt a baja, hoyg túl sokáig hagyta az EU, hogy bejöjjenek ellenőrizetlenül, és ez egyre több embert bátorított fel, ami tovább gerjesztette a hullámot.
...Ha mindenki csinálja, akkor már nem...
Pont akkor működött volna a legjobban. Csak anyugat európai PC kultúra ezt nem engedte meg.
...Ha tényleg milliók lennének a kerítés előtt, akkor a kerítés nem sokat érne...
Igen, ezért kell:
- A lehető leghamarabb világossá tenni az érkezőknek, hogy itt nincs tovább
- És, hogy csak hivatalos úton lehet mégis
- És ezekhez pedig ragaszkodni is.
...Szerencsére a törökök előbb léptek, úgyhogy nem kellett ezt megtapasztalni...
Na, nem maguktól.
Kellett nekik a 3 MRD EUR-os noszogatás is.
Meg őket mérsékelten akadlyozták a NGO-k, meg a liberális migránssímogatók meg jogvédők ebben.

GyMasa 2018.01.30. 21:34:40

@csentecsa:
...Ausztrália is képes megvédeni magát hathatós intézkedésekkel...
Meg ne feledd pl. Japánt is. Na ők aztán a soviniszta népség.
Még mindig ZÉRÓ szíriai menekültet fogadtak be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 00:02:07

@Lord_Valdez:

"Világosan le van írva, hogy a kvótarendszert átmeneti intézkedésnek szánják, hogy tehermentesítsék a görög, olasz menekültügyi hatóságokat."

Aha, azért lép hamarosan a helyébe a felső korlát nélküli menekültkvóta. :P

"Az összmennyiség változatlan maradt volna, csak Magyarországon keresztül mentek, nem Horvátországon és Szlovénián keresztül."

Na és? A lényeg az, hogy bennünket elkerült az áradat. A többit meg @csentecsa: leírta. Az meg nem a mi hibánk, hogy az EU nem vette komolyan Orbán 2015 tavaszi figyelmeztetését.

"Definíciótól függ. Ha a hatékonyság alatt a probléma szomszédba helyezését értjük, akkor feltétlen."

Egyedül mi nem tudtuk megoldani a válségot, az EU meg még nem fogta fel a dolog súlyosságát, a németek sem. A balfasz Faymann még úgy sem, hoigy aztán kevéssel később megépítse a "Türl mit Seitenteilen"-t. De az a tény, hogy az EU nem volt hajlandó semmit sem lépni az áradat ellen, messze nem jelenti azt, hogy mi nem léphetünk a saját érdekünkben.

"Az a baj, az ilyen parazita típusú megoldássokkal, hogy addig működnek, amíg csak te csinálod. Ha mindenki csinálja, akkor már nem. Ha tényleg milliók lennének a kerítés előtt, akkor a kerítés nem sokat érne."

Ez nem volt parazita megoldás, ez kényszermegoldás volt a többiek tétlensége miatt. De nem lettek milliók, mert szerencsére a németek is belátták, hogy a Merkelschlampe öntelt szövege ellenére "wir schaffen das doch nicht". De abban igazad van, hogy a közös fellépés jobb lett volna, kér, hogy erre az EU akkor nem volt hajlandó. A németek meg főleg nem, náluk akkor még a Willkommenskultur-őrület tombolt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 00:13:05

Ja, és akkor még a Mutti migránsos szelfijeivel volt tele a német sajtó. Szó sem volt akkor még a németek részéről az áradat megállításáról.

Szóval az a bajod, hogy az EU és a németek tétlensége ellenére Orbán meg merte tenni az ország érdekében azt, amit az ország egyedül, az EU tétlensége mellett képes volt megtenni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 00:23:25

@Lord_Valdez:

Amit te képvislesz, az nagyon Nirvana fallacy-gyanús. Ez kb. azt jelenti, hogy ha nincs lehetőség a lehető legjobb megoldásra vagy nem is létezik ilyen, akkor inkább ne is csináljunk semmit.

Ez jól tetten érhető pl. a ballibek CSOK-ot bíráló vinnyogásában. Bírálják a CSOK-ot azért, mert nem képes és nem is akar a szegényeknek, a cigányoknak és a munkanélkülieknek lakást biztosítani, hanem csak azoknak, akik dolgoznak, és akiknél jó eséllyel nem fog bedőlni a 10 milliós kamatmentes hitel.

Bezzeg ha a kormány kiterjesztené a CSOK-ot a szegényekre, munkanélküliekre, a cigányokra, akkor pár év múlva attól lenne hangos a libsi sajtó, hogy a kormány lehetetlen helyzetbe csalta azokat, akik nem képesek törleszteni az erősen kedvezményes (értsd: kamatmentes) lakáshitelüket.

IdomitottFoka 2018.01.31. 09:02:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Más kormányok inkompetenciája, embertelensége nem menti fel az Orbán kormányét.

IdomitottFoka 2018.01.31. 09:26:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"nincs lehetőség a lehető legjobb megoldásra"

Ez a kifejezés oximoron.

" a CSOK-ot azért, mert nem képes és nem is akar a szegényeknek, a cigányoknak és a munkanélkülieknek lakást biztosítani"

Ezzel még nem lenne akkora a baj, de empirikusan megfigyelhető, hogy már a középosztály se nagyon tudja igénybe venni, annak irgalmatlan árfelhajtó hatása miatt. A szegények meg még távolabb kerültek a lakhatási problémáik megoldásától.

"akkor pár év múlva attól lenne hangos a libsi sajtó"

Ez most tényleg egy érv vmire? Azért nem próbálunk segíteni a szegényeknek, mert mit ír majd a sajtó? Amúgy mióta fontos a Fidesznek, mit ír a libsi sajtó?

Bár nem is tudom, hogy keveredett ide a CSOK, de úgy általában egy elbaszott megoldás, mint minden durva közvetlen kormányzati beavatkozás a piacon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 13:09:14

@IdomitottFoka:

"Ez a kifejezés oximoron."

Lovagolj a szavakon. Ahogy olvaslak, max. ennyi telik tőled.

"már a középosztály se nagyon tudja igénybe venni, annak irgalmatlan árfelhajtó hatása miatt."

Ismersz valami olyan piankonform megoldást, amely a növekvő fizetőképes kereslet ellenére nem eredményezi az árak emelkedését? Ha igen, akkor heraus mit der Farbe!

Szóval az ingatlanos áremelkedése nem jellemző a környező országokra, csak ránk, és a CSOK okozta. Gratulálok.

"Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a XIV. Esküvő Kiállításon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2015. júliusi indulása óta már 66 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK)."

www.origo.hu/itthon/20180127-nepszeru-a-csok.html

Hazudozzál csak tovább.

"Ez most tényleg egy érv vmire? Azért nem próbálunk segíteni a szegényeknek, mert mit ír majd a sajtó? Amúgy mióta fontos a Fidesznek, mit ír a libsi sajtó?"

Sajnálom, hogy nem fogtad föl, miért írtam. Tényleg csak a szavakon lovagolás a képességeid maximuma. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 13:10:57

@IdomitottFoka:

"Más kormányok inkompetenciája, embertelensége nem menti fel az Orbán kormányét."

Más kormányok inkompetenciája, tétlensége nem mentette volna az Orbán-kormányét.

De szerencsére az Orbán-kormány megtette az adott körülmények között lehetséges legjobb lépést. Az idő őt igazolta, így kvára irreleváns a véleményed.

IdomitottFoka 2018.01.31. 14:35:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Annyira sóhaj. Én jobbról bírálom a csokit nem balról. Nem az a bajom, hogy nincs kiterjesztve a nincstelenekre, hanem hogy egyáltalán van.

Se az áremelkedés tényét, se a csoki népszerűségét nem vitattam (meg se említettem). A konszolidálódás nem meglepő és az se, hogy aki tehette lecsapott az ingyen pénzre.

" lehetséges legjobb lépést"

Ha a "legjobb" szempontjai a Fidesz kormányon maradásának szempontjai, akkor valóban.

Egy kicsit hamar eljutottunk a "hazudozzál, krvnyd" szintre, nem? Lassíts, én nem sietek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 18:17:21

@IdomitottFoka:

Ami a hazudozást illeti, a tények olyan mértékű elferdítését, amit te írtál, nem lehet máshogy nevezni.

"Se az áremelkedés tényét, se a csoki népszerűségét nem vitattam (meg se említettem)."

Az elsőt említetted, a másodikat vitattad, egyazon mondatban:

"már a középosztály se nagyon tudja igénybe venni, annak irgalmatlan árfelhajtó hatása miatt."

"Egy kicsit hamar eljutottunk a "hazudozzál, krvnyd" szintre, nem?"

A másodikként jelzett szinre TE jutottál el, nem én. Én le sem írtam, nem is utaltam rá.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.31. 20:30:05

@csentecsa:
"Hogy miért "impotens" a déli és általánosságban EU-s államok többsége már leírtam. A Valóságidegen pc idiotizmus és dogmatizmus következménye az, hogy komoly haderővel rendelkező országok nem képesek gátat vetni ennek az elmebajnak évek óta."
Leírtad, de akkor is hülyeség volt. Az olasz állam mindig is impotens volt. Nem véletlenül virágzott a maffia.

"Másrészt pedig a novemberi EU-parlamenti állásfoglalás és megszavazott tárgyalási mandátum épp arról szól, hogy kikerül az országok hatáskötéből a kérelmek elbírálása a kvóta által rájuk oktrojált migránsok tekintetében."
Ezt honnan a francból veszed? És mégis hova? Ugyanis továbbra se létezik EU-s bevándorlási ügynökség.

"Ugyan, ezt te sem gondolod komolyan."
A tények makacs dolgok. Hacsak nem tételezzük fel, hogy 1 millió ember váratlanul elpárolog, majd Németországban lecsapódik, akkor kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy átjutottak.

"Drasztikusan lecsökkent a balkáni illegális migráns útvonal forgalma a határzárak megépülte után."
A török határzár után.

"Ha komoly határvédelem van, sokkal kevesebben vágnak neki egy ilyen útnak."
Hogy is mondtad: Ha a nagypapinak kereke lett volna ,talán ő lett volna a hatos villamos.

"A magyar határzár megépülte előtt mindenki kiröhögte az intézkedést, hogy úgyis "átvágják, átjönnek, megkerülik" stb.)Aztán nem úgy lett. "
Úgy is lett, aztán valakinek végül leesett, hogy a kerítés mögé ember is kell.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.31. 20:40:17

@GyMasa:
"Orbán 2015 tavaszán felszólalt, hogy ebből baj lesz."
Nem egészen ekvivalens a két állítás.

"Meg, úgy általában a logisztikát is intézni a szállításukhoz.
Tudod, egy nagyméretű buszra felfér max 60 ember, ha még állnak is, akkor sem több, mint 80."
A makedónok megoldották és később a szlovének is.

"Igen, ekkor jelentették be a kerítést, amire a nyugati sajtó elő is vette egyből a koncentrációs táborok archív fotóit. Szerintem ez volt az egyik leggerinctelenebb húzás, és innentől kezdődött Orbán, és a komplett ország nácizása is."
Ugye, tudod, hogy ez nem a semmiből jön ám. Vegyük pl. az illiberális demokrácia hirdetését. Ez a világ többi részén azt jelenti, hogy olyan ország, ahol választások ugyan vannak, de szabadságjogok nincsenek. Ilyen volt pl. a Harmadik Birodalom 1933 és 1938 között. Sejted már, hogy miért nézik ennyire gyanakodva Orbánt? És mindig mindig nyomja ezt a dumát.

"Ad 1. Ez, szerintem nem parazita megoldás, mert nem élősködtünk senkin."
Dehogynem. Ha problémát áttereled a szomszédba, az élősködés. Ha nem hiszed, legközelebb borítsd a szemet a szomszéd ajtaja elé és kérdezd meg, hogy mit szól a gesztushoz.

"A lehető leghamarabb világossá tenni az érkezőknek, hogy itt nincs tovább"
Ez mind csodálatos és talán hatni is fog azokra, akik még nem indultak el. Azok viszont, akik már pénzzé tették mindenüket, átvergődtek az Anatóliai-fennsík hegyvidékén, a bolgár-görög határzáron és a Dinári-hegységen, azok nem fogják azt mondani, hogy bassza meg, forduljunk vissza.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.01.31. 20:46:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Aha, azért lép hamarosan a helyébe a felső korlát nélküli menekültkvóta."
Ami szintén egy legenda. Még tervek is alig vannak.

"Na és? A lényeg az, hogy bennünket elkerült az áradat."
Az igaz.

"Egyedül mi nem tudtuk megoldani a válségot, az EU meg még nem fogta fel a dolog súlyosságát, a németek sem."
Az EU felfogta, csak az EU egy olyan császárság, aminek 28 császára van és szinte semmiben nem tud megegyezni.

"Ez nem volt parazita megoldás"
Erről a horvátok nem így vélekednek.

Ebben semmi nirvána nincs. Válsághelyzetet nem így kell kezelni.
Tudod, hogy mennyi a Bevándorlási, Menekültügyi és Állampolgársági hivatal költségvetése? 9 milliárd forint. Ennél még arra is többet költenek, hogy az embereket hiszterizálják. És ez nem változott a válság előtti szinthez képest. Szerinted tényleg jól van ez kezelve?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.31. 23:52:51

@Lord_Valdez:

"Ami szintén egy legenda."

Na persze, ezt mondták a ballibák nemrég az ideiglenes kvótára is. Hogy nincs is kvóta stb. Oszt most már folyik Mo. ellen a kötelezettségszegési eljárás.

"Még tervek is alig vannak."

Olyannyira alig vannak, hogy az Európai Parlament már el is fogadta az erről szóló jelentést.

Ha nem haragszol, ezután a többi érvedre inkább nem is reagálok, azok is kb. ennyire megalapozottak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.01. 10:14:36

Politikai bomba:

Bréking! Orbán diktatúrája választási csalást készített elő!!!

Ja, nem is - a szocialisták szerveztek választási csalást, élükön Cuslág Jánossal.

index.hu/belfold/2018/02/01/valasztasi_csalasra_keszult_egy_bunszovetseg/

GyMasa 2018.02.01. 11:28:53

@Lord_Valdez:
..Nem egészen ekvivalens a két állítás...
Tulajdonkeppen igaz, a tied egy hazugsag volt.
Ugyanis aki panikot kelt, az eltuloz bizonyos esemenyeket, hogy ezzel alaptalan felelmet keltsen (sajat definicio).
Nos, szerintem, ami a menekultekkel kapcsolatban tortent 2015 folyaman, azt nem lett eltulozva.
Viszont Orban elore latta, es szolt is miatta.
...A makedónok megoldották és később a szlovének is...
En nem azt mondtam, hogy lehetetlen, csak azt, hogy napi 10 000 embert utaztatni SEM egyszeru. Meg eteni oket, meg fedelet biztositani a fejuk fele, meg elbiralni a kerelmeiket egy olyan rendszerben, ami a napi <50 menekult ellatasara van meretezve.
...Ugye, tudod, hogy ez nem a semmiből jön ám...
Persze, hogy nem. A nyugat Europai ELitnek pl. a mindenkori - altaluk kinevezett - nacik az ellensegkepei, akik ellen tudjak heccelni a sajat nepuket.
...Vegyük pl. az illiberális demokrácia hirdetését. Ez a világ többi részén azt jelenti, hogy olyan ország, ahol választások ugyan vannak, de szabadságjogok nincsenek...
Ha vannak valasztasok, akkor szabadsagjogok is vannak. ugyanis, ha nem tetszik a nepnek, amit a kormany csinal, akkor elhajtjak oket a gecibe.
Erre, meg ma ia megvan minden lehetoseg Magyarorszagon!
Annyit kell tenni, hogy tobb szavazatot kell szerezni, mint a fidesz.
Tudod, van 8 millio szavazopolgar, es 2 millio "fideszbirka". Tehat matematikailag ott van az esely a gyozelemre.
...Ilyen volt pl. a Harmadik Birodalom 1933 és 1938 között. Sejted már, hogy miért nézik ennyire gyanakodva Orbánt? És mindig mindig nyomja ezt a dumát...
Erdekes, hogy Jörg Haidert azt mar azert is lemondattak anno, hogy megnyert egy demokratikus valasztast, teljesen csalasmentesen es torvenyesen.
Akkor nem volt kulonosebben budos egyik "liberalis demokrata" kormanynak, hogy durvan beleavatkozzon egy fuggetlen allam belugyeibe (mer' azt ne akard mar nekem bemeselni, hogy egy legitim kormany kulso megbuktatasa, az csak "business as usual")
SZoval, az eszkozok, es a precedens is megvan a dologra, megsem tortenik meg.
Vajon miert?
(Tudod, Orban tokeletesen vegzi a feladatat!
- Magara vette a fekete barany szerepet, lehet ekezni
- Engedi, sot, tamogatja, hogy a nemet multik tomjek a zsebeiket Magyarorszagon
- Az EU penzek nagy resze is ugye a nemet vallatok profitjat gyarapitja
- MEgallitotta a menekulthullamot, ugy, hogy a nemeteknek nem kellett arcvesztest elszenvedniuk, es fejvesztve kihatralni a "Wilkommenskultur" mogul. Lehetoseget biztositott nekik a rugalmas elszakadasra.
- Stabilizalta az orszagot, ami ugye nagyon fontos pl. a nemet cegek szempontjabol.
- Es, vegul a legerosebb nemetekhez dorgolozik, es nem a pöcs franciakhoz, ahogy azt a szocik tettek.
...Dehogynem...
Nem.
A szomszednak is volt lehetosege keritest emelni, de nem tette meg, illetve kesobb, hogy-hogynem megis megtette.
...Ha problémát áttereled a szomszédba, az élősködés...
En, inkabb az autonomia szot hasznalnam. Egy kormanynak a mindenkori legfobb felelossege, hogy gondoskodjon a SAJAT allampolgaria joleterol.
MINDEN mas szempont ennek van alarendelve!
...Ha nem hiszed, legközelebb borítsd a szemet a szomszéd ajtaja elé és kérdezd meg, hogy mit szól a gesztushoz...
Szar pelda.
Ha a szomszed udvarara lehullo leveleket *aszik osszesoporni, es a szel azt mindig athordja hozzam, es nekem kell 2x annyi levelet osszesoporni, akkor inkabb a szomszed eloskodik rajtam.
...Ez mind csodálatos és talán hatni is fog azokra, akik még nem indultak el...
Nem, akik mar itt vannak, annak kell megmutatni, hogy itt is kell viselkedni.
Es, igen, a meg otthon levoknek IS meg kel lmutatni, hogy ne jojjenek.
...Azok viszont, akik már pénzzé tették mindenüket, átvergődtek az Anatóliai-fennsík hegyvidékén, a bolgár-görög határzáron és a Dinári-hegységen, azok nem fogják azt mondani, hogy bassza meg, forduljunk vissza...
Hat, ha volt ideje "mindenet penzze tenni" akkor elegge alsagos azt mondani rajuk, hogy "szegeny, nincstelen haboru elol menekulo nepek".
Arrol mar nem is beszelve, ha en egy Magyar-Roman haboru elol menekulok, akkor pl. SZerbiabam mar "elmenekultem" a haboru elol, es semmi szuksegem nincs arra, hogy mondjuk Monacoba menjek, mert ott vastagabb kolbaszbol van a kerites.
Ugye, erzed a kulonbsget?

GyMasa 2018.02.01. 11:37:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Figyeld meg, majd ezt is a fidesz nyakaba varrjak.
Ne feledd, hogy Zuschlag kezet az mszp siman elengedte anno.
Tehat, szamukra, teljesen beleillik az eddigi narrativaba, es a folytatasaba, hoyg "merafideszlefizette".
Bizonyitani meg sem probaljak, mint az eddigi "temaikat" sem, amikrol sorra kiderultek, hogy kamuk/tudatos csusztatasoik/hazugsagok.
MOst, szerintem az megy, hogy utik a meleg vasat, ami a menekult<->oltalmazott temaval az olukbe hullott.
Es, a tegnapi hir, miszerint csokkent a fidesz nepszerusege, valoszinuleg azt a visszajelzest adta nekik, hogy ez a strategia jol mukodik.
Aztan, arrol meg mar nem is beszelve, hogy siman elkepzelheto, hogy sajat szakallara kezdett ebbe bele.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.01. 11:57:58

@GyMasa:

"Lehetoseget biztositott nekik a rugalmas elszakadasra."

:DDD

And the sand-castle virtues are all swept away
In the tidal destruction the moral melee
The elastic retreat rings the close of play
As the last wave uncovers the newfangled way.

www.youtube.com/watch?v=tezj0xd7p3A

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.01. 12:13:57

@GyMasa:

"siman elkepzelheto, hogy sajat szakallara kezdett ebbe bele."

Szerintem is valószínűleg sima pénszerzési manőver lehetett. De attól még jól hangzik, hogy a szocik embere választási csalást szervezett. Azok után, hogy a balliberális sajtó immáron 7 éve folyamatosan azt hazudja, hogy a Fidesz választási csalással jutott kormányra, ez nem több ártatlan kis füllentésnél.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.02.01. 19:36:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kezdjük azzal, hogy milyen kvóta. A kormány ugyanis betelepítési kvótáról beszélt. Ez viszont azóta sincs. Ez elbírálási kvóta. Erről ez közös EU döntés született, amit bár a magyar képviselők elleneztek, de attól még szavazással született.
Amellett, hogy mi közöm ahhoz, hogy ők mit mondanak. Az a kérdés, hogy én mit mondok.

Milyen jelentést? Azt most ne feszegessük, hogy mi a különbség a jelentés és határozat között.
Azt, hogy közös európai menekültügyi rendszerről álmodnak?

@GyMasa:
"Tulajdonkeppen igaz, a tied egy hazugsag volt."
Már, mint hogy nem Orbánnak jutott először eszébe, hogy beszélni kellene a törökökkel? Hogyne.

"elbiralni a kerelmeiket egy olyan rendszerben, ami a napi <50 menekult ellatasara van meretezve."
Kezded megérteni, hogy miért akarják ennyire kiszervezni.

"Tehat matematikailag ott van az esely a gyozelemre."
Matematikailag van. Mint ahogy matematikailag Hitler is leváltható lett volna 1938-ban. Realisztikusan azonban...
És itt most nem csak az ellenzék töketlenségéről van szó, hanem annyira torz a rendszer, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy bárki más a hatalom közelébe kerüljön.

"Ha a szomszed udvarara lehullo leveleket *aszik osszesoporni, es a szel azt mindig athordja hozzam, es nekem kell 2x annyi levelet osszesoporni, akkor inkabb a szomszed eloskodik rajtam."
Na, hát a horvátok semmi hasonlót nem csináltak.

Bár népszerű gondolat, de valójában egy államfőt nem lehet kívülről lemondatni. Haidert is a koalíciós partnere buktatta meg, mert kínos lett számára.

"Hat, ha volt ideje "mindenet penzze tenni" akkor elegge alsagos azt mondani rajuk, hogy "szegeny, nincstelen haboru elol menekulo nepek"."
Ez alatt ne tízmilliókat érts, hanem amit gyorsan el lehet adni.

"Ugye, erzed a kulonbsget?"
Hogyne, csak épp semmi relevanciája.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.01. 19:47:53

@Lord_Valdez:

Győzött a kifárasztásos technikád, inkább feladom, nem bírom cérnával ugyanazt húszezredszer is leírni.

Elismerem, mindenben mindig igazad van, volt és lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.01. 19:53:29

Honnan is ismerős ez a kifárasztásos vitatechnika? Mert ismerős:

Definiáld a kvótát.
Difiniáld a jelentést.
Definiáld a határozatot.
Definiáld a közös európai menekültügyi rendszert.
Definiáld a definiálást...

GyMasa 2018.02.01. 22:22:09

@Lord_Valdez:
..Már, mint hogy nem Orbánnak jutott először eszébe, hogy beszélni kellene a törökökkel? Hogyne..
Nem, bazdmeg, hanem az, amit fentebb már kifejtettem, hogy Orbán kurvára nem pánikot keltett 2015 tavaszán, hanem pontosan előre látta, hogy mi lett a helyzet!
Elég szánalmas, hogy megpróbálod itt mosdatni a szerecsent.
Arról rajtad kívül senki nem beszélt, hogy kinek az ötlete volt beszélni a törökökkel, de azért valószínűleg eléggé triviális, ha nekem is, meg neked is, meg még sokakanak ez jutot eszébe.
..."elbiralni a kerelmeiket egy olyan rendszerben, ami a napi <50 menekult ellatasara van meretezve."
Kezded megérteni, hogy miért akarják ennyire kiszervezni...
MOST, amikor már semmi szükség nincs rá, te értelmi fogyatékos!
Amiről én írtam, az 2,5 éve volt.
És, - most figyelj!!! - Ha be sem engeded Europa területére őket, akkor meg MOST SEM kellene!
...Matematikailag van...
Kár, hogy nem érted, amit írtam!
A matematikai esély azt jelenti, hogyha minden összejön az ellenzéknek - ami már magában is csoda lenne, de tételezzük csak fel - akkor is ott a probléma, hogy a fidesz támogatottsága megegyezik az ÖSSZES ellezéki pártéval ÖSSZESN.
Tehát, hiába nyerne az ellenzék, még akkor is csak egyszerű többségük lenne, amivel sem az alkotmányt, sem a válsaztási törvényeket nem tudják megváltoztatni.
Arról nem is beszélve, hogyha akarnak csinálni egy "igazságos" választási rendszert, - amit ugye a fentiek miatt nem is tudnak megcsinálni - akkor azt a válsztást is a fidesz nyerné meg, csak nem 2/3-dal, hanem mondjuk egyszerű többséggel.
Tehát, emiatt is nevetséges az ellenzék erőlködése.
...Mint ahogy matematikailag Hitler is leváltható lett volna 1938-ban. Realisztikusan azonban...
Látom, kezdesz kifogyni a tényekből.
Azt' előkerül a náci kártya is.
Szomorú. AZt hittem érdemi vitában lesz részem.
...És itt most nem csak az ellenzék töketlenségéről van szó, hanem annyira torz a rendszer, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy bárki más a hatalom közelébe kerüljön...
De, kizárólag az ellenzék töketlenségéről van szó.
Minden rendszert ki lehet játsszani.
A mai Magyar választási rendszert is.
...Na, hát a horvátok semmi hasonlót nem csináltak...
De a Szerbek, meg a Makedónok, meg a Görögök igen.
De, látom, a deduktív gondolkodás sem az erősséged.
..Bár népszerű gondolat, de valójában egy államfőt nem lehet kívülről lemondatni. Haidert is a koalíciós partnere buktatta meg, mert kínos lett számára...
Ja, persze...
Megnyerik a választásokat, koalíciót kötnek, aztán egyszercsak úgy, a semmiből meggondolják magukat, hogy mégsem akarjuk ezt.
Igen, ehhez egészen biztosan, még áttételes áttételeken sem volt semmi köze más országoknak, csak az osztrákok belügye volt.
UGyan hagyjál már!
...Ez alatt ne tízmilliókat érts, hanem amit gyorsan el lehet adni...
Teljesen mindegy, mennyit értesz alatta már megint terelsz!
Itt pontosan arról volt szó, hogy _volt ideje eladni_ "mindenét"!
Aki menekül, annak annyi ideje van, hogy összeszedi a motyóját, és menekül. Annyi ideje nincs, hogy pl. eladja a házát.
Azon kívül, meg akkoriban a tarifa egy emberre 7000USD volt. az egy csládra 28000USD.
Az pedig jóval több, mint 5 millió HUF.
Ja, és fejenként 7000USD-ért igazából repülőgépen, első osztályon is utazhatott volna.
...Hogyne, csak épp semmi relevanciája...
Már, hogyne lenne relevanciája!
Azok az emberek, akik - ugyan nem tízmilliókra gondolva - eladták mindenüket, kifizettek a család EU-ba csempészéséért ~30000USD-t, útközben "elveszett" minden iratuk, és mind szírek, január elsején születettek, 17 évvel ezelőtt, és Juszuf lettek, akik nem adnak újjlenyomatot, mert "Germany", tehát megtagadják az együttműködést, azokat nekünk, 5000km-rel, és 12 határral a válságkörzettől, kötelességünk befogadni, kételkedés nélkül, akár az érvényes, menekültügy Dublini rendelet előírásait figyelmen kívül hagyva, mert...
Miért is?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.02.03. 08:25:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez nem kifárasztás, hanem arról van szó, hogy a Fidesz szándékosan félremagyaráz dolgokat. Kihasználja, hogy az átlagválasztónak se ideje, se motivációja nincs arra, hogy utánajárjon. Tehát bármit lehet mondani.

@GyMasa:
"Orbán kurvára nem pánikot keltett 2015 tavaszán"
Akkor lehet, hogy nem beszélek elég jól újbeszélűl. A régi szerint, ha valaki azt mondja, hogy itt nem lesz munka, mert elveszik, el kell majd tartani, amúgy is mindenki meg lesz erőszakolva és csadorban kell majd járni, az nem a helyzet előrelátása, hanem hangulatkeltés.

"Elég szánalmas, hogy megpróbálod itt mosdatni a szerecsent."
Én is pont így vélem.

"Arról rajtad kívül senki nem beszélt, hogy kinek az ötlete volt beszélni a törökökkel"
Ez volt az állítás, amit cáfolni próbáltál.

"MOST, amikor már semmi szükség nincs rá, te értelmi fogyatékos!"
1. Nem, most, fogyi gyerek, ez már évek óta húzódik.
2. Ha nem vetted volna észre, még mindig több, mint 1 millió ember vár elbírálásra...

"Látom, kezdesz kifogyni a tényekből.
Azt' előkerül a náci kártya is."
Nem, csak nem érted. Nem a náciság a lényeg az állításban, hanem hogy kihasználhatatlan elvi lehetőség.

A magyar választási rendszer olyan, hogy ha van 1 db 10%-s párt és 10 db 4%-s, akkor az 1 db 10% a képviselői helyek 100%-t fogja megszerezni.
Ha van 1 db 15%-s és 5 db 10%-s, akkor jó eséllyel a 15%-s párt megszerez 106 egyéni helyet a 199-ből, és cirka 15 helyet a listáról. Az 5 10%-s párt 0 helyet szerezne egyéniben, és a maradék helyeken osztozna, ha nem fognak össze. Ha összefognak, de nem nyomják le a 15%-s pártot, akkor lehet, hogy kevesebben, mert olyankor a töredékszavazatok elvesznek.
Ez a hard limit. Plusz az, hogy megemelték az egyéni jelöltállításhoz szükséges ajánlások számát, ami megnehezíti a nagy aktivista hálózattal nem rendelkező pártok jelöltállítását.
Viszont ott vannak a soft akadályok.
Pl. lefoglalták majdnem minden plakáthelyet előre
vagy adót vetettek ki minden nem állami plakáthelyre (pontosabban megengedték az önkormányzatoknak, akikből egyre több él vele)
vagy adófizetői pénzből megvették majdnem az összes sajtót, vagy kormányzati tájékoztatás címén hirdetik magukat, megkerülve a pártfinanszírozási törvényeket stb.

"De a Szerbek, meg a Makedónok, meg a Görögök igen.
De, látom, a deduktív gondolkodás sem az erősséged."
Én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem erősséged. Magyarország Horvátországon élősködött ezzel. Ezen nem változtat az, hogy mit tettek a szerbek, makedónok. A görögök igazából nem, ők inkább csak tehetetlenek voltak.

"Megnyerik a választásokat, koalíciót kötnek, aztán egyszercsak úgy, a semmiből meggondolják magukat, hogy mégsem akarjuk ezt.
Igen, ehhez egészen biztosan, még áttételes áttételeken sem volt semmi köze más országoknak, csak az osztrákok belügye volt.
UGyan hagyjál már!"
Pedig erről van szó. Gondolom nem tudsz arról, hogy azért vált baromi kellemetlenné a koalíciós partner számára Haider, mert olyanokat mondott, hogy bezzeg a náci Németország tudta kezelni a munkanélküliséget.

"Aki menekül, annak annyi ideje van, hogy összeszedi a motyóját, és menekül. Annyi ideje nincs, hogy pl. eladja a házát."
Értelmes ember nem akkor menekül el, amikor már a szomszéd utcában lőnek, hanem amikor a szomszéd városban.

Háborús zónából repülőgépen menekülni? Izgalmas lenne, de előbb valahogy repülőt kellene odavinni. Nyilván hatalmas a nemzetközi forgalma az aleppói reptérnek. Vagy irány a damaszkuszi, ahol az első az lesz, hogy a kormányerők letartóztatnak.

Ez a kérdés már értelmes.
Természetesen, a menekülteknek kötelezettségei is vannak. És erre lehet hivatkozni is, azonban amikor ott van előtted az ember, azzal valamit csinálnod kell. Lehet azt is, hogy hazafuvarozod, de valamit muszáj csinálni.

GyMasa 2018.02.05. 00:32:52

@Lord_Valdez:
...Akkor lehet, hogy nem beszélek elég jól újbeszélűl...
Szerintem magarul nem beszélsz elég jól.
...A régi szerint, ha valaki azt mondja, hogy itt nem lesz munka, mert elveszik, el kell majd tartani, amúgy is mindenki meg lesz erőszakolva és csadorban kell majd járni, az nem a helyzet előrelátása, hanem hangulatkeltés....
Kár, hogy ez volt a plakátkampány szövege és nem az EU parlamentben, vagy hol tartott beszédé.
De, ha szerinted azt mondta az EUrópai vezetőkenk, akkor arra szívesen veszem a linket.
MOndjuk a te listádból is azért elég sok minden már mostanra is összejött:
- El kel majd tartani - Igen,nagyon úgy néz ki hogy el kell őket tartani.
- Amúgyis mindenki meg lesz erőszakolva - Köln, szilveszter? mond valamit? Meg, hogy az idén "safe zónákat" kellett kialakítani a német nagyvárosokban a nőknek?
- Csadorban kell járni - EZ így nem valósult meg, de pl. már több Európai országban is külön be kellett tiltani. Pedig ott nem tombol a diktatúra, mint a fasiszta Maygarországon.
Szóval, mindent egybevéve, szerintem ez igen pontosan előrelátás.

...Ez volt az állítás, amit cáfolni próbáltál...
Hát, nm tudom, nekem nem sikerült megtalálnom a kettőnk párbeszédében ezt a részt, de nyilván én néztem be valamit.
...még mindig több, mint 1 millió ember vár elbírálásra...
Hol?
Link van, vagy csak akarsz mondani egy nagy számot?
...Nem, csak nem érted. Nem a náciság a lényeg az állításban, hanem hogy kihasználhatatlan elvi lehetőség...
Nem kell ezen semmi érteni. A nácizás egy primitív eszköz arrra, hogy ellehetetleníts egy vitát.
Aki ehhez folymodik, az nem akar vag nem tud vitázni ÉRDEMBEN a témáról.
...A magyar választási rendszer olyan...
Ezt én is tudom, de azért elég érdekes, hogy magukat demokratikusnak nevező emberek simán úgy gondolják, hogy adott egy párt, amelyik a biztos szavazók 50%-át tudja maga mögött, és a maradék pártok ÖSSZESEN ostoznak a másik 50%-on úgy, hogy a második legnagyobb pártnak is bőven 20% alatt van a támogatottsága, akkor ebben a helyzetben a választási rendszerben kell a hibát keresni.
...Én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem erősséged...
Látom, a leírt szöveg értelmezése sem az erősséged.
...Magyarország Horvátországon élősködött ezzel...
És, akkor Ausztrián is élősködött az ország, meg Németországon is, meg Svédországon is?
Ez eléggé sajátságos gondolatmenet.
Magyarországnak (és, a világ bármelyik országának) teljes joga, hogy megakadályozza a területére illegálisan belépni szándékozókat ebben. A npi 10000-es tömeget pedig csak műszaki zárral lehet megállítani.
...Ezen nem változtat az, hogy mit tettek a szerbek, makedónok...
De igen, mert ha ők sem engedték volna át őket, akkor ez nekünk sem lett volna problémánk.
... A görögök igazából nem, ők inkább csak tehetetlenek voltak...
Óóóó, szegények, rájuk nem vonatkozott a dublini egyezmény ugye?
...Értelmes ember nem akkor menekül el, amikor már a szomszéd utcában lőnek, hanem amikor a szomszéd városban...
Hát, ez logikus, mert akkor adnak még valamennyit BÁRMIÉRT, amit el akar adni az ember. Ha már lőnek, akkor van az, amit írtam.
Azoknak az életerős férfiaknak otthon kellett volna maradniuk, és harcolniuk a szabadságukért, az országukért, nem gyáván elmenekülni a jobb élet reményében.
...Háborús zónából repülőgépen menekülni?...
Az előbb írtad, hogy még nem volt ott háború, nem?
Akkor hogy legyen?
De, mondok egyet: El lehet ám utazni mondjuk Törökországba, és ott repülőre szállni. Törökország, az ugye eléggé nem háborús zóna?
...Izgalmas lenne, de előbb valahogy repülőt kellene odavinni...
Hát, a repülők odarepülnek maguktól.
AZtán, ugye az is világos, hogy repülőtér az nem minden faluban van, hanem csak országosan 1-2 nagyvárosban.
...Nyilván hatalmas a nemzetközi forgalma az aleppói reptérnek. Vagy irány a damaszkuszi, ahol az első az lesz, hogy a kormányerők letartóztatnak...
Ezek mind csak találgatások a részedről.
...Ez a kérdés már értelmes.
Természetesen, a menekülteknek kötelezettségei is vannak...
Mint MINDENKINEK, aki be szeretne lépni egy országba.
...És erre lehet hivatkozni is, azonban amikor ott van előtted az ember, azzal valamit csinálnod kell...
Nincs "előttem" mert ugye "no fingerprint, Germany" volt csak. Az pedig számomra egyértelműen azt jelenti, hogy nem kíván együttműködni a hatóságokkal.
Tehát velük azt lehet tenni, hogy megakadályozod az ország területére lépésüket.
...Lehet azt is, hogy hazafuvarozod, de valamit muszáj csinálni...
A "nem beengedni az országba" is valamit csinálás.
Aki együtt akart működni, azok közül senki nem lett elutasítva, aki meg nem működik együtt annak emiatt rosszak a szándékai. Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.02.05. 18:51:41

@GyMasa:
Jött ki új verzió a magyar nyelvből? Lemaradtam.

Igen, hangulatot kelteni az ember nem az EU parlamentben szokott. Ott ezzel csak kiröhögteted magad, meg persze, nem is ők szavaznak rád.

És munkákat is elveszik?

Köln, hogyne? De
1. senki se mondta, hogy 1 millió emberrel nem jön pár ezer alja nép is. Ez nem ekvivalens azzal, hogy ezek mind ilyenek, mint amit sugallnak.
2. nem "kellett kialakítani", hanem kialakítottak
Tavaly nem tették és akkor se ismétlődött meg.
3. Látod, náluk "biztonságos zónákat" alakítottak ki. Nálunk "migránsmentes zónákat" próbálnak. A különbség az, hogy az egyik meg akarja nyugtatni az embereket, a másik meg akarja ijeszteni őket. A megijedt emberek jobban irányíthatóak.

Csador? Ezt is rosszul tudod. Nem be "kellett tiltani", hanem betiltották. De ennek nem az az oka, hogy kell, hanem más országokban is van belpolitika és ott is van hiszti.
Pl. www.metazin.hu/index.php/item/2099-2099
ld. dátum

Előrelátás, persze. Ezek megvannak? www.origo.hu/itthon/20150605-orban-viktor-abdel-fattah-el-sziszi-talalkozo-iszlam.html
Nem Orbán nem előrelátó, hanem opportunista. Nem csinált mást, mint a Nyugat-Európában már sok éve közkézen keringő mémeket importálta.

Természetesen, nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyi vár még elbírálásra, de szerintem a németek se. Azt tudom megmondani, hogy 2017 első felében azt jelentették, hogy 408 ezer feldolgozással végeztek. Feltételezve, hogy nem táltosodtak meg az elmúlt fél évben a német hivatalnokok, lehet hátra még 1 millió.

De kell érteni. A náci kártya lényege nem a nácik. De ez általában is igaz, a logika úgy született, hogy a görögök felismerték, hogy bizonyos formalizmusok függetlenek a tartalmuktól. A náci kártya lényege, hogy
x rossz, mert y csoportra is jellemző volt, és y csoportot utáljuk.
És az y helyére bárki mást is be lehet helyettesíteni.
Itt viszont nem ezt a formulát követi az állítás, hanem azt, hogy az 1938-as választásokon is volt elvi lehetőség a náci párt ellen szavazni.

1. Nem nevezem magam demokratikusnak. A liberális demokrácia csupán a legkevésbé rossz ismert államforma, de távolról se jó.
2. A Fidesz valóban népszerű, de vegyük észre, hogy az ország nem azonos a biztos pártválasztókkal. A Fidesz támogatottság a teljes lakosság körében nagyon nem 50%, és az, hogy ezzel ő kétharmadot tudott elérni annak köszönhető, hogy a választási rendszer a Fidesz adottságaira van optimalizálva.

"És, akkor Ausztrián is élősködött az ország, meg Németországon is, meg Svédországon is?"
Nem, mivel egészen más a helyzet. Ezek célországok, ide így is, úgy is mennek az emberek. Horvátország viszont tranzitország, pontosabban miattunk vált azzá.

Egyrészről, nem akadályozza meg, mert a kerítés nem a határon van, hanem az országon belül.
Másrészről, senki nem azt a részt szokta vitatni, hogy joga van feltartóztatni.

"De igen, mert ha ők sem engedték volna át őket, akkor ez nekünk sem lett volna problémánk."
"Óóóó, szegények, rájuk nem vonatkozott a dublini egyezmény ugye?"
Pont ezek miatt jutottam arra, hogy nem erősséged a dedukció.
Lehet, hogy lopok, de a szomszédom is lop, akkor én már nem vagyok tolvaj? Dehogynem. Mások tehetetlensége, illetve opportunizmusa nem változtat azon, hogy a te viselkedésed minek számít.

"Azoknak az életerős férfiaknak otthon kellett volna maradniuk, és harcolniuk a szabadságukért, az országukért, nem gyáván elmenekülni a jobb élet reményében."
Ahogy a fotelrambók képzelik a dolgot. A világ nem így működik. Ha így működne, akkor minden háború az utolsó élő emberig tartana. De valójában ezt még Japán se csinálta, pedig elszántságban nem volt hiány.

"Az előbb írtad, hogy még nem volt ott háború, nem?"
Tudod, nincs mindenhol reptér.

"El lehet ám utazni mondjuk Törökországba, és ott repülőre szállni."
Ja, ahova legálisan be se léphetnek. A török reptéren letartóztatnak és a nálad lévő készpénz elkobozzák, mert a pénzmosási törvények miatt nem lehet nálad ennyi.

Szíriában kevés reptér van, abból is kétféle van. Az egyik a kormány kezén, a másik valamelyik felkelői csoport kezén. Melyik karjaiba szeretnél futni, ha egyikben se bízhatsz?

"Aki együtt akart működni, azok közül senki nem lett elutasítva"
Ez a "jól hangzik, de nem igaz" kategória. Lázár János épp a múlt héten mondta, hogy azért engednek naponta csak 1(!) kérelmet beadni, mert ennyi a hivatal feldolgozókapacitása. Mondjuk nekem ez gyanús, mert tudtommal tízet is befogadnak, viszont mindenki mást ott aszalnak a kerítés tövében...

GyMasa 2018.02.06. 08:28:19

@Lord_Valdez:
...Jött ki új verzió a magyar nyelvből? Lemaradtam...
Nem, en maradtam le a te verziodrol.
...Igen, hangulatot kelteni az ember nem az EU parlamentben szokott...
De, ha vegul igaza lett, akkor az miert "hangulatkeltes"?
...És munkákat is elveszik?...
Nem, de az nem azert van, mert nincsenek itt,hanem, mert nem eleg kepzettek hozza, es nem is eleg "motivaltak".
Az a resz, ugye megvan, hogy a nemet iparmagnas csaladok veluk akartak letorni a nemet gyari munkasok beret, csak csunyan eltkatikaztak magukat.
Mentsegukre legyen mondva, hogy legalabb eleg hamar belattak a tevedesuket, es elkezdtek a rugalmas elszakadast az otlettol.
...1. senki se mondta, hogy 1 millió emberrel nem jön pár ezer alja nép is...
Ja, ertem, akkor teljesen OK, hogy jojjenek csak, hiszen "csak" 1000 aljanep van 1 millio kozul?
...Ez nem ekvivalens azzal, hogy ezek mind ilyenek, mint amit sugallnak...
Ezt csak a te beteges orbanfobiad mondatja veled. A problema az, hogy ellenorizetlenul, tomegesen arasztottak el Europat. Ha ezt nem erted, akkor az hadd ne az en felelossegem legyen mar!
...2. nem "kellett kialakítani", hanem kialakítottak...
Tenyleg "nem kellett"
index.hu/kulfold/2018/01/01/kevesebb_no_jelentett_szilveszteri_zaklatast_nemetorszagban/
"A tavalyi 3123 bejelentes utan az iden "csak" 3084 erkezett!!!!"
AZta haver, mekkora nagy ugrasszeru javulas lepett fel a nemet kozbiztonsagban!
...Tavaly nem tették és akkor se ismétlődött meg...
Ja, a 3123 bejelentes tavalyrol tenyleg arra utal, hogy minden a legnagyobb rendben volt.
...3. Látod, náluk "biztonságos zónákat" alakítottak ki. Nálunk "migránsmentes zónákat" próbálnak...
Es, Magyarorszagon hany not molesztaltak arabok 2015 ota?
...A különbség az, hogy az egyik meg akarja nyugtatni az embereket, a másik meg akarja ijeszteni őket...
Nem a kulonbseg az, hogy az egyik MEGELOZI a bajt, a masik pedig csak eso utan koponyeg, sokkal alacsonyabb hatasfokkal, es sokkal dragabban.
...Csador? Ezt is rosszul tudod... Nem be "kellett tiltani", hanem betiltották. De ennek nem az az oka, hogy kell, hanem más országokban is van belpolitika és ott is van hiszti...
En pl. mondjuk erre gondoltam.
A tolerans Osztrakok...
index.hu/kulfold/2017/10/01/ausztriaban_betiltottak_a_burkat/
...Nem csinált mást, ...
Es igaza lett, es azota fel Europa kovette a peldajat.
...Természetesen, nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyi vár még elbírálásra, de szerintem a németek se...
Akkor, nem kellene ilyen nagy hevvel osztani az eszt rola!
...Itt viszont nem ezt a formulát követi az állítás, hanem azt, hogy az 1938-as választásokon is volt elvi lehetőség a náci párt ellen szavazni...
De miert PONT a 1938-as Naci peldat hoztad fel?
MIert nem a 2006-os magyar valasztasokat, amikor lehetett volna a mszp ellen szavazni, azt' megse ez tortent?
Te egyszeruen parhuzamot vontal a mai Orban kormany es a nacik kozott, barmennyire is probalod elkenni.
...1. Nem nevezem magam demokratikusnak...
Nem is tunsz annak.
...A liberális demokrácia csupán a legkevésbé rossz ismert államforma, de távolról se jó...
Az egesz vilag "tavolrol sem jo" es ezen soha nem fogsz tudni valtoztatni.
...2. A Fidesz valóban népszerű, de vegyük észre, hogy az ország nem azonos a biztos pártválasztókkal...
A demokratikus valasztasok ugy mukodnek, hogy a valasztason megjelent emberek szavazata donti azt el. Ha valaki nem jelenik meg, akkor o ugy dontott, hogy kiadja a kezebol ezt a jogot.
UTOLAG nem kell rinyalni. AZ pedig, hogy az ellenzek ilyen bena fasz, es keptelen a nem fidesz szavazo kb 6 millio embert mozgositani, az nem a fidesz hibaja.
... A Fidesz támogatottság a teljes lakosság körében nagyon nem 50%, és az, hogy ezzel ő kétharmadot tudott elérni annak köszönhető, hogy a választási rendszer a Fidesz adottságaira van optimalizálva...
Huuu, akkor te ne menj el a fasiszta Nagy Britanniaba, ahol 100%-ban keruleti valasztas van es 1 db hely sincs partlistarol!
A szabalyok ismertek, tehat ki lehet oket jatszani!
Az pedig, hogy az ellenzek ilyen bena fasz, es keptelen a nem fidesz szavazo kb 6 millio embert mozgositani, az nem a fidesz hibaja.
..Nem, mivel egészen más a helyzet...
Ja, ertem, kettos merce...
Azt, hogy MAgyarorszag cel- vagy tranzitorszag nem tudhatod. Foleg, hogy Magyarorszagon huzodik az EU hatara, tehat ebbol a szempontbol Magyarorszag celorszag volt.
Ja, es akkor megis mit kellett volna csinalni?
Engedni, hogy jojjenek be tovabbra is, es Magyarorszagbol csinalni gettot?
Meg a magyar-osztrak hatarzonabol gettot?
Vagy megis mire gondolsz itt?
Mert Ööö, "szegeny horvatok"?

GyMasa 2018.02.06. 08:42:13

@Lord_Valdez:
...Pont ezek miatt jutottam arra, hogy nem erősséged a dedukció...
Ne eroltesd ezt a gondolkozast...
...Lehet, hogy lopok, de a szomszédom is lop, akkor én már nem vagyok tolvaj?...
Ki beszelt itt lopasrol?
Minden orszagnak joga van arra, hogy megakadalyozza a teruletere illegalisan es tomegesen belepni szandekozokat ebben.
Horvatorszagba NEM Magyarorszag teruleterol ozonlottek be a menekultek, hanem Szerbiabol,, tehat ez a kettojuk problemaja.
...Dehogynem. Mások tehetetlensége, illetve opportunizmusa nem változtat azon, hogy a te viselkedésed minek számít...
Es, megis mi a fenet kellett volna tenni, hagyni, hogy nalunk gyuljenek fel?
...Ahogy a fotelrambók képzelik a dolgot...
Hat nem vagyok kulonosebben meglepve, hogy te maskeppen gondolod.
...A világ nem így működik...
Hanem? Meselj meg a "vilag mukodeserol"!
...Ha így működne, akkor minden háború az utolsó élő emberig tartana...
Nem, ez hulyeseg. Egy haboru sem tartott az "utolso emberig" mindig van egy hatar, amikor mar nincs tovabb, es le kell tenni a fegyvert.
...De valójában ezt még Japán se csinálta, pedig elszántságban nem volt hiány...
Azt' meseld mar el nekem, hogy a csaszari Japanbol hany eleteros fiatal szokott el segelyen elni egy gazdag orszagba, a haboru elol?
Hmm?
...Tudod, nincs mindenhol reptér...
Ahogy azt le is irtam.
Meg azt is, hogy at lehet menni szomszedos orszagba, es onnan repulni.
Mint, ahogy atz is mentek szomszedos orszagba, meg az azzal szomszedosba, stb, egeszen Nemetorszagig.
...Ja, ahova legálisan be se léphetnek. A török reptéren letartóztatnak és a nálad lévő készpénz elkobozzák, mert a pénzmosási törvények miatt nem lehet nálad ennyi...
Azta' de tajekozott vagy!
Akkor igazad van, embercsempeszeknek kell adni, az sokkal jobb!
...Szíriában kevés reptér van, abból is kétféle van. Az egyik a kormány kezén, a másik valamelyik felkelői csoport kezén. Melyik karjaiba szeretnél futni, ha egyikben se bízhatsz?...
Azert, valahogy megis sikerult annak a par millio embernek elhagynia Sziriat, ugye?
...Ez a "jól hangzik, de nem igaz" kategória...
Tehat, aki beadja a kerelmet, annak nem engedik, hanem elkuldik?
...Lázár János épp a múlt héten mondta, hogy azért engednek naponta csak 1(!) kérelmet beadni, mert ennyi a hivatal feldolgozókapacitása...
Ehhez nem ertek, de nyilvan jobb megmondani a jelentkezonek, hogy nem tudjuk feldolgozni a kerelmet, mint varatni ki tudja meddig, es azzal hitegetni, hoyg el lesz fogadva.
...Mondjuk nekem ez gyanús, mert tudtommal tízet is befogadnak,...
Ja, latod, ezek a lazarek hazudnak folyton...
...viszont mindenki mást ott aszalnak a kerítés tövében...
De pont ez a lenyege a keritesnek, nem?
Ha beengednek 1-et, akkor az illeto mar az EU teruleten belul van, es oda megy, belso hatarok hijjan, ahova csak akar. Es eleg alacsony a lebukas kockazata.
Erted mar, miert nem engedik be az embereket?
Es, ezzel reszemrol de is fejeztem ezt a haszontalan szocseplest.

IdomitottFoka 2018.02.06. 09:23:45

@Lord_Valdez: "Egy igazi hívőt nem lehet tényekkel kizökkenteni, mert csak annyit érsz el, hogy berak az ellenségek közé."
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása