Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2013. május 08. 12:36 - politologus

Valaki lépjen közbe

A minap egymás után több olyan hír jött, hogy Orbán Viktor közbelép, beavatkozik valamibe (trafikügy, EU-bírálatok, tüntetések, balettintézet-épület stb.), mert a folyamatot megengedhetetlennek tartja. Rögtön azt hirdettem, hogy ez a választási kampány egyik szabott vonulata lesz, és hogy például a busz-pótjegy képviselői mentessége kitalált akció, azért tették a jogszabályba, hogy Orbán közbelépjen, és kivetesse onnan.
Ez a kormányfő filozófiája a 2000-es évek eleje óta, a “megvédés” lovagi gesztusa, nyilván paternalista és populista áthallással, ez dominálta eddig is az Orbán-kormány retorikáját, plusz rímel a kulturális világtrendekre, nézzük csak meg, hány szuperhős-filmet szülnek már mostanában.

De például a trafikügyben miért Orbán akar minket megvédeni a Fidesz-hátország és a Fidesz-dominálta helyi és országos politika képviselői ellenében? Talán nem is uralja a sajátjait?

  A válasz első része unalmas, amellett, hogy dehogynem uralja a sajátjait, hirdetett felfogásában ő az egyszeri trafikos pártján áll, ő az eladó és a vásárló, és ő is egyszeri emberként - de a pozícióját hangsúlyosan felvállalva - fog közbeavatkozni, személyes utasításokkal. A válasz második fele: azért lép közbe, mert képviselők vannak benne a mutyiban, a magyarok pedig a képviselőket utálják a legjobban. Emlékezzünk, hány bázisdemokrata tévéműsor és szervezet fikázta a semmittevő, dohányzó, rosszul öltözködő, szabályokat szegő, agyonkedvezményezett, lakás és utazástámogatott, pótlékokkal és költségtérítéssel körbefizetett stb. képviselőket!

Térjünk erre, vajon miért épp a képviselők szülnek ellenérzést? Hisz ott van a sok miniszter és államtitkár, a még több államigazgatási kinevezett, jó részük amúgy nélkülözhető, de “valaki-valakije”, meg ott vannak a politikai befolyásoláson gazdagodó vállalkozók, satöbbi.

Hát ugye először is a képviselőket megválasztják, ami akár enyhítő körülmény is lehetne - halljuk meg, hány konzervatív szajkózza mostanában a demokratikus legitimációt - , de a magyar ember szemében a megválasztottság inkább probléma, mert őt kell képviselni.
Mindemellett a képviseleti kultúra lent is hiányzik, a magyarok többsége nem képvisel senkit egyesületekben vagy pártokban. A hazai és nemzetközi kutatások szerint a magyar polgár politikai cselekvésként a képviselőknél kilincselést, az érdekkijárást végzi leginkább. Más közéleti tett - akár csak egy megmozduláson való részvétel vagy sportklub-tagság - ritkaságszámba megy. A képviselők viszont nyilván henyélnek. Durván hangzik, de sok magyar az egész közéletből ennyit lát, ért, ergo ennyit is képes szidni. Igaz, ebben már hibás a képviselet is, ennyit tett polgáraink demokratikus politikai szocializációjáért, eleget, köszönjük.

Azért legyünk pozitívak, hála istennek, a trafikügyben legalább talált a választói szidás, fennakadt a mutyiban képviselő is. Nyugodtan higgye el mindenki - de meg is látjuk majd a népszerűségi mutatókon - hogy ezt csak képviselők bulizták ki, durván szemben az orbáni szándékkal.

Valakinek közbe kellene lépni, valakinek mindig közbe kell, mert a dolgok nem mennek jól (igaz, hogy más közbelépések miatt nem mennek jól, de csak zárójelben kukacoskodunk). Kövér László is közbelépett, fellépett  a túl durván fogalmazó és táblákat mutogató ellenzékiek ellen, hogy parlamentünk tekintélye ne essen csúnya képviselők révén. Tök véletlenül megint most és hozzájuk ért el a feddő kéz. A szólásszabadság csorbulásáról úgyis beszélnek mások, mi most konkrétabbak leszünk: eredménye lehet az ellenzék öncenzúrára szoktatása (ami szoktatás nélkül is elég feltűnő volt, de no kukac), vagy épp elenkezőleg, további provokációk kiváltása, ami megint csak szankciókat igényel. Megeshet, hogy az ellenzéknek megéri büntetéseket fizetni, és ezeket a módszereket folytatva teszteli a rendszert, aztán módja nyílik jogorvoslatot kérni, Kövért lemondásra felszólítani, és egyebeket akciózni.

Hacsak Orbán Viktor közbe nem lép, bízzunk benne, tényleg könnyű megszokni, hogy őt várjuk és kérjük. További vigasz, hogy a mi politikai rendszerünkben a miniszterelnöké erős pozíció, az alatta lévők pedig elviszik a felelősséget.

A fékek és ellensúlyok (egyensúlyok) rendszere tehát tényleg nem szűnt meg, csak egy része Orbánba költözött. Bírja, hiszen bevallottan multifunkciós gépezet, a gépen belül egymásnak feszülő folyamatokkal. Úgy működik most Orbán, mint egy politikai motorfék, vezetése alatt ő a motor és ő a fék is, és persze az a nagy helyzet, hogy ez továbbra is imponáló a sok balfék között.

Ha egyetértesz vagy vitatkoznál, lájkold és kövesd a Politológusblogot!
follow us in feedly

65 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr655287927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akkor van alapjogunk, ha a törvény azt megengedi 2013.05.09. 20:05:29

Változni fog az adatigénylés módja egy törvényjavaslat szerint, legalábbis ezt jelentette be Cser-Palkovics András egy mai sajtótájékoztatón az Átlátszó szerint.  „[a] közérdekű adat megismerése iránti igény teljesítése nem eredményezhet a külö...

Trackback: A Nagy Trafikrablás 2013.05.09. 12:41:13

Egy párt holdudvara összeült a trafikpályázatok bírálata előtt. Birtokunkba került a megdöbbentő felvétel.Mozgóképünket nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.          

Trackback: Valaki lépjen közbe 2013.05.09. 11:39:01

A trafikügyben miért Orbán akar minket megvédeni a Fidesz-hátország ellenében?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Revolutionist 2013.05.08. 19:12:02

Aberrált beteges szánalmas bohózat, bábszínház és cirkusz az amit hazánkban kormányzásnak csúfolnak.. hajrá Abszurdisztán hajrá Orbanisztán!

osztrák piktor 2013.05.09. 12:38:40

A Kövér sztoriról A kőszívű ember fiai jutott eszembe, amikor a vármegyei gyűlésen a "fehér tollas párt" vezérszónoka már a beszéde előtt kiteszi a bírság összegét.
Orbán szereti ezt a Hunyadi Mátyás+Kádár János személyiség turmixot magára önteni. Nem véletlen, hogy kacérkodott már az elnöki rendszer bevezetésével korábban.

százhuszat verő gumibot 2013.05.09. 12:56:32

Minden politikai eszme, mihelyt hatalom közelébe kerül, maga köré vonzza a nyerészkedni vágyó karrieristákat, és onnantól kezdve az eszme már csak fügefalevél ami eltakarja a pőre valóságot

Ha most élne Schopenhauer, csak megerősítve látná a véleményét

Egy pozitívumot azért mindenképp Orbán javára kell írni: a következő ciklusban feleannyi haszonleső ül majd az Országgyűlésben. Rajta kívül ezt senki nem tudta volna keresztülvinni a nagy magyar valóságban

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.09. 12:57:24

Kadhafi jól alkalmazta ezt a módszert éveken keresztül. Líbiában élt ismerősök mesélték a következő asetet.

A legfelsőbb vezetés (azaz Kadhafi) dönt, hogy korlátozzák a líbai állampolgárok által külföldre vihető pénz mennyiségét. Persze hatalmas felháborodás az eredmény, spontán tüntetés alakul ki a pénzügyminisztérium előtt. Amikor már többezres a tüntetés, egy fura alak jelenik meg a tüntetésen. Hamarosan leveszi kendőjét és mindenki ámulva látja: ez maga Kadhafi testvér! Kadhafi ekkor a tüntetés élére áll és felhívja a tüntetőket, hogy együtt rohamozzák meg a minisztériumot, megleckéztetve a mihaszna alkalmazottakat, akik megfeledkeztek magukról. Ez meg is történik, a tömeg tör-zúz az épóületben és elkergeti a dolgozókat. Aztán pár óra múlva a legfelsőbb vezetés meg is szünteti a minisztériumot, mint felesleges szertvet, s kijelenti: mindenki annyi pénzt vihet külföldre, amennyit csak akar.

Reterro 2013.05.09. 12:58:28

A felvidékiek irigylik a problémáinkat, mert ott még magyarul sem akar velük beszélni nem csak a kormány, hanem a belőlük gazdagodó multik sem

mediagerilla.com/kaufland-nem-nem-es-nem-egy-majdnem-interju/

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.09. 12:59:30

"Trafikügyben miért Orbán akar minket megvédeni a Fidesz-hátország és a Fidesz-dominálta helyi és országos politika képviselői ellenében?"

Miért? Mert nagyon tetszik neki ez a szerep, azért. A jóságos atyuska. Pedig azok a döntések is az ő hozzájárulásával kerülnek meghozásra, amiktől meg kell védeni a népet. Ilyenkor persze nem tobzódik a rivaldafényben. Láttunk már ilyen stílust a 20. századi történelemben, nem?

Kotkodus 2013.05.09. 12:59:46

azt magyarázza el nekem végre valaki, hogy miért kell kártalanítani a vesztes trafikosokat!

amennyiben az elbírálás egységes és igazságos volt, az új pályázók legyőzték az előnyből induló régi trafikosokat (trafik korábbi üzemeltetése elvileg előnyt jelentett a pályázat elbírálásakor).

miért kellene kártalanítani előnyel induló szereplőket egy pártatlan versenyrendszerben?

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:00:12

Nem értem az egészet. Az eddigtrafikosnak veleszületett halálig tartó jogai vannak?

Orbán nem fél a lecsóba csapni, és még nő is a népszerüsége.

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:01:18

@százhuszat verő gumibot: Az önkormányzatoknál már most feleannyi a haszonleső.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.09. 13:06:14

na majd az igazságos (nem mátyás, viktor) megoldja a gondokat!

elwood 2013.05.09. 13:06:25

a népnek ez az oroszos cár atyuska modell tetszik.

a cár atyuska mindig jó, csak körülötte dolgozó hivatalnokok miatt rossz a helyzet időnként. csak el kell jutni cár atyuskához és mindent rendbe hoz.

elég ennyi az egyszerű népléleknek.

politologus · http://politologus.blog.hu 2013.05.09. 13:11:46

A mai hírek szerint a minisztérium is csúnya, velük szemben Kósa Lajos lép fel.

Netuddki. 2013.05.09. 13:25:38

@pocakos focista: "Trafikügyben miért Orbán akar minket megvédeni a Fidesz-hátország és a Fidesz-dominálta helyi és országos politika képviselői ellenében?"

Ki mondta, hogy meg AKAR védeni? Azt mondta, hogy a vesztes trafikosoknak kitalálnak valamit. Gondolom soron kívül állást ajánlanak nekik a közmunkaprogramban...

CSENDES 2013.05.09. 13:26:45

A többi felszámolás alá került cég hitelezőit is kártalanítani fogják? Tudomásom szerint nem csak a Hajdú-bét került felszámolás alá akkoriban.

sárkányfő 2013.05.09. 13:27:31

@Puskát kellett volna hozni:
Tényleg nem érted.
Eddig nem kellett külön jog a cigi árulásához, ebből a Fidesz csinált monopóliumot.

És előjogaik ebben a rendszerben csak a fideszeseknek (=maffiatagoknak) vannak.

Netuddki. 2013.05.09. 13:28:19

@Puskát kellett volna hozni: Fideszesfaszkalap! Most nem a bajnai a téma hanem a trafikmutyitok!
Mellesleg a bajnait sem árt számonkérni a libás ügyek miatt. És ez nagyon jól is van, rátok is előbb-utóbb rátok kerül a sor...

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:29:13

@sárkányfő: Na és? Mi a gond ezzel? Egy sor helyen monopólium.

Nem 100 trafikról van szó az 5000ből fidesz szomszéddal együtt?

sárkányfő 2013.05.09. 13:34:49

@Puskát kellett volna hozni:

ja, hogy neked emberek kisemmizése, államilag szervezett kirablása: "Na és?"
Bocs, nem tudtam, hogy neked tetszik a horthysta-rákosista tempó.

Amúgy nem annyiról van szó, ez is csak a fideszhazugságok egyike.

Megjegyzem ha csak egy, egyetlen egy emberrel csinálták volna meg, már az is felháborító, elfogadhatatlan aljasság. Mi az, hogy jön egy fideszes, kinézi valaki trafikját, majd hatalmi visszaélés keretében elveszi a tulajtól, és saját hasznára működteti tovább? Micsoda maffiatempó ez kérem? De ez itt nem egy esetben történt, hanem országszerte sok helyen...

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:36:33

@sárkányfő: Lófaszt. Mondom 100. Úgy hőbörögsz mintha ÁVÓsoké lett volna az összes trafik eddig.

Akkor különösen üdvözlendő a reform.

sárkányfő 2013.05.09. 13:38:28

Nem mellesleg ugyanez történt a 30-as években, amikor a zsidóktól vették a boltokat, és ugyanez történt az 50-es években, amikor meg a kereskedőktől vették el.

2013-ben a magyar trafikosok újraélhették a XX. századi magyar történelmet: Jön a hatalom, és elveszi ami a tiéd. Elveszi a boltodat, az egzisztenciádat.
Jogodban áll kussolni.

sárkányfő 2013.05.09. 13:40:11

@Puskát kellett volna hozni: Ja, hogy behazudsz valamit, és az a tény, mert te azt mondod. (nem mellesleg a 100 is pont 100-zal több mint amennyi elfogadható lenne, de sokkal több van.)

Látom izomból, görcsösen mented a menthetőt.

Mond csak, hány trafikot kaptál?
Hány családot semmiztek ki a te hasznodért?

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:41:20

@sárkányfő: Senkinek nem veszik el a boltját, bármennyire szeretnéd. A dohányárulás joga lett állami monop., mint sok helyen, a piával együtt.

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:42:03

@sárkányfő: Persze sokkal több van csak a sajtó hanyagolja. Ki hazudik?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.05.09. 13:42:05

Ez a trafikügy volt a kormány legnagyobb genyasága szerintem.
De már eddig is sokszor csalódtam bennük.

felcsutisuttyo 2013.05.09. 13:42:55

a Románok 98 ban megoldották...elkapták a Diktátort és három nap alatt elítélték és leölték mint egy disznót...TÖKÖS NÉP A ROMÁN...
De mi Magyarok?
Mi egy bólogató birka Nemzet vagyunk....még a sutyeráknak is hajlongunk...
A másik meg a "Házmester" ÓBÉGAT.a pulpitusról....és röpköd a kapa a szájából....
Feltették a szart a polcra és azt hiszi magáról, hogy lekvár..:DDDDDD

sárkányfő 2013.05.09. 13:43:45

@Puskát kellett volna hozni:
Hazudsz. A dohányárusítás állami monopólium lett, akik eddig ebből éltek, azoktól elveszik a megélhetésüket.

Te hány ember trafikját kaptad meg?

sárkányfő 2013.05.09. 13:45:46

Újabb lebukás (sok lesz még):

"Négy trafik koncessziós jogát is elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kabinetfőnökének felesége Szentendrén és Budakalászon."

atlatszo.blog.hu/2013/05/09/szentendrei_dohanyugyek_a_kabinetfonok_felesege_is_trafikot_nyithat

"Fodorné Bene Kata Beatrix igen sikeresen szerepelt a nemzeti trafikpályázaton, hiszen Szentendrén három, Budakalászon pedig egy nemzeti dohánybolt működési engedélyét nyerte el."

Bolsi Buster 2013.05.09. 13:46:05

@sárkányfő: Ha ez volt a megélhetésük, akkor elvesztették. A boltjukat nem veszik el, áruljanak virágot. Felőlem.

Kotkodus 2013.05.09. 13:47:26

@Puskát kellett volna hozni: és megmondanád kedves larry, hogy hogyan jött ki neked ez a 100?

esetleg ismered a strómanokat is?

hozzáteszem, hogy ha tényleg csak 100 és egységes volt az elbírálás és nem volt mutyi, akkor szerinted miért vállalják az elvtársak a nyilvánosság kizárásának politikai kockázatait?

valaki akkor itt nagyon ostoba... vagy te (hogy hiszel nekik), vagy az elvtársaid (akik politikai kockázatot vállalnak ott, ahol nincs rá szükség)...

sárkányfő 2013.05.09. 13:50:12

@Puskát kellett volna hozni:

Tudom, fárasztó neked a gondolkodás, de a dohányosok a cigi miatt mentek be, és vettek még egyéb dolgokat, így tudott fennmaradni a bolt. Hatósági ár volt eddig is, csak eddig 4% volt az árrés, szóval ez csak vevőcsalogató volt.

Most ez megszűnik, minden dohányos megy oda ahol dohány van. Ráadásnak ezek már nem trafikok lesznek, hanem vegyesboltok, sokkal több mindent árulhatnak majd. Ezekkel a régi kis trafikok nem tudnak versenyezni.

De téged ez úgyse érdekel. Fideszes vagy, magasból telibeszarod a kisemmizett embereket.

sárkányfő 2013.05.09. 13:51:53

@Kotkodus:
Tegnapi hír:

"Öt trafiknak örülhet az államtitkár veje"

hvg.hu/itthon/20130507_trafikmutyi_allamtitkar_rokona_nyertes

"Öt trafikra nyert koncessziót a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdálkodásért felelős államtitkárának, Czerván Györgynek a veje, Galbács Ferenc – tudta meg a hvg.hu."

Bolsi Buster 2013.05.09. 14:25:12

@sárkányfő: Puch László az MSZP volt pártigazgatója testvérének (József) felesége szintén nyert trafikjogot Lánycsókon.

Link elek 2013.05.09. 14:30:30

Orban nem ved meg senkit a fidesz hatorszag tolvajaitol, csak nyujtja a megvédés látszatát.
Ez az agyhalottaknak elég.

Link elek 2013.05.09. 14:30:30

Orban nem ved meg senkit a fidesz hatorszag tolvajaitol, csak nyujtja a megvédés látszatát.
Ez az agyhalottaknak elég.

Bolsi Buster 2013.05.09. 14:31:12

@sárkányfő: Puch László ex Mszp pártigazgató testvérének felesége Lánycsókon nyert trafikjogot. A többi 4900 szoci stróman.

DezInf 2013.05.09. 14:33:47

@Puskát kellett volna hozni:

Ezt talán közölnéd személyesen velük?
Én meg majd szedek belépőt:))))

DezInf 2013.05.09. 14:40:09

Ez az egész trafikmutyi arra volt jó,hogy megmutassa milyen kispályások a szocik és csatolt részeik.
Azért a cocik nem akarták elvenni tömegesen a zemberektől a megélhetésüket,az egzisztenciájukat,az utolsó lehetőségüket a megélhetésükhöz.
A fideSSmaffia ormámy megmutatta, van még lejjebb!
Este ha hazafelé menet kirabolnak legközelebb, akkor óvatosan kell majd bánni a feljelentéssel. Lehet hogy az esti szabad rablást is megkapta már a haveri kör.
A rablótól igazolást kell majd kérni,hogy nem fideSSkonc-szessziós, hanem sima útonálló.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.05.09. 14:42:54

@DezInf:

"Azért a cocik nem akarták elvenni tömegesen a zemberektől a megélhetésüket,az egzisztenciájukat,az utolsó lehetőségüket a megélhetésükhöz."

Ezzel vitatkoznék. Hányszor is volt gázáremelés, annak ellenére, hogy azt hazudták, hogy nem lesz?!

Persze ez nem menti fel ezek disznóságait sem.

DezInf 2013.05.09. 14:45:14

@Nyekenyóka.:

A gáz ára követte a világpiaci árak változását.
A fideSSmaffia is ezt tette majd három évig.
Aztán amikor csökken a világpiaci ár,akkor jön a rezsicsökkentés.

Ki érti ezt?

sárkányfő 2013.05.09. 14:49:45

@Puskát kellett volna hozni:

Az egy dolog, hogy a fidesz hazgságlapjából, az mn-ből informálódsz, de hogy még azt sem tudott mekkorát bőgött ezzel a hamis hírrel a kedvenc lapod :D

Tudod ahogy két Kovács sem feltétlenül testvér, úgy két Puch sem :D Az egy másik Puch, aki speciel fideszes :D
Mellesleg ha adtak is szocinak, akkor is az szerinted szoci korrupció, vagy fideszes? kik döntöttek?
és végezetül attól még, hogy neked kimosták az a agyad, és elhitették veled, hogy ha a szocik loptak, akkor a fidesznek joga van maffiává átalakulni és kirámolni az országot, attól ez még nem igaz, nem jogalap, attól ez még debilizmus marad...

DezInf 2013.05.09. 14:52:32

@Puskát kellett volna hozni:

" Puskát kellett volna hozni 2013.05.09. 14:31:12
@sárkányfő: Puch László ex Mszp pártigazgató testvérének felesége Lánycsókon nyert trafikjogot. A többi 4900 szoci stróman. "

uzenofuzet.blog.hu/2013/05/08/a_trafikos_puch_miatt_rohog_az_orszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_05_09&utm_campaign=index

"Az is igaz, hogy a szocialista politikus egy rokona is nyert a trafiktenderen – ő a „valódi” testvér felesége. Mellesleg 21 éve foglalkozik dohánytermékek kereskedelmével, és ő volt az egyetlen pályázó a szintén baranyai Lánycsókon. Azért ismerjük el, könnyű dolga volt: egyetlen fideszes sem szeretett volna arrafelé cigarettát árulni."

Szeretnél még valamit hozzátenni ?
...de tényleg :))))

blah 2013.05.09. 14:53:07

@Puskát kellett volna hozni: baszki te olyan hülye vagy, hogy még a hírt se tudod rendesen visszaidézni ami nem mellesleg óriási öngól lett. De nem baj hülye fideszpöcsöknek még elsütheted.

pástétom 2013.05.09. 14:56:04

@Puskát kellett volna hozni: "Senkinek nem veszik el a boltját, bármennyire szeretnéd...."

Micsoda egy hazug féreg vagy b+, tegnap is muattak egy, a pályázaton vesztes trafikost a tévében, amikor panaszt tett, azt mondták neki 5 millióért visszakaphatja az üzletét...

Maffia!!!!!

DezInf 2013.05.09. 14:58:58

@Puskát kellett volna hozni:

hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1nycs%C3%B3k

www.lanycsok.hu/default.asp

Hatalmas üzlet lehet itt trafikot üzemeltetni. A zemberek vagy Pécsen,vagy Mohácson dolgoznak és vásárolnak valszeg.

Nincs kedved leköltözni oda,átvenni a bótot? :))))

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.05.09. 14:59:15

@pástétom:

De annyiban igaza van, hogy mást árulhat, csak cigit nem.

Kérdés, hogy miből van a nagy bevétel? Vajon tényleg akkora üzlet lehet cigit, dohányt árulni?

DezInf 2013.05.09. 15:04:56

@Puskát kellett volna hozni:

"Puskát kellett volna hozni 2013.05.09. 13:46:05
@sárkányfő: Ha ez volt a megélhetésük, akkor elvesztették. A boltjukat nem veszik el, áruljanak virágot. Felőlem. "

Felőlem meg azt sem bánnám,ha azok akiknek azt ajánlod,hogy áruljanak virágot,nos azok megkeresnének és megmogyoróznának.
Megérdemelnéd hazug fidesznyik :))

DezInf 2013.05.09. 15:10:20

Történelem érettségi megoldása:

Kérdés : Milyen korban élünk most és itt?
Válasz : Köz(G)épKorban

Kérdés : Mi Magyarország államformája?
Válasz : Orbánfalvi-Fidesz-Mutyi-Maffia, röviden OFMM

dr. mesterséges színezék 2013.05.09. 15:13:50

Mi az, hogy miért akar minket megvédeni!? Mert ő jó. Pedig közénk is lövethetne.

nu pagagyí 2013.05.09. 15:20:53

Tetszik amikor Orbán meglepődik, hogy az általa produkált ganénak illata van. Egy dolgot azért tehetne, ha most jött rá erre az egészre. Védjen meg minket magától, mondjon le.

élhetetlen 2013.05.09. 15:40:15

@Puskát kellett volna hozni: Egy percig sem gondoltam soha, hogy Neked írok, de ez már sok. Tényleg puskát kellett volna hozni, de azért, hogy TÉGED KILŐJENEK. Nem veszik el a boltját, csak azt a jogot, hogy árulhatja azt, amit eddig árult. Sőt, ha nem saját, hanem bérelt üzlete volt, meghagyják a jogot, hogy fizetheti a bérleti költséget, bevétel nélkül. Ragyogó!

Alvarez 2013.05.09. 15:43:07

@Puskát kellett volna hozni: "A boltjukat nem veszik el, áruljanak virágot. Felőlem."

Ja, a libások meg tenyésszenek galambot. Felőled.

Vagy őértük még vered a narancsos nyálad?

belekotty 2013.05.09. 16:04:39

@Puskát kellett volna hozni: "A boltjukat nem veszik el, áruljanak virágot." - mekkora paraszt vagy te!

belekotty 2013.05.09. 16:06:44

@Nyekenyóka.: "Kérdés, hogy miből van a nagy bevétel? "- Abból, hogy az aki bemegy cigiért, a sok esetben az aznapi kaját is ott veszi meg. Ha ezért el kell menni a plázába, mert csak ott van dohányvolt, ott is fog bevásárolni és a kisboltos becsukhat.

DezInf 2013.05.09. 16:20:41

@Puskát kellett volna hozni:

Elég hamar feladtad a mundér védelmében folytatott hősies kűzdelmedet. Ezért most nem fognak megdícsérni :))))

dr. mesterséges színezék 2013.05.09. 16:52:25

@Puskát kellett volna hozni: "A boltjukat nem veszik el,"

Pontosan. Nem árjásítás ez, kérem, csak fideszesítés.

A MOL meg áruljon tejet!

fvipera 2013.05.09. 17:09:30

orbán a fideszben és most már az országban is omnipotens. szükségszerűen kellett hát omnikompetenssé ("többek között polihisztorrá") válnia.

szerintetek ki állítja össze a magyar fociválogatottat?

fvipera 2013.05.09. 17:12:04

@fvipera: a gyengébbek kedvéért: orbán valójában chuck norris. vagy fordítva

dr. mesterséges színezék 2013.05.09. 17:13:09

@fvipera: "szerintetek ki állítja össze a magyar fociválogatottat? "

Mindegy. A focisták kosárlabdázzanak! El persze nem akarnám venni a pályáikat.
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása