Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2011. december 24. 13:25 - politologus

Forradalom most se legyen

 Csak néhány gondolat, nem tudjuk, hogy miképp folytatódnak a politikai események a karácsony elmúltán:

1.) A tegnapi nem volt forradalom, ezt a retorikai fordulatot kerülni kellene most is.
2.) Akármi is lesz, elképesztően sok törvény fog életbe lépni január elsején, a politikai rendszert megváltoztatóak is. Az ellenzéknek is ehhez kell majd igazítania cselekvéseit, a kormány már rég így tervez.
3.) Az LMP is felvetette a népszavazást, de az általuk emlegetett törvények révén ez kevés, sokára és nehezen lesz belőle valami, és csak sok kérdés útján csatolható a kormányfő személyéhez. A kormányfőnek kellene felismernie, hogy már politikai jelene is megingott, de a jövőjét még bebiztosíthatja (vagy maradóként, vagy visszatérőként), ha maga kezdeményez népszavazást, amihez hozzáköti saját sorsát.
4.) Török Gábor felvetése, hogy Orbánt a Barroso-levéllel csapdába húzták, nagyon életszerű. A Véleményvezérrel viszont vitatkoznék, hogy a kettős beszédet - egy hang itthonra, egy másik külföldre - nem folytathatja tovább a kormány, mert dehogynem, legfeljebb egy újabb szavazóréteg távozik.

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr813493285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása