Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2015. február 21. 13:24 - politologus

Kampány Veszprémben 2 - Kínálati görbe, vasárnapi célegyenes

Három héttel ezelőtt még ott tartott a veszprémi időközi választás kampánya, hogy a jellöltek többsége még meg sem ismertette magát a választókkal, és a Fidesz mindenkit beelőzött. Posztunk megjelenése után viszont beindult a nagyüzem. Mindjárt, február 22-én vasárnap jön a szavazás, az eddigi kampányanyagokból csemegézünk.

Az első beszámolók szerint csak öten kampányoltak a tizenkettő közül, valójában hatan, mert Karancsi Tibornak is voltak kint táblái (a képet a 8200.hu-n találtuk):

Kampányrendezvényekről sajnos nem kaptunk képeket (kérjük a kedves olvasókat, linkeljenek be ilyeneket), kampányanyagot viszont bőven. A jelöltekről ezt a tegnapelőtti összefoglaló cikket ajánljuk. A későbbi képgaláriákban olvassátok el a képaláírásokat is!

A nyíltan ellenzéki Kész Zoltánéknak meggyűlt a baja a választási bizottsággal, amely Bősze Ferenc kifogásait jogosnak találta. A jog kampánytechnikákhoz képesti lemaradásáról értekeztünk már tegnap. Megvannak az inkriminált szórólapok, íme:

A Jobbik tartja az új irányt, a "nyugodt erő" mentén, és továbbra is a vidéki embereket akarja megszólítani, hiszen ez a választókörzet sem csupán Veszprémből, hanem további 24 településből áll. A nagy pártok kampányújsággal is kedveskednek, a Jobbik új kiadványában nyoma sincs radikalizmusnak:

Az LMP nem állt túl jól a Veszprémben végzett közvéleménykutatás szerint, hiszen szavazóik 31%-a Készre akar átszavazni, és a 4%-os támogatottság annak fényében csalódást keltő, hogy a párt épp Gerstmár személyében szerzett magának helyet a képviselőtestületben. A párt és a jelölt kétfelé támad, bár a baloldal és Kész személye ellen élesebben, míg a Fideszre mondott "feudalizmusra" a hagyományok iránt fogékony jobboldali szavazók akár még helyeslőleg is bólogathatnak. Városi plakátból sok van, az erős és részletekkel szolgáló javaslatcsomag az interneten (hírek, sajtótájékoztatók, kitelepülések), a szórólap a lényegre szorítkozik (kb. annyira, amennyit az átlagos választó rá is szán):

A kisebbek kampányában kiemelkedik a város közösségi életében ismert ügyvéd, Bősze Ferenc, akinek a nagyokhoz hasonlóan vannak plakátjai, többfajta szórólapja, levelezik, a weben kommentel, videón üzen. A kapott kínálat szűkös, úgyhogy küldjetek, hadd bővítsük! 

 Végül következik a mindent beleadó Fidesz és Némedi Lajos alpolgármester, akit pártja a városnak adott dupla csekkel, és az országos politika alakításával is próbál segíteni. A közvéleménykutatós cikk szerint szlogent kellett cserélni a plakátokon, mert a pártnév kétszeres hangsúlyozása nem használ, a szórólapok változtatásáról nincs infónk. A Helyi Témából "heti téma" lett, de mivel az már bőven volt a múltkori veszprémi posztban, most egy másik kiadványt, a Hajrát teszünk közkinccsé, amelyen - bevallom - nagyon jól szórakoztam. Ez a lap csupa sport és női hús (na kiket céloznak ezzel?), Némedit pedig számtalan helyzetben és szögből mutatják:

Cukiság a köbön, idáig igazán szoft és ártalmatlan, leginkább a férfiember tudatát nyitja meg a beáradni készülő politika előtt (amúgy a hátlapon is egy hölgyet látunk).
Ezeken túl a lapban négy teljes oldal szolgálja a TV2-t, ebből egy oldal kritizálja az RTL-es ValóVilágban feltűnő pornográfiát (ami további nőképeket jelent). Mindezt egy Fidesz-kiadványban, nem reklámként. Na mindegy, a nagy médiaháború nem e poszt témája.

UPDATE: Megkaptuk Kész Zoltánék kampányújságát is (a liberális párt alapítványa adja ki). Az olvasni szeretőknek készült, nagy része negatív kampány Némedi és a Fidesz ellen, ill. Készt az emberek között járó jelöltként mutatja be.

Ha tetszett a poszt, lájkold és kövesd a Politológusblogot!
follow us in feedly

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr557193807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet más a handa-banda 2015.02.21. 21:17:32

Kész Zoltán a független jelölt ... elég vicces

♔bаtyu♔ 2015.02.22. 08:41:29

@lehet más a handa-banda: Ja, ezen jót röhögtem.

Még meg sem választották a ballibsik jelöltjét, de már átbassza a veszprémi választókat.

Azt kelett volna odaírnia, hogy "civil":)))))))
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása