Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért

2011. november 04. 10:33 - politologus

Trackback-politikusok 2. - Adósságátadás = szavazatátalakítás

A politológusoktól sokan elvárják a jóslást, pedig a szürke kardigánt kockáztatják vele, kellemetlen dolog. 

Egy tegnapi Index-címlapos hír arról számolt be, hogy Talabér Márta, Várpalota polgármestere és országgyűlési képviselője kilobbizta (Navracsics Tibor magyarázata), hogy elengedjék városa többmilliárdos adósságát. Mit ad isten, júniusban már jósoltam a képviselő asszonyról, amikor betársult egy alkotmánymódosító javaslatba.
Idézem is a korábbit:
 
"Élünk a gyanúperrel, hogy Balsai és Lázár neve bizony elkopott mostanában a sok vitatható törvényjavaslat kapcsán, kellett hát oda még egy név egyrészt a szakmai besorolás (vagyis ez nyugdíjügy, semmi több), másrészt kommunikációs szempontból. Ugyan Talabér maga csatlakozott Balsaiék javaslatához három nap múltán, mégis valószínűbb, hogy az adminok tudatosan, trackbackként kapcsolták a másik kettő mellé.

Húzta is a témát a képviselő asszony
, teljesen váratlanul ő ment el ugyanis a korkedvezményes nyugdíjról beszélni egy hét múlva a Duna TV Heti Hírmondójába, az ATV Startba, az m1 Az Este című műsorába.

Egy ilyen megbízás többesélyes, célja és eredménye lehet a személy kiemelése, feljebb segítése, aztán lehet egy népszerűtlen ügy lepattintása fontos személyektől kevésbé fontosakhoz, sőt lehetünk olyan rosszindulatúak is, hogy személyek elsüllyesztére is alkalmas eszköznek találjuk.

De ki tudja, talán Rogánnak van igaza, a fideszes képviselők önjáróak, és most épp Talabér Márta látványos, alkotmányos szintű önállósodását láttuk, a határ meg a csillagos ég, Orbán Viktor is csak kapkodja a fejét az ilyeneken, mi mást is tehet."


És tessék csak megnézni, mi lett Talabérral! Milyen jól fizetnek a Fidesz táján, támogatást adsz, majd támogatást kapsz később, ma nekem, holnap neked. Az adófizetők meg valamikor, előbb-utóbb fizetik, most már nem csak a várpalotaiak.

Amikor a fideszes önkormányzatok központi utasításra vettek fel hiteleket 2006 után, arra gondoltam, már be volt tervezve, hogy a majdani fideszes kormány idején az állam át fogja vállalni azokat, és úgy eltüntetni a nagy kalapban, hogy a helybéli polgárok háláját megnyerjék. Így kell helyi szavazatokká konvertálni a korábbi parlamentieket.

Nem is kell meglepődni, ez csak az első ilyen adósságátvállalás volt, majd jönnek a következők (vagy nekem a szürke kardigán).

Ja igen, és mindez - szokás szerint: véletlenül - azon a napon történt, amikor ismertették az önkormányzati törvényjavaslatot a parlamenti képviselőség és a polgármesterség jövőbeni összeférhetetlenségéről.

Talabér Márta már választott is.

 Ha tetszett az írás, csatlakozz a Politológusblog Facebook-csoportjához!

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politologus.blog.hu/api/trackback/id/tr693352690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jövőre tüntetések sorozata jöhet 2011.11.04. 15:16:17

A Véleményvezér is ezzel a kérdéssel foglalkozik, és bevallom, hogy onnan merítettem az ötletet, hogy ezt a régóta bennem érlelődő gondolatot megosszam....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Politikai Innováció - Politológusblog a más minőségekért
süti beállítások módosítása